25 Şubat 2022 Cuma

The Eyes of Tammy Faye (2021) 2022 Oscar Adayı

Jessica Chastain

Saly Field'ın eşya biriktirmeyi seven sıra dışı yaşlı bir kadını canlandırdığı Hello, My Name Is Doris (2015) filmini izlediğimde günün birinde filmin yönetmeninin Oscar Adaylığı kazanan bir filmini yazacağım aklıma gelmemişti. :) Bahsettiğim yönetmen Michael Showalter, yönettiği ilk Biyografisi olan The Eyes of Tammy Faye (2021) ile 2 Oscar adaylığı elde etti. Filmin başrolünde oynayan Jessica Chastain En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar Adayı oldu. Filmin diğer adaylığı ise En iyi Saç ve Makyaj dalında. Filmin başlarında olmasa bile sonlara doğru Tammy Faye karakterinin ağır makyajı tercih etmesi makeup bölümüne fazla mesai yaptırmış gibi görünüyor. Aşağıya, makyaj konusunun daha belirgin anlaşılması için düzenlediğim bir fotoğrafı bırakıyorum.

The Eyes of Tammy Faye (2021) 2022 Oscar Adayı Poster

Jessica Chastain'ın canlandırdığı Tammy Faye karakteri çocuk yaşta Tanrı'ya sevgisini kilise de kendinden geçerek ailesine ve çevresindeki insanlara kanıtlamış, üniversite de okurken genç bir vaizin konuşmasıyla huşu bulmuş bir genç kız. Kendisini mutlu eden her şeyde Tanrı inancının zuhur ettiğine inanıyor. Yaptığı ağır makyaj ve coşkuyla şarkı söylemek bunlara dâhil. İçi insan sevgisiyle dolu ve güçlü kilise sözcülerinin gayleri, AİDS'leri dışladığını duyduğunda 'aynı Tanrı'nın çocukları' olduklarını yüzlerine söyleme cesaretine sahip. Kilisenin ayrımcı tavrına karşı çıktığı gibi bunu sahip olduğu televizyon kanalında AİDS'lilerle yaptığı röportajlarla da gerçek yaşama uyguluyor. Karakterin psikolojik olarak gelgitler yaşadığı dönemler de yaşanıyor. Çok hızlı büyüdükleri için güçlü insanların onlara çelme takması gecikmiyor, hem mali olarak yolsuzlukları ortaya çıkarılıyor hem de karı koca her ikisinin de yaşadığı ilişki skandalları yüzünden alaşağı oluyorlar. Jessica Chastain, kimi zaman çocuksu bir saflıkta, kimi zaman kocasını yönlendiren kararlı bir kadın görünümünde. Tüm bu anlattığım duygu durumlarını birebir filmde yaşatıyor, seyirciye aktarıyor.

The Eyes of Tammy Faye (2021) 2022 Oscar Adayı

Dram Biyografi türündeki film, Tammy Faye Bakker ve kocası Jim Bakker'in (Andrew Garfield) hayatını anlatıyor. 2022 Oscar Adayı The Eyes of Tammy Faye (2021) filminin seyir etkisiyle ilgili şunu söyleyebilirim; İkilinin hayatında çok fazla olay yaşanmış ve yoğun bir olaylar örgüsüyle karşılaşıyorsunuz. İki saate çok fazla detay sığdırılmış bu da boğulmaya sebep olmuş.

The Eyes of Tammy Faye (2021) Konusu:

Film, 70'li ve 80'li yıllarda dindar Hristiyan kesimi odak alarak yaptığı The PTL Club televizyon programı ve Hristiyanlık vaazı teması içeren şarkılarıyla tanınan Tammy Faye ile programda sunucu olarak kendisine eşlik eden kocası Jim Bakker'ın hikâyesini anlatıyor. Jim ile çok genç yaşta evlenen Faye, kocası ile birlikte Hristiyanlıkta mezhep farkı gözetmeyen bir sistemle ilerlemeye çalışırlar. 1970'lerde Jim ve Tammy, gelmiş geçmiş en büyük Hristiyanlık yayın ağını kurarlar. Topladıkları bağışlarla zengin olurlar. Devletten ev yapımı konusunda destek de alırlar. Tammy Faye, bu yayın ağında yalnızca Hristiyanlıkla değil görünümüyle de bir ikon haline gelir. Uzun kirpikleri, söylediği şarkıları ve insanlığı hayata hazırlayıcı programlarıyla dikkatleri üzerine çeker. Ancak yakaladıkları başarı; ikilinin hakkında çıkan cinsel skandallar ve mali açıklar inşa ettikleri krallığın yıkılmasına neden olur.

Vizyon Tarihi:Belirsiz

Yönetmen: Michael Showalter / Senaryo: Abe Sylvia / Görüntü Yönetmeni: Mike Gioulakis / Müzik: Theodore Shapiro / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Walt Disney / ABD, Kanada / 2021 / Süre: 2 saat 6 dakika / Dram, Biyografi / tt9115530

Oyuncu Kadrosu:
Jessica Chastain (Tammy Faye Bakker rolünde )
Andrew Garfield (Jim Bakker)
Vincent D'Onofrio (Jerry Falwell)
Cherry Jones (Tammy'nin annesi Rachel Grover)
Gabriel Olds (Pat Robertson)
Fredric Lehne (Fred Grover)
Sam Jaeger (Roe Messner)

24 yorum:

  1. Bu kadını çok severim. Makyajla çok değişmiş. Eğer sen yazmasaydın o olduğunu hayatta anlamazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jessica Chastain'i çok değiştirmişler. Bu filmi adaylık açıklanmadan önce izlemiştim. Ben de tanıyamamıştım. Oyuncu daha önce aday olmasına rağmen hiç Oscar alamadı. Bu sene ne yapacak merak konusu.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. duymamıştım hiç bu yapımı, ilginç ve gerçek bir olay sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tammy Faye'in hayat hikayesini filme çekmişler. Kadın ve kocası dindar Hristiyanların ilgi odağıymış bir zamanlar.
      Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  3. sally field, iyi filmleri var, chastain de iyi tabii :) yaaa, spencer ve parallel mothers, ikisi de bayağı iyi film çıktılar yaaa :) altı adet film izleyip yazmıştım ya, dün gece bugün üç tane daha izledim, west side, spencer, parallel, west side eh işte, orcinalinden sonra pek gitmiyor, boşuna çevirmiş spielberg bencesi :) amaa spencer ve parallel mothers, şükür yaa, iyi film izleyebildim, stewart iyi vallahi, film de iyi, parallel her zamanki pedro ve cruz, pasta gibi film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paralel ve Spencer'ı bende sevmiştim. Kadın odaklı insancıl yönlerin öne çıktığı filmler. Oyuncuların güçlerini yakalayamadım ama. Paralel kaç gündür kafamda dönüp duruyor. Cruz'un paraleli olan anneyi ayrı sevdim :)

      Sil
    2. paralel ve cruz, tipik almodovar, ama pain and glory kadar iyi değil bu film, cruz her zaman iyi oynar zaten almodovarda, ancak, spencer da stewart daha iyi oynuyor. diane nin bilumiasını, duygu iniş çıkışlarını, mutsuzluğunu ve duruşunu, yürüyüşünü, hatta konuşmasını iyi canlandırmış, yani sanki diane vallahi, bu rol daha zor chastain den, çünkü chastain in karakteri absürt, abartılı, daha kolay rol, stewart in roluü incce nüanslı, çok iyiydi ya, zaten hemen bi daha izlicem spencer ı, dün gece daha sonra dune u izledim, inanılmaz iyi film dune, kitabını okudum, eski versiyonu da izledim, iyi değildir diye düşünüyordum, vallahi büyülendim, görsellik bir yana, oyuncular, hayal gücü, müzik, felsefe din mitoloji, dune 3 film olcakmış, bu film şimdilik bilimkurguda en uç nokta olmuş :)

      Sil
    3. Sevgili Deep ve Sevgili Zülal :) <3
      İkiniz de birbirinizden habersiz spencer' i izleyeceğim linki yazmışsınız, sağolun yaa.. ikinize de kocaman sarılıyorum.

      Sil
    4. @Momentos, ulaşmana çok sevindim :) Sevgilere diliyorum.

      Sil
    5. @deeptone Spencer'ın oyunculukta Paralel Annelerin önüne geçtiğine katılıyorum deep. İşlenen konu Paralel Anneler'de daha çok ilgimi çekti. Spencer'da perdeler, elbiseler, incik boncuk konuları canımı sıktı. Tevekkeli değil prenses bunalıma girmiş... Dune şahaneydi. ;)

      Sil
    6. paralel anneler biricik almodovar filmlerinden artık tabii, en sevdiğim yönetmen yani zaten :) spencer tabii sinir ve üzücü ama stewart çok iyi yansıtmış yani diana yı :) napsın kız tabii :) dune evet, licorice de şeker gibiydi :)

      Sil
  4. Oo inanılmaz bir makyaj var, nasıl değişmiş :)) ilginç bir filme benziyor. Sağol Zülalciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film öyle aman aman bir yapım değil ama oyuncunun o ağır makyaja rağmen kendisini ifade etme başarısını sevdim. :)

      Sil
  5. heey, izlediğim 10 film oldu, kaldı 7 tane, en iyi, film, yönetmen, oyuncu dallarında :) şimdilik en sevdiğim film parallel mothers, en iyi filmler ise dune ve spencer, bencesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Power of Dog tepkini merak ediyorum ;)

      Sil
    2. power of dog, belfast, king richard, coda, macbeth, beş film kaldı, power of dog, belfast, coda, severim zaten diye düşünüyorum. yani hep diyom, bir severim sevmem, bir de iyi mi kötü tarafsız görüş, filan işte. macbeth, richard, bunlar hakkında fikrim yok hiç, bakalım. şimdilik, dune, spencer, parallel, licorice, sevdim. paralel diğerleri kadar iyi değil ama hoş, dune, licorice, spencer iyiler, ya licorice, eğlenceli, ordaki kız oskara aday olmalıydı, sean penn, bradley, waits ne komiklerdi, başroldeki kızın kardeşleri oynamış kardeş rolünde, hoffman ın oğlu başrolde, caprio nun babası, jack nicholson ın oğlu, ya william holden yani sean penn ne komikti, toko san köprüsü, aile filmi gibi olmuş yaa :) ne rahat gevşek filmdi, andersın büyükusta, magnolia filmine benziyor biraz bu film :) ricardos eh işte :) en iyi kadında stewart, chastian, colman, şimdilik bakalım. dune aday ama dennis aday değil, ilginç. spencer sadece bir dalda aday, şimdilik dune, licorice, spencer :)

      Sil
    3. Licorice tanımın ne güzeldi; aile filmi. İlk on dakikasına bakmıştım, sıcak başlayan bir yapım. Keyifle izlenir. Dune'la ilgili problem devam filmlerinin gelecek olmasından kaynaklanıyor olabilir. Tek film olsaydı Akademinin yaklaşımı daha farklı olabilirdi. Ben de filmleri izledikçe karar değiştiriyorum. Ama şimdiye kadar en iyi filmim değişmedi... Drive My Car, Licorice, Ricardos, Tick Tick ve West Side Story'yi izlemedim. Uluşlararasında Lunana: A Yak in the Classroom ve The Worst Person in the World filmlerim eksik, Animeler bitti. Yan dal adayları olan Cyrano, Four Good Days ve Spider Man filmlerini de izlemeyi düşünüyorum. :)

      Sil
    4. ya licorice izlicen yaa, şimdi, sean penn, william holden rolünde, yaşlanmış holivut starı :) başroldeki alana ya önce sen grace kelly e benziyon diyor (holden/kelly filmi taşralı kız, alana taşralı bir kız havasında çünkü), sonra alana ya nancy diyor (holden'in suzie wong filminde oynayan nancy kwan), sonra da bridges of toko san diyor (holden filmi toko ri) :) sonra alanaya romantik sözler söylüyor ama sözler kuwai köprüsünden, allam yaaa :)

      Sil
    5. Deep, bu yorumunu görünce hemen aradım internette bulup seyrettim şimdi bitti licorice pizza.. gerçekten harikaydı, çok sevdim <3

      Sil
    6. @deeptone harika ipuçları paylaşmışsın, henüz izlemedim izlerken kılavuz olacak bu detaylar :)

      Sil
  6. Film evet çok aman aman değil ama sıkıladan izlenebilir boyutta.
    Jessica şahane iş çıkartmış oyunculukta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmlerde yaşanmış olaylar konu edilince ilgi çekici oluyor. :)
      O kadar yaşanmışlığın ardından tekrar ayağa kalkmak için güç toplamakta Tammy için kolay olmasa gerek. Galiba filme bir de bu gözle bakmak lazım.
      Çok teşekkürler canım :)

      Sil
  7. Jessica'yı seviyorum da makyaj beni dumura uğrattı. Sırf ne yapmışlar yahu diye görmek için bile izleyesim geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jessicca Chastain Tammy Faye rolüyle SAG ödüllerinde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Taze haber bu. Vizyon filmleri yazımda haberi detaylandıracağım. :)
      Batman filminde de Colin Farrell'i bambaşka biri yapmışlar makyajla. İnsan hayret ediyor izlerken. ;)
      Filmi izleyemesen bile fragmana bakabilirsin kii ;)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön