14 Mart 2022 Pazartesi

Neşeli Kanatlar: Büyük Göç (2018)

Duck Duck Goose

Christopher Jenkins, yönettiği ilk animasyonu olan Neşeli Kanatlar: Büyük Göç (2018) filminde bir kaz ve iki ördek yavrusunun zoraki yoldaşlığını ve gelişen dostluklarını anlatıyor. 18 Mart 2022 günü vizyona girecek olan Çin, İngiltere, ABD ortak yapımı Animasyonun konusu Çin'de geçiyor. Filmin ana karakterleri arasında ördekler, kazlar, kaplumbağa, kedi, tavuklar ve bir de sincap bulunuyor. Karakterlerin insanlaştırıldığı Animasyonda, bencil bir karaktere sahip olan kaz Peng'in kendisini iki belalı ördek yavrusuna bakan baba rolünde bulmasını ve göç yollarında yaşanan türlü türlü maceraların ardından iyi birine dönüşümünü izliyoruz.

Neşeli Kanatlar: Büyük Göç (2018) Poster

Yönetmen Christopher Jenkins, 1980'lerin sonlarından beri animatör olarak hatırı sayılır önemde ve çoklukta filmin üretim kadrosunda yer almış. 4 Oscar kazanan, canlı ve animenin buluştuğu Masum Sanık Roger Rabbit (1988), Hercules (1997), Aslan Kral (1994), Neşeli Dalgalar -senarist ve yapımcı olarak- (2007) Jenkins'in görev aldığı yapımlardan bazıları. Christopher Jenkins, tüm bu çalışmalarla biriktirdiği deneyimin ardından ilk yönetmenlik denemesi olan 'Duck Duck Goose' filminde, ayrıntılı arka planlar ve komik görünümlü kanatlı kahramanlarıyla çocuklara yönelik tatlı bir işe imza atmış.

duck duck goose
Neşeli Kanatlar: Büyük Göç (2018)

Neşeli Kanatlar: Büyük Göç - Duck Duck Goose (2018) Konusu:

Yakında güneye doğru uzun bir yolculuğa çıkacak olan kazlar eğitim çalışmalarına başlar. Sürünün maço tavırlı, abartılı davranışlarıyla dikkat çeken üyesi Peng, göç için pratik yapan grupta tehlikeli hareketleriyle birçok kazaya neden olur. Peng'in kız arkadaşı Jin Jing'in lider olan babası Bing onsuz göçe başlamaya karar verir.

duck duck goose
Neşeli Kanatlar: Büyük Göç (2018) 2

Sürüden ayrı düşen Peng alçaktan uçarken gonga çarpar ve kanadını sakatlar. Onun yaşadığı bu kaza Chao ve Chi adında iki ördek yavrusunun da kendi sürülerinden uzak düşmelerine sebep olur. Banzhou adlı kaçık ve vahşi bir kedinin saldırısını uzaklaştıran Peng tam bir baş belası olan iki yavruyla ilgilenmek zorunda kalır. Başlarda bu durumdan rahatsız olsa da zamanla yavru ördeklerle arasında beklenmedik bir bağ kuran Peng, Chao ve Chi sayesinde koşulsuz sevginin ne demek olduğunu öğrenir.

Vizyon Tarihi: 18 Mart 2022

Diğer Adı: Duck Duck Goose / Yönetmen: Christopher Jenkins / Senaryo: Christopher Jenkins, Rob Muir, Scott Atkinson, Tegan West / Müzik: Mark Isham / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Sinehane / Çin, ABD, İngiltere / 2018 / Süre: 91 dakika / Animasyon / tt4940416

Orjinal Seslendirme Kadrosu:
Jim Gaffigan (Kaz, Peng)
Zendaya (Ördek Chao'nun ablası; Chi)
Lance Lim (Chi'nin erkek kardeşi; Chao)
Greg Proops (Kedi Banzhou)
Diedrich Bader (Kazların lideri ve Jin Jing'in babası Bing)
Natasha Leggero (Peng'in sevgilisi, Jin Jing)
Carl Reiner (Kaplumbağa Larry)
Stephen Fry ve Craig Ferguson (Kırmızı Taçlı Turnalar)
Reggie Watts (Hippi, şifacı sincap Carl)

4 yorum:

  1. Animasyon filmlerini çocukluğumdan bu yana çok sevmişimdir. Neşeli ayaklar vardı bide değil mi? 😊

    YanıtlaSil
  2. Güzel görünüyor, çocukların ilgisini çekecektir. Yavru ördekler de sevimliymiş. :)

    YanıtlaSil
  3. Ayy oğluşum bir yaş daha büyük olsa çok severdi ya, bayılıyor ördek, kaz, tavuklara. :D

    YanıtlaSil
  4. eski filmmiş izlicez tabisi :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön