9 Şubat 2022 Çarşamba

Bergman Adası - Bergman Island (2021)

BERGMAN ISLAND

Konusu İsveçli yönetmen Ingmar Bergman'ın 1965 yılından ölümüne kadar yaşadığı Farö Adası'nda geçen ve yönetmenliğini Fransız yönetmen Mia Hansen-Løve'un üstlendiği Bergman Adası - Bergman Island (2021), 11 Şubat 2021 günü gösterime giriyor. Tim Roth ve Vicky Krieps'in başrollerini paylaştığı Dram türündeki yapım, adanın doğal güzelliklerini büyüleyici bir ışıkla izleyenlere sunuyor. Filmde, iki Amerikalı film yapımcısının peşinden Ingmar Bergman'ın yaşadığı yerleri ziyaret ediyoruz. Bergman'a göndermelerle dolu olan, durağan anlatımlı Bergman Island hayal ile gerçeğin birbirine geçtiği bir yapıda kotarılmış. Ancak izleyicinin bunun ayırdına varması için filmin içinde bir hayli yol alması gerekiyor.

Bergman Island (2021)
Bergman Adası - Bergman Island (2021) Poster

Bergman Adası - Bergman Island (2021) Konusu:

Amerikalı film yapımcısı olan Tony ve Chris çifti, bir sonraki filmlerinin senaryosunu yazmak için yaz aylarını Ingmar Bergman’ın esin kaynağı olan adada geçirmeye karar verir. Tony yazılarını Bergman'ın 'Scenes from a Marriage' filminin çekildiği evde yazarken Chris ise evin hemen yanı başındaki değirmende kalıp yazılarını orada yazmayı tercih eder. Chris'ten daha ünlü olan Tony yazılarını hızla kaleme alırken Chris ise yeterince ilerleme sağlayamaz...

Vizyon Tarihi: 11 Şubat 2022

Diğer Adı: Bergman Island / Yönetmen - Senaryo: Mia Hansen-Løve / Görüntü Yönetmeni: Mia Hansen-Løve / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mars Production / Almanya, Belçika, Fransa, İsveç, Meksika / 2021 / Süre: 1 saat 52 dakika / Dram / tt6910282

Oyuncu Kadrosu:
Vicky Krieps (Chris)
Tim Roth (Tony)
Mia Wasikowska (Amy)
Anders Danielsen Lie (Joseph)
Grace Delrue (June)
Hampus Nordenson (Hampus)

9 yorum:

  1. ooooo bu film tam benlik. bergman en sevdiklerimden, persona filmiyle özellikle, vee tim roth müthişli oyuncu, konu nefis :) vee mia hansen love çok ama çok severim, bütün filmlerini, hele hele goodbye first love, bu filmin afiş kartı kitaplığımda asılı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde Bergman'ın film çektiği mekanlardan görüntüler de var. Tim Roth'dan ziyade kadın oyuncu bir tık daha öne çıkıyor.
      Afişi merak edip baktım iki tane posteri varmış. Ağaç dallarının olduğunu sevdim ben :)

      Sil
  2. Güzelmiş, seyredelim bunu

    YanıtlaSil
  3. İlginç duruyor sanırım film izlemeye biraz zaman ayırmam laızm ya, resmen film cahiliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aylar film dünyası iyice canlandı. Filmleri hızlı hızlı yazıp okumaya vakit ayırayım dedim ama başaramadım maalesef. Kitap dünyası da film dünyası da çok zengin hızlarına yetişmek mümkün değil. Olduğu kadar diyelim. :))

      Sil
  4. the novice, paris texas'tan sonra bu filmi indirmeye karar verdim, hem de izlemeden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Novice sayende unutamayacağım filmler arasına girdi. :)) Paris Teksas'ı çok eskiden Dvd de izlemiştim. Bergman Adası bu ikisinden çok farklı. Sakin sakin izleneceklerden. Hayırlı olsun şimdiden. :)

      Sil
  5. Filmden çok müziğini dikkatlice dinledim,etkileyici gibiydi..:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön