3 Mart 2022 Perşembe

Vizyona Giren Filmler 4 Mart 2022

Vizyona Giren Filmler ve Sinema Haberleri

Bu hafta 2'si yerli 2'si yabancı olmak üzere toplamda 4 yapım vizyona girdi. Vizyona giren filmler 4 Mart 2022 listesinde bulunan Flee, The Batman, Bergen ve Yaramaz Çocuklar adlarını taşıyan filmlerin detaylarına başlıklarda bulunan bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Vizyona Giren Filmler 4 Mart 2022

Haftanın Sinema Haberleri

28. Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri (SAG) Dağıtıldı

SAG Awards, sinema ve dizi kategorilerinde ödül dağıtıyor. Şubat ayı sonunda dağıtılan sinema kategorisindeki ödüller CODA, The Eyes of Tammy Faye, King Richard, West Side Story ve No Time to Die filmlerine gitti.

  • En İyi Oyuncu Kadrosu: CODA
  • En İyi Kadın Oyuncu: Jessica Chastain - The Eyes of Tammy Faye
  • En İyi Erkek Oyuncu: Will Smith - Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Ariana DeBose - Batı Yakası’nın Hikâyesi
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Troy Kotsur - CODA
  • En İyi Dublör Ekibi: Ölmek İçin Zaman Yok

Film Dünyasından Rusya'ya Savaş Yaptırımı

Warner Bros (The Batman filmi), Disney (Turning Red Animasyon) ve Sony (Morbius filmi) şirketleri Ukrayna-Rusya savaşı dolayısıyla Rusya'da adı geçen film gösterimlerini durduruyor. AA'nın 1 Mart tarihli haberine göre, yapımcılar Ukrayna'da devam eden savaş, bölgede ortaya çıkan belirsizlik ve insani krizi göz önünde bulundurarak Rusya'da planlanan gösterimlerini durduracaklarını açıkladılar.

TRT 2 Mart Ayı Programı

TRT2'de Mart 2022 ayında 31 film yayınlanacak. Aylık programda On the Waterfront - Rıhtımlar Üzerinde (1954) , Tangerines - Mandalina Bahçesi (2013), The Lives of Others - Başkalarının Hayatı (2006) ve yerli film Bozkır (2019) gibi ödüllü filmlere yer veriliyor.

Vizyona Giren Filmler 4 Mart 2022 TRT 2 Mart Ayı Film Programı

Yabancı Film

Flee (2021)

3 dalda Oscar adaylığı bulunan Belgesel, Animasyon türündeki Danimarka yapımı Flee, mültecilerin ülkeleri dışına çıkma deneyimini ve başarıya ulaşan mülteciler üzerindeki kaçış deneyiminin psikolojik sonuçlarını detaylandırıyor. Filmde anlatılanlar Afganistanlı bir çocuğun başından geçen gerçek olaylara dayanıyor.

The Batman (2022)

Gotham şehrinde ucu kendi ailesine de uzanan yolsuzlukları temizleye çalışan Batman, diğer tarafta ise yeraltı dünyasını soruşturmaya başlar. Burada Catwoman, suç lordu Penguen, ve Riddler ismindeki seri katille tanışacak olan kahramanımız suçluların maskesini düşürmeli, Gotham şehir sakinlerini rahatsız eden yolsuzluklara dur demelidir... Yönetmen koltuğunda bu kez Matt Reeves'in oturduğu filmin başrolunu ise Robert Pattinson canlandırıyor.

Yerli Film

Bergen (2021)

Arabesk müziğin unutulmaz seslerinden Bergen'in hayatının anlatıldığı Dram, Biyografi türündeki filmin başrollerini Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran paylaşıyor. Galası yapılan filmin başrolünün başarılı bulunduğunu sizlerle paylaşayım.

Yaramaz Çocuklar (2021)

Belgesel türündeki Yaramaz Çocuklar (2021) Antakyalı geleneksel bir aileyi mercek altına alıyor ve yönetmen iki kardeşi üzerinden görücü usulu evlilik, okutulmayan kız çocukları konularını işlerken, geçmişle bugün, eskiyle yeni arasındaki çatışmayı anlatıyor. Altın Koza sahibi Belgeselin yönetmenliğini Ahmet Necdet Çupur üstleniyor.

8 yorum:

  1. sinema sektörünün de rusyaya yaptırımları başladı birçok büyük yapım şirketi de hemen hemen her şeyi iptal etmiş durumda takip ediyoruz bakalım nasıl bitecek bugünler covidle başlayan yıkım nereye kadar sürecek bakalım

    YanıtlaSil
  2. hımm bu ödülleri bekliyordum, chastain ve will smith he, iyi olmuş, ikisi de iyi, coda ve king richard ı izledim, ikisi de iyiydi, coda, hayatımın şarkısı kadar eğlenceli, duygusal, çılgın değildi ama iyiydi, king richard da iyi, will smith şaşırttı, ilk kez bu kadar iyi oynadığını gördüm :) erkeklerde şimdilik garfield ve smith i izledim, ikisi de alabilir valla :) smith e verebilir amerikalılar :)

    YanıtlaSil
  3. Sanıyorum bu haftalarda bir yerli film daha vizyona girecek ya da girdi mi acaba? Nalan isminde bir komedi filmi. Güldür Güldür ekibinden bir kız başrolde. Fragmanı da izledim, çok iyiydi. Sen yayınladın da ben kaçırdım mı acaba Zülal?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan, Açelya Topaloğlu'nun başrolde olduğu bir komediydi. Ocak ayında vizyona girdi. 3 hafta oynadı sonra gösterimden kaldırdılar. Çok tutulmadı sanırım, salon sayısını bilmiyorum az izlenmesine bu da sebep olabilir. Ama fragmanı hatırlıyorum kesinlikle ilgi çekiciydi :)

      Sil
  4. Batman merak ettiğim filmlerden içlerinde onu izleyeceğim..

    YanıtlaSil
  5. Benim hiç Batman kültürüm yok yahu, şu an bunu bi düşündüm.
    Bergen'i merak ediyorum çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bergen'in ilk gösterimine katılan bir eleştirmenin yaptığı videoyu izledim. Oyuncuyu iyi bulmuş, filmin görüntü yönetmenini de başarılı bulmuş, keza Tilbe Saran'ı da öyle. Bergen'in danışman kadrosunda psikolog da vardı. Yapım ajite etmeyen bir yapıya sahip demişti o eleştirmen. Filmi ben de iyice merak ettim bu yorumlardan sonra. :)

      Sil
  6. Will Smith Kral Richard:Yükselen Şampiyonlarda ödül mü almış ilginç..TRT2'deki 1 marttaki frekans filmi hangisi acaba,insanların cep telefonuyla havaallanında zombiye dönüşen film vardı Samuel L. Jacksonun oynadığı..

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön