7 Mart 2022 Pazartesi

KIRMIZI (2022) Animasyon

Turning Red

Domee Shi'nin yönettiği, fantastik komedi özellikleri taşıyan Kırmızı (2022) adlı Animasyon 11 Mart 2022 günü gösterime giriyor. Konusu 2000'li yılların başında Kanada'da geçen Turning Red filminde, 13 yaşındaki Asyalı Meilin Lee'nin başından geçen sıra dışı olayları izleyeceğiz.

turning red
Kırmızı (2022) Animasyon Poster

Domee Shi, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesinde Pixar Stüdyoları ile çalıştı ve Turning Red filmiyle ilk kez Pixar'da tek başına film yöneten kadın unvanına sahip oldu. 32 yaşındaki yönetmen kısa Animasyon filmi "Bao (2018)" ile Oscar ödülü kazanmıştı. Bao isimli kısa Animasyon, boş yuva sendromundan mustarip Çinli-Kanadalı bir kadının, el yapımı köftelerinden biri canlanınca ikinci kez annelik şansını yakalamasını anlatıyordu.

Kırmızı - Turning Red (2022) Konusu:

Annesinin sorumluluk sahibi olması için uğraştığı 13 yaşındaki Meilin Lee, onun korumacı davranışlarından bunalmıştır.

turning red
Kırmızı (2022) Animasyon

Ergenliğe adım attığı günlerde var olan sorunlarına bir yenisi eklenir. Ne zaman güçlü duygular hissetse kırmızı bir pandaya dönüşmektedir!

Vizyon Tarihi: 11 Mart 2022

Diğer İsmi; Turning Red (2022) / Yönetmen: Domee Shi / Senaryo: Domee Shi, Julia Cho / Görüntü Yönetimi: Mahyar Abousaeedi, Jonathan Pytko / Müzik: Ludwig Göransson / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Walt Disney / ABD / 2022 / Süre: 1 saat 40 dakika / Animasyon, Macera, Komedi / tt8097030 / 6+

Orjinal Seslendirme Kadrosu:
Rosalie Chiang (Meilin Lee seslendirmesi)
Sandra Oh (Mei'nin annesi Ming)
Orion Lee (Mei'nin babası Jin Lee)
Ava Morse (Miriam)
Maitreyi Ramakrishnan (Priya)
Hyein Park (Abby)

10 yorum:

  1. Dikkat ettim de kırmızı filmin animasyonu biraz farklı gibi,diğer çizgi animasyonlara pek benzemiyor,yani bence çok hoş olmuş..Bir benzeri belki trtçocukdaki yeni türk animasyonları olabilir,sanki biraz benziyor gibi..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinli yönetmenin kısa filmini de izledim bu filmin fragmanıyla birlikte. Kendine özel bir çizgisi var sanki. Fark buradan kaynaklanıyor olabilir. :)

      Sil
  2. Tiplere bakınca seyredilesi geldi bana:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tipler tatlı :) Animasyonun ana fikrini kafamda tam oluşturamadım ama konusu hem küçüklere hem de büyüklere hitap ediyor. :)

      Sil
  3. ha ha ne hoş konu, ergenlik filmlerine de bayılırım :)

    YanıtlaSil
  4. Yaşasın, harika bir animasyon <3 :))

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön