11 Nisan 2022 Pazartesi

Stardust (2020)

Stardust, 2016 yılında aramızdan ayrılan İngiliz şarkıcı David Bowie'nin kariyerinin başlarındayken 3. albümünü tanıtmak için Amerika'ya gidişini anlatıyor. Ünlü şarkıcıyı filmde Johnny Flynn canlandırıyor. Gabriel Range'in yönettiği Dram, Biyografi, Müzik türlerindeki İngiltere yapımı Stardust (2020), 15 Nisan 2022 günü vizyona giriyor.

Stardust (2020) Poster

Stardust (2020) Konusu:

Yıldız olmak isteyen David Bowie Amerika'da satışları iyi gitmeyen üçüncü albümü 'The Man Who Sold the World'ün tanıtımını yapmak için yönetimdekilere baskı uygular. ABD'li plak şirketleri ile temasa geçerler, Bowie'nin yapması gereken kapsamlı bir tura çıkmaktır. 1971 yılında ABD'ndeki kariyerine başlamak için gittiği ülkeye girişte sorunlar yaşasa da orada tanıştığı gazeteci Ron Oberman ona yardımcı olmaya çalışır. Çalışma izni gibi sorunlar performans göstermesine engel olur. Ron onu yıldız yapacağına söz vermiştir ve eyaletler arasındaki yolculuklarına başlarlar.

Stardust (2020) Johnny Flynn
Vizyon Tarihi: 15 Nisan 2022

Yönetmen: Gabriel Range / Senaryo: Nicholas D. Knowland / Görüntü Yönetmeni: Nicholas D. Knowland / Müzik: Anne Nikitin / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / İngiltere / 2020 / Süre: 1 saat 49 dakika / Dram, Biyografi, Müzik / tt9694312 / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Johnny Flynn (David Bowie rolünde)
Marc Maron (Ron Oberman)
Jena Malone (Angie Bowie)
Derek Moran (Terry Burns)
Anthony Flanagan (Doktor Reynolds)
Julian Richings (Tony Defries)
Aaron Poole (Mick Ronson)
Monica Parker (Bayan Oberman)

9 yorum:

  1. oooo bunu bulursam hemen izlerim. bowie, ziggy stardust, onun müziklerindeki kahraman, bowie eskilerden çok iyi tabii, onun tarzına glitter rock deniyormuş, ışıltılı elbiseler giydiği için. changes adlı şarkısını sürekli dinlerim. bir de şey var, ground control to major tom :) bowie filmlerini de izledim, açlık (hunger, catherine deneuve) ve dünyaya düşen adam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin içinde Bowie'nin şarkılarını bulmak sorun olabilir. Oğlu şarkıların kullanılmasını istememiş. Filmde hangi şarkıları kullanmışlar çok emin değilim yani. İzleyince netleşecek. :) Bowie'nin oyunculuk yanı da var Elton John gibi :)

      Sil
    2. Ben de izlemek için can atarım açıkçası.. acaba şarkılarını bir kuple olarak mı kullanacaklar, yoksa tamamen mi yasak? Adam gibi olması için bu filmin şarkıların da olması gerek.

      Sil
    3. Biraz daha araştırdım:) The Yardbirds'ün; I Wish You Will" ve Jacques Brel'in; Amsterdam isimli şarkıları Stardust filminde yer alıyormuş. David Bowie bu şarkıları bir zamanlar seslendirmiş, sanırım kendi albümlerine de koymuş. Filmin şarkılardan ziyade de sorunları var gibi, eleştirmenler genel olarak konunun hakkını veremeyen bir film diye bahsetmişler. Ama her halukarda izleyeni, şarkıcının 24 yaşındaki Amerika turnesiyle ilgili fikir sahibi yapabileceğine inanıyorum. Daha fazlasını söylersem filme dair spoilere girer diye yazmıyorum :))

      Sil
    4. yardbirds, for your love, ı am a man, still ı am sad, efsane gruplardaaan, amsterdam nefis bir şarkı, brel çok severiim, ya işte edebiyat müzik sinema düşkünü olarak arlardaki bağlantılara bayılırım. bu filmde şarkı olmasa da farketmez, bowie nin hayatını izlemek yeter :) spoilerlerden etkilenmem yaa :) filmi izleyecek olmanın heyecanı benim sevdiğim :) kötü de olsa severim tabii bu filmi :)

      Sil
    5. haklısın, ben de severek izlerim deep :)

      Sil
    6. Jacques Brel - Amsterdam şarkısını şimdi dinliyorum, harika bir parça ve yorum da öyle.
      Bu şarkı için bile film izlenir :))
      @deeptone @momentos çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Imm değişik David Bowie kültürüm pek yok ama. 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film, şarkıcının ilk gençlik dönemini anlatıyor ama diğer taraftan yol-yolculuk filmlerini sevenlere de hitap eder diye düşünüyorum :))

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön