9 Mayıs 2022 Pazartesi

Jujutsu Kaisen 0: The Movie (2021)

GEKIJOUBAN JUJUTSU KAISEN 0

Japonya'nın önemli animasyon stüdyolarından olan MAPPA tarafından televizyon anime dizisi çekilen Jujutsu Kaisen, Gege Akutami'nin aynı adlı manga serisinden uyarlandı. Serinin sinema filmi olan, dizinin başıyla ilgili yani prequel özellik taşıyan Jujutsu Kaisen 0, 13 Mayıs 2022 günü sinemalara geliyor. Seong-Hu Park'ın yönettiği Jujutsu Kaisen 0: The Movie (2021) filminde, çocukluk aşkı Rika'nın ruhu tarafından lanetlenen Yuta Okkotsu'nun yeni okulu Jujutsu Lisesi'nde yaşadıkları anlatılıyor.

Jujutsu Kaisen 0: The Movie (2021) Poster

Japonya'da 2021 yılı sonunda vizyona giren Gekijouban Jujutsu Kaisen 0, MAPPA Anime Stüdyoları tarafından üretildi. Japonya'da önemli bir gişe başarısı yakalayan Animasyon filmi, ilk sezonu yayınlanan 24 bölümlük dizinin öncesini anlatıyor. Anime dizisinin konusunu ve kahramanlarını merak edenler buradan; "Jujutsu Kaisen" tanıtıma ulaşabilir. 

Manga'ya sadık kalan ve kaliteli savaş sahnelerinin bulunduğu Jujutsu Kaisen'in bu orjinal hikayesinde, Yuta karakterinin çekingen, zorbalığa maruz kalmış bir gençten kendine güvenen cesur bir Jujutsu dövüşçüsüne dönüşümüne tanıklık edeceğiz.

Jujutsu Kaisen 0: The Movie (2021)

Hayranlarının ikinci sezonunu beklediği dizinin yapımcısı ise yeniden Mappa Stüdyoları olacak. Dizinin ikinci sezonunun ne zaman geleceği ise henüz kesinlik kazanmadı. Savaş sahnelerinin varlığı nedeniyle minik izleyicilere pek uygun olmayan ancak eğlenceli yanları da olan yapım, diziyi izlemeyenler için bazı konuları anlamlandırmada zorlanılacağını düşündürse de sinema filminde Jujutsu Lisesi, ruhlar ve lânetler yeterince açıklanıyor. Serideki en güçlü Jujutsu dövüşçülerinden Saturo Gojo ve Suguru Geto'da filmde yer alıyor. Filmin kendine dair bir hikayesi var ve Yuta karakteriyle tanışma anlamında diziyi izleyenler için yenilikler vaat ediliyor.

Jujutsu Kaisen 0: The Movie (2021) 2

Jujutsu Kaisen 0: The Movie (2021) Konusu:

Rika ve Yuta Okkotsu çocukken büyüdüklerinde birbirleriyle evleneceklerinin sözünü verir. Ancak Rika bir araba kazasında ölür. Ruhu ise bir canavar şeklinde Yuta'yı yalnız bırakmaz. Rika'nın yeni formu olan laneti, aşkı Yuta'yı koruyup gözetmektedir. Yuta ise bu lanetle birlikte yaşamakta zorlanır. Lanetin gücü, insanlığa yardım etmek isteyenler ve insanlığı yok etmek isteyenlerin dikkatini çekmiştir. Yuta lanetinden nasıl yararlanacağını bulmaya çalışır. Satoru Gojo'nun rehberliğinde Jujutsu Metropolitan Teknik Lisesi'ne gitmeye başlayan Yuta, lanetleri anlama ve kullanma bilgisinde uzmanlaşan okulunda sahip olduğu insanüstü güçleri kullanmayı öğrenip, insanlığı etkileyen lanetleri ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmaya çalışır.

Vizyon Tarihi: 13 Mayıs 2022

Diğer Adı: Gekijouban Jujutsu Kaisen 0 / Yönetmen: Seong-Hu Park / Senaryo: Hiroshi Seko / Manga Uyarlaması: Gege Akutami / Görüntü Yönetmeni: Teppei Ito / Müzik: Alisa Okehazama, Yoshimasa Terui, Hiroaki Tsutsumi / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Japonya / 2021 / Süre: 1 saat 52 dakika / Animasyon, Fantastik, Aksiyon / tt14331144 /

Seslendirme Kadrosu ve Karakterler:
Megumi Ogata (Yuta Okkotsu seslendirmesi)
Chinatsu Akasaki (Kasumi Miva)
Aya Endo (Shoko Ieri)
Kana Hanazawa (Rika Orimoto)
Yûichi Nakamura (Satoru Gojo)
Takahiro Sakurai (Suguru Geto)
Tomokazu Seki (Panda)
Mikako Komatsu (Maki Zen)

14 yorum:

  1. Çok iyi, izlemek için sabırsızlandım. Yeni karakterler var. Gojo ve adını unuttum az konuşan oğlanı gördüğüme sevindim. Yine de gözüm İtadori ve Megumi'yi aradı. :)
    Heyecanlı olacak gibi bakalım kavgalar ilk sezondaki kadar kaliteli mi? Yeni elemanı sevecekmiş gibi geldi ama.
    Benim tanıtım yazımı paylaşmışsın, teşekkürler. :) İzler izlemez sıcağı sıcağına yazdığım için biraz aceleye getirmişim gerçi. :) Ve ikinci sezonu merakla bekleyenlerden biri de benim. 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin eleştirilerini okudum, savaş sahnelerinin etkileyici olduğun konusunda hemfikirler :) Konu Japon animeleri olunca kesin sende vardır bu film dedim. Ki haklı da çıktım :) Jujutsu Kaisen dizisini merak edenlere de faydalı olacaktır. Ben de teşekkür ediyorum :)

      Sil
    2. Ay buna çok heveslendim ben gideyim sinemaya. :)) Kaç yıldır gitmiyorum da indirimli gün veya seans var mı cinemaximumda. Ve bilet fiyatları ne kadar oldu acaba? Nette bakıyorum herkes farklı yazmış.

      Sil
    3. Cinemaximum'a ben de uzun zamandır gitmedim. En son gittiğimde özel salonda 65 TL'yi bir film izlemiştim... Bu filmin derecelendirilmesi henüz yapılmadı, sanırım biletler satışa da açılmadı. Pazartesi ve Çarşambaları indirimliymiş. Filmin 2D, 3D olarak yayınlanacağını varsayarsak en düşük 19 TL. Ortalama 30 gibi düşünebilirsin. 52 TL yi geçmez. :))

      Sil
    4. Teşekkür ederim, Pazartesi gideyim o zaman, daha sakin olur hem. :)

      Sil
    5. Pazartesi salonlar sakin olur aynı kanıdayım :) İnşallah diyelim :)

      Sil
  2. ooooo bunu hemen not aldım, dizisi de filmi de bana göreee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animasyon filminde aşk var, arkadaşlık var, büyüme hikayesi, espriler, kahramanlık, dövüş sahneleri... Her şey var kısaca deep, ben de göz koydum filme :) Çok teşekkürler.

      Sil
  3. Bu animenin ve manganın çok geniş bir kitlesi var ve epey seviliyor. Stüdyosu da Attack on Titan ile aynıymış. Diziyi izlemeyi yetiştirebilirsem ben de sinemalarda kardeşimle giderim bu filme :) Paylaşım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Attack on Titan'ı bilmiyordum, merak edip araştırdım hemen, hoşuma gitti. :) Jujutsu Kaisen'in geniş bir hayran kitlesi var. Anladığım kadarıyla ikinci sezonun bekleyeni de oldukça fazla. Sinema filmi ilaç gibi gelecek hayranlara.
      Ben de teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Hem dizisi hem filmi olması ilginç duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziler tutulunca peşinden sinema versiyonlarını çekiyorlar. Gişede de büyük başarı elde etmiş. Rakamları okuyunca ağzım açık kaldı :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  5. İlk afiş çok karışık geldi bana. Pek tarzım değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afişi çözmem için birçok fotoğrafa bakmam gerekti. :)) İlk anda bana da karışık gelmişti. Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön