24 Mart 2022 Perşembe

Eiffel (2021)

Fransız yönetmen Martin Bourboulon'un Fransa'nın sembolü olan Eyfel Kulesi'nin yapım hikayesini anlattığı Dram, Tarihi, Biyografi türlerindeki filmi Eiffel (2021) 25 Mart 2022 günü vizyona giriyor. Romain Duris ve Emma Mackey'in başrollerini paylaştıkları film, Gustave Eiffel'in 1886'da Özgürlük Anıtı yapımındaki başarılı katkıları sonrasında hükümetin ondan 1889 Paris Dünya Fuarı için gösterişli bir şey tasarlamasını istemesini ve ardından yaşanan gelişmeleri anlatıyor.

Eiffel (2021) Poster

Kulenin inşasıyla ilgili görsel efektleri dikkat çeken filmin konusu 1880'lerin Paris'inde geçiyor. Ancak zaman zaman 1860'lı yıllara romantik dönüşler yapılıyor. Demir büyücüsü Eiffel'in yeni mühendis olduğu yıllarda çalışanlarına verdiği önem ve bir kadınla tanışması geçmişle ilgili olarak anlatılanlar arasında bulunuyor.

Eiffel (2021) Romain Duris ve Emma Mackey

Eiffel (2021) Konusu:

Mühendis olan ve Özgürlük Anıtı'nın yapımına önemli katkılar sağladığı için ABD'nin onursal vatandaşı olarak ilan edilen Eiffel'in hayali Paris metrosunu inşa etmektir. Eşi uzun zaman önce vefat eden ve büyük kızının evlenme kararını öğrenen Eiffel'e hükümet Paris Dünya Fuarı'na yetiştirmesi için dünya çapında etki yaratacak bir proje hazırlaması için baskı yapar. Bakanın davetlisi olarak gittiği yemekte eski bir arkadaşı onu karısıyla tanıştırır. Kadın, yemekteki tartışmalarda metro yerine bir kulenin yapılmasını destekleyici sözler söylediğinde Eiffel karşı durduğu projeyi hayata geçirmeye karar verir.

Eiffel (2021) Romain Duris
Vizyon Tarihi: 25 Mart 2022

Yönetmen: Martin Bourboulon / Senaryo: Caroline Bongrand / Görüntü Yönetmeni: Matias Boucard / Müzik: Alexandre Desplat / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Filmartı / Almanya, Belçika, Fransa / 2021 / Süre: 108 dakika / Dram, Tarihi, Biyografi / tt10366514 / 13A

Oyuncu Kadrosu:
Romain Duris (Gustave Eiffel rolünde)
Emma Mackey (Adrienne Bourgès)
Pierre Deladonchamps (Antoine de Restac)
Armande Boulanger (Claire Eiffel)
Bruno Raffaelli (M. Bourgès)
Alexandre Steiger (Jean Compagnon)

9 yorum:

  1. mcu ve dc hariç meraklandıran beklettiren yapımlardan beni, umarım beklentilerimi karşılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izledim, Eiffel'in iki aşkı; sevdiği kadın ve kule yapımı aşağı yukarı eşit zaman ayrılarak işlenmiş. Hiç bilmeyenler için kulenin inşa detayları ilginçti.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. İlginçmiş, hele ki Fransızların Eiffel'i pek sevmedikleri de düşünülünce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında çok muhalefet yapılmış kule ile ilgili. Bu filmde de yer buluyor. Protestolar , bankaların kredilerini çekmesi vs gibi birçok engelle karşılaşmış mühendisimiz. Aslında kuleyi inşa ederken civatalarla birleştirme yapılıyormuş. Sonrasında kolay sökülsün diye. Bıçak kemiğe dayanınca Eiffel emir veriyor 'civataları sökün ve perçin kullanın' diye. Aslında adamı zorlamasalarmış belki de işi bitince kuleyi yıkacaklardı yani :) Böyle de ilginç bir hikayesi var kulenin. :)

      Sil
  3. Merak etmişimdir neden yaptılar Eiffel kulesini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönemin politikacılarının teşviki sonucu ortaya çıkmış bir projeymiş. Filmde detaylandırmışlar bu konuyu :)

      Sil
  4. bu amcanın bir eseri daha var. izmirdeki konak pier binasını yapmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak edip karıştırdım neti, Eiffel ve İzmir Gerçeği başlıklı bir yazı yazmış kentyasam sitesi biraz uzun bir yazı. Oradan anladığım kadarıyla bu birkaç yapı Eiffel'e atfedilmiş. Osmanlı döneminde demiryolları için bir teklif vermiş mühendisimiz. Ancak teklife cevap olumlu mu olmuş orası muallaktaymış...

      Sil
  5. Eyfel kulesinin yapımını anlatıyor film herhalde,Amerikadaki Özgürlük Anıtınıda mı o yapmış vay be..:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön