28 Şubat 2022 Pazartesi

The Batman (2022) DCEU'nun Batmanleri

Maymunlar Cehennemi serisinin iki filmini yöneten Matt Reeves, The Batman filmiyle yakında sinemalara geliyor. DCEU* / DC Genişletilmiş Evreni'nde, Batman filminin Kara Şövalyesi Bruce Wayne'e bu kez Robert Pattinson (35 yaşında) hayat veriyor. Batman'deki rolün genç bir oyuncuya verilmesinin nedeni ise üç filmlik bir serinin çekilmesinin planlanıyor olması.

The Batman (2022) DCEU'nun Batmanleri Poster

Sinema filmine DCEU'da yakında iki dizi film de eşlik edecek. The Batman filminin yeni kahramanlarından olan Colin Farrell'in canlandırdığı The Penguin karakteri dizi olarak karşımıza çıkacak. Suç lordu Penguen'le The Batman (2022) filminin vizyona gireceği 4 Mart 2022 tarihinde tanışacağız. Genişletilmiş evrende bir de Gotham Şehri Polis Departmanı filmi yapılması planlanıyor.

Ayrıca Batman karakterinin bir de Ben Affleck ayağı bulunuyor. 4 Kasım 2022 tarihinde vizyona girmesi planlanan 'The Flash' filminde Michael Keaton ile birlikte Batman rolünü canlandıran Ben Affleck, bu filmle karaktere veda edecek. Uzun lafı kısaltırsak projeler hayata geçtiğinde DCEU'nun Batmanleri önümüzdeki günlerde sıkça gündeme gelecek gibi görünüyor.

The Batman (2022)
The Batman (2022) DCEU'nun Batmanleri

Filmde, çekimler sırasında Covid'e yakalanan Robert Pattinson'a Zoë Kravitz (Kedikız), Andy Serkis (Alfred), Paul Dano (The Riddler) ve Colin Farrell (Penguen) eşlik ediyor. Colin Farrell makyajla çok farklı bir kimliğe dönüşmüş ve filmi izlerken onu tanımak imkansızlaşmış. Fotoğrafını bu yüzden paylaşacağım. Fotoğrafı görünce ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır:

The Batman (2022)
The Batman (2022) DCEU'nun Batmanleri Colin Farrell

The Batman filminin konusuna gelecek olursak; Kara Şövalye, bir yandan Gotham'daki ucu kendi ailesine de uzanan yolsuzlukları temizleye çalışırken, bir yandan Riddler isimli seri katille zorlu bir mücadeleye girecek.

The Batman (2022) Konusu:

Suçluların kalplerine korku salan Batman, o ışıklı çağrıyı aldığı 2 yıl boyunca sokakları takip edip, Bruce Wayne’i Gotham Şehri’nin gölgelerine sürüklemiştir. Gotham'ın yozlaşmış yetkilileri ve yüksek profilli kişiler ağı arasında yalnızca birkaç güvenilir müttefiki olan Alfred, Teğmen James Gordon ile Kara Şövalye, kendisini şehir halkı arasında intikamın yegane örneği olarak kanıtlamıştır. Bir katil, bir dizi sadist entrikayla Gotham’ın seçkinlerini hedef aldığında, bir dizi şifreli ipucu, Dünyanın En Büyük Dedektifini yeraltı dünyasını soruşturmaya gönderir. Batman burada Catwoman olarak da bilinen Selina, Penguen olarak da bilinen suç lordu Oswald Cobblepot, Carmine Falcone ve Riddler olarak da bilinen seri katil Edward Nashton gibi karakterlerle karşılaşır. Kanıtlar ve failin planlarının ölçeği netleşirken, Batman yeni ilişkiler kurmalı, suçlunun maskesini düşürmeli ve Gotham Şehri’ni uzun süredir rahatsız eden, gücün ve yolsuzluğun kötüye kullanılmasına adalet getirmelidir.

The Batman (2022) Altyazılı Fragman
Vizyon Tarihi: 4 Mart 2022

Yönetmen: Matt Reeves / Senaryo: Matt Reeves, Peter Craig / Görüntü Yönetmeni: Greig Fraser / Müzik: Tyler Nelson / Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye / ABD / 2022 / Süre: 2 saat 55 dakika / Dram, Suç, Aksiyon, IMAX / tt1877830

Oyuncu Kadrosu:
Robert Pattinson (Bruce Wayne / Batman)
Colin Farrell (Oswald Cobblepot / The Penguin)
Zoë Kravitz (Selina Kyle / Catwoman)
Andy Serkis (Alfred Pennyworth)
Paul Dano (Edward Nashton / The Riddler)
Peter Sarsgaard (District Attorney Gil Colson)
Jeffrey Wright (James Gordon)
John Turturro (Carmine Falcone)
Amber Sienna (Iceberg Lounge Hostess)
Barry Keoghan (Stanley Merkel)

*DCEU İngilizce Açılımı; DC Extended Universe™

4 yorum:

  1. ah bunu da sinemada izlemek vardı yaaa, un suratlı pattinson u çok yakıştıramasam da batman severim, genelde coğunluk için en iyi süper kahraman batman, ben örümcek adam cıyım :) heey, oskarlara devam ediyom, altı tanesini izlemiştim, yarın da ikinci altıyı yazcam, haftasonu izledim altı tane :) dune iyiydi, paralel mothers da, spencer da, west side iyi ama gereksiz buldum, ricardos eh işte, azcık tammy faye gibi olmuş, licorice pizzaaaa, ya çok eğlendim, güldüm, çok komik film, bir dolu gönderme var filan, bir dolu konuk oyuncu :)

    YanıtlaSil
  2. batmanı bizim ülkede batman da çeksinler bir kere de hihihi :)

    YanıtlaSil
  3. patterson u batmana pek yakıştıramıyorum hala :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri yapıyorlar, Pattinson'a ısınacağız mecburen. :) Zemilla Berlin'de ödül almış konusu hoşuma gitti. Ama bizim taraflarda esamesi bile yok. Zaman alabilir gelmesi. Afişini not aldım. Ara ara bakarım ona...

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön