15 Ocak 2022 Cumartesi

AYRI DÜNYALAR (Ouistreham)

Between Two Worlds (2021)

Fransız yönetmen Emmanuel Carrère yönettiği Dram türündeki Ayrı Dünyalar (Ouistreham), 21 Ocak 2022 günü vizyona giriyor. Gazeteci Florence Aubenas'ın araştırmalarından sonra yazdığı kurgusal olmayan 'Le Quai de Ouistreham' adlı çok satan romanından sinemaya uyarlanan filmin başrolünde Juliette Binoche yer alıyor. Deneyimli oyuncuya filmde amatör kadın oyuncular eşlik ediyor. Bu yıl Cannes Film Festivali'nde gösterilen, 69. San Sebastian Film Festivali'ne de katılan Between Two Worlds (2021), San Sebastian F.F.'nde yönetmeni Emmanuel Carrère'e ödül kazandırdı. Film adını, İngiliz Kanalı'nda Portsmouth-Caen arasında işleyen vapurların uğradığı 'Ouistreham' rıhtımından alıyor.

Between Two Worlds 2021
Ayrı Dünyalar (Quistreham) Poster

Filmde, Fransa'nın Atlantik kıyısındaki Normandiya, Caen'e giden ve kimlik değiştiren yazar Marianne Winckler, yazacağı kitap için yoksulluk sınırında yaşayanların arasına karışıp geçici işlerde çalışarak geçinmeye çalışanların hayatlarını deneyimlemeyi amaçlıyor.

Ayrı Dünyalar - Between Two Worlds (2021) Konusu:

Tanınmış gazeteci yazar Marianne Winckler, Fransa’da sosyal adaletsizlik ve gelecek kaygısıyla ilgili bir kitap yazacaktır. Araştırması için, gerçek kimliğini gizleyerek, Fransa’nın kuzeyine gider ve temizlik işçiliği yapan kadınlara katılır, böylece sosyal görünmezlik ve geçim kaygısını bizzat deneyimleyecektir. Koşulların ağırlığına rağmen kadınlar arasında dayanışma ruhu güçlüdür; yeni arkadaşlarını seven Marianne, gerçekleri gizlediği için vicdan azabı çeker. Arkadaşları mecburiyetten zor koşullar altında çalışırken kendisinin gönül rızasıyla çalışması gerçekler ortaya çıktığında onların güvenlerini sarsacak mıdır?

Vizyon Tarihi: 21 Ocak 2022

Diğer İsimleri: Ouistreham, Between Two Worlds / Yönetmen - Senaryo: Emmanuel Carrère / Uyarlama; Florence Aubenas'ın " Le Quai de Ouistreham" Kitabından / Görüntü Yönetmeni: Patrick Blossier / Müzik: Mathieu Lamboley / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mars Production / Fransa / 2021 / Süre: 1 saat 46 dakika / Dram / tt10088984

Oyuncu Kadrosu:
Juliette Binoche (Marianne Winckler rolünde)
Hélène Lambert (Chrystèle)
Louise Pociecka (Louise)
Léa Carne (Marilou)
Emily Madeleine

5 yorum:

  1. Çok satan bir romandan uyarlanmışsa güzeldir mutlaka. Konusu hoşuma gitti. İzlemek isterim. Selamlar :))

    YanıtlaSil
  2. Konusu güzelmiş, ilgimi çekti. Kadın gerçekleri saklasa da sonuçta onları anlamaya, tanımaya çalıştığı için yapıyor. Dostlukları bozulmaz sanırım. :)

    YanıtlaSil
  3. ooo izlicem tabii, canııım binoşeee :) ah ah ayrı odalar var film, notre histoire (alain delon, natalie baye)

    YanıtlaSil
  4. Aklıma Kore yapımız W Two Worlds dizisi geldi.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön