29 Mart 2022 Salı

Yangın Gecesi - Prayers for the Stolen (2021)

Noche de fuego

Oscar 2022 için Meksika'dan aday gösterilen ve 15 filmlik kısa listeye seçilen Prayers for the Stolen, Jennifer Clement'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlandı. Meksikalı Tatiana Huezo'nun yazıp yönettiği Dram türündeki Yangın Gecesi - Prayers for the Stolen (2021), 1 Nisan 2022 günü sinemalara geliyor. Başka Sinema dağıtımıyla ülkemizde gösterilecek olan filmin başrollerini Mayra Batalla, Norma Pablo, Marya Membreno ve Alejandra Camacho paylaşıyor. Film, 2021 Cannes'da Belirli Bir Bakış bölümünde Özel Mansiyon ve Palm Spring Film Festivali'nde Uluslararası film dalında ödül kazandı.

Noche de fuego
Yangın Gecesi - Prayers for the Stolen (2021) Poster

Konusu Meksika kırsalında geçen orijinal adı “Noche de fuego” olan film, savaşın yaşandığı bir ortamda kadınların yaşamına odaklanırken üç kız çocuğunun tehlikeli koşullar altında yetişme hikâyesini anlatıyor. Aile, dostluk ve kararlılık üzerine olan filmde kız çocuklarının olası tehlikelerden korunmaları için saçlarının erkek gibi kesilmesine tanık oluyoruz.

Yangın Gecesi - Prayers for the Stolen (2021) Konusu:

Haşhaş ve mısır yetiştirilen, terörün hüküm sürdüğü bir dağ köyünde yaşayan üç küçük kızın büyüme hikâyesinde, anneler kızlarını uyuşturucu baronlarından korumak için saçlarını kesip dişlerini boyayarak çirkinleştirmeye çalışır. Erkeklerin iş aramak için gidip bir daha asla dönmediği bu memlekette anneler çocukları köle olmasın, ölmesin diye kaçma konusunda eğitir. Köyde kendi dünyalarını yaratan kızların hayatı, içlerinden birinin saklandıkları yere zamanında varamadığında değişir.

Yangın Gecesi Prayers for the Stolen (2021)
Vizyon Tarihi: 1 Nisan 2022

Diğer Adları: Noche de fuego, Prayers for the Stolen / Yönetmen - Senaryo: Tatiana Huezo / Kitap Uyarlaması: Jennifer Clement / Görüntü Yönetmeni: Dariela Ludlow / Müzik: Leonardo Heiblum, Jacobo Lieberman / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / ABD, Almanya, Arjantin, Brezilya, Meksika / 2021 / Süre: 1 saat 50 dakika / Dram / tt10366574 / 10+ 13A

Oyuncu Kadrosu:
Mayra Batalla (Ana'nın annesi Rita rolünde)
Norma Pablo (Luz)
Marya Membreno (Genç, Ana)
Alejandra Camacho (Genç, Paula)
Memo Villegas (Leonardo)
David Illescas (Öğretmen)
Ana Cristina Ordóñez González (Çocuk, Ana)
Yangın Gecesi - Prayers for the Stolen (2021) Kitap

8 yorum:

  1. doğayla iç içe bir dram, izleyeceğim bu filmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmandaki yılan dikkat çekiciydi, haşhaş çiçeklerinin arasında çekilen afişte görsellik açısından umut vaat ediyor. Haftanın dikkat çeken filmlerinden birisi. Ben de izlemeyi düşünüyorum. :) Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Acıklı duruyor ya ama bence izlenmeli. Bana böyle düşündürdü.

    YanıtlaSil
  3. Fragmandan izlenebilir bir filme benziyor.

    YanıtlaSil
  4. Dramatik bir film. İnsanların bunları yaşaması ne kötü. Dünyanın her yerinde kadınlar ve çocuklar kötülüklere maruz kalıyor. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meksika'nın ismi uyuşturucu kartelleriyle anılıyor. Yönetmen daha önce kartellerle ilgili bir belgesel çekmiş. Bu filminde yine aynı konuya bu kez kadınlar ve duyguları öne çıkararak eğilmiş. Dünyanın farklı bir coğrafyasında neler olup bittiğini öğrenmek adına izlenesi bir film gibi göründü bana.
      Çok teşekkür ediyorum Duygu :)

      Sil
  5. Film heyecan verici ama bizim Başka Sinema filmleri oynatan salonda şimdi baktım, malesef gösterimde yok. Önümüzdeki günlere bakacağız artık:)

    YanıtlaSil
  6. oo izlenir tabii buuuu :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön