21 Ocak 2022 Cuma

Kaos Yürüyüşü (2021)

Chaos Walking (2021)

Konusu, uzak bir gezegende takvimlerin 2250'li yılları gösterdiği bir zaman diliminde geçen filmin kadrosunda Daisy Ridley, Tom Holland ve Mads Mikkelsen gibi tanınmış oyuncular yer alıyor. İşlenen konu nedeniyle erkek egemen bir kadrosu olan filmin yönetmenliğini Daug Liman üstleniyor. Bilim-Kurgu, Aksiyon türlerindeki distopik yönleri olan Kaos Yürüyüşü (2021) filmi 28 Ocak 2022 günü vizyona giriyor. 2021 yılında birçok ülkenin sinemalarında gösterilen film son olarak ülkemizde gösterilecek. Chaos Walking (2021) filmi üreticisi olan Lionsgate'e harcamalarının ancak dörtte biri kadarını kazandırarak gişede hüsrana yol açtı.

Chaos Walking 2021
Kaos Yürüyüşü (2021) Poster

Patrick Ness'in Bilim-Kurgu üçlemesi olan Chaos Walking romanının ilk kitabı 2008'de yayımlanmıştı. 'The Knife of Never Letting Go' ismini taşıyan bu kitap filme kaynaklık etti. Ness, Christopher Ford'la birlikte filmin senaryo ekibinde yer aldı.

Kaos Yürüyüşü filminde özetle Todd ve çevresinde gelişen olayları izleyeceğiz. Todd'un yaşadığı gezegen ilginç bir şekilde düşüncelerin görüntüye ve sese dönüşmesini sağlayıp karşısındakinin duymasını, görmesini sağlıyor. Buna gürültü deniyor. Gezegenin yerli halkı Spackle ile kolonistler arasında geçmişte bir savaş olmuş ve tüm kadınlar öldürülmüş. Son olarak Belediye Başkanı olan Prentiss'in tehlikeli biri olduğunu ve sözünü geçirttiğini hatta diğerlerinin aksine kafasından geçenleri kontrol altına alarak gürültüyü engellediğini ön bilgi olarak söyleyelim.

Kaos Yürüyüşü - Chaos Walking (2021) Konusu:

MS 2257'de, hepsi erkek olan Yeni Dünya gezegeninin kolonistleri Prentisstown'da yaşamaktadır. Todd, iki üvey babası ile birlikte kalmaktadır. Kasabanın diğer sakinleri arasında başkan olan David Prentiss, oğlu Davy ve rahip Aaron bulunmaktadır. Uzaydan gelen bir keşif gemisi atmosfere girerken sorun yaşar ve düşer. Gemiyi Todd, bulur. Kazadan tek kurtulan kız Prentisstown'da var olan dengeyi altüst edecektir.

Vizyon Tarihi: 28 Ocak 2022

Diğer Adı: Chaos Walking / Yönetmen: Doug Liman / Senaryo: Christopher Ford, Patrick Ness / Kitap Uyarlaması; Patrick Ness / Görüntü Yönetmeni: Ben Seresin / Müzik: Marco Beltrami, Brandon Roberts / Dağıtımcı: TME Films / ABD / 2021 / Süre: 109 dakika / Bilim-Kurgu, Aksiyon / tt2076822

Oyuncu Kadrosu:
Daisy Ridley (Viola)
Tom Holland (Todd)
Mads Mikkelsen (Prentiss, Belediye Başkanı)
David Oyelowo (Rahip Aaron)
Cynthia Erivo (Hildy)
Nick Jonas (Davy Prentiss)
Demián Bichir (Ben, Todd'un üvey babası)
Kurt Sutter (Cillian Todd'un üvey babası)
Ray McKinnon (Matthew)

10 yorum:

  1. mads mikkelsen patates soysa izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. #madsmikkelsen @madsmikkelsen bu yorumu gör lütfen :))
      Oyuncuya iyi rol de yakısıyor kötü de. Sakil ya da uyduruk durmuyor.

      Sil
  2. afişten dolayı kazandırmamış olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izledim, güzel bir macerası var ama sığlık hissi veriyor film bitince. O kadar yılın emeğine yazık olmuş. Bir de ertelemeler aldı pandemi yüzünden. Bütçeyi 100 bin dolar diye hatırlıyorum. Dünya çapında 26 bin gişe hasılatı var... Afişin daha güzelleri var aslında, tekrara fazla düşmemek için asıl afişi kullanmadım :)
      Çok teşekkürler:)

      Sil
  3. Aklıma metaverse geldi nedense,metaveseye hazırlık türünden bir film olmuş..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film Bilim-Kurgu - Western kokteyli gibi. Metaverseyi hatırlatan kısımlar, gürültü denilen düşüncenin görüntü olarak yansımasının başkaları tarafında görülebildiği kısımlar olabilir. Ya da hologram diyebilirim bu görüntülere. :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Kitaptan uyarlama olduğu detayını görünce biraz heyecanlandım ama bitince sığlık hissi veriyor yazdığınız yorumu görünce izleme konusunda kararsız kaldım. Tanıtımınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, filmin ilginç yönleri de vardı. Kişinin üzerinde kafasından geçenlerin şekillenmesi ve sese dönüşüp eline mikrofon verilmiş gibi herkesçe duyulmasını izlemek farklı geldi açıkçası. Örümcek Adam rolüyle izlediğimiz Tom Holland'ı normal insan rolünde izlemekte ilginç olabilir. :)

      Sil
  5. Tom Holland'ı sadece spider man da izlemiştim. Film macera dolu gibi görünüyor. İzlenebilir :) Tanıtım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön