9 Aralık 2021 Perşembe

Petrov Grip Oldu - Petrov's Flu

Petrovy v grippe

Rus yönetmen Kirill Serebrennikov'un Alexey Salnikov'un "The Petrovs In and Around the Grip" isimli kitabından sinemaya uyarladığı Petrov Grip Oldu - Petrov's Flu (2021) adlı filmi 10 Aralık 2021 günü vizyona giriyor. Senaryosunu ev hapsindeyken kaleme alan yönetmen Serebrennikov'un filmi ilk kez Temmuz 2021 ayında Cannes Film Festivali'nde izleyicisi ile buluştu. Gerçeküstü bir drama olan Petrov Grip Oldu (2021) filmi çarpıcı görsel anlatımıyla dikkat çekti ve festivalden Vulcan En İyi Görüntü Ödülü'nü kazandı.

Petrov Grip Oldu - Petrov's Flu
Petrov Grip Oldu - Petrov's Flu (2021) Poster

Daha önce ülkemizde Filmekimi'nde gösterilen film özetle, grip salgınından nasibini alan film kahramanının yüksek ateş nedeniyle yaşadığı gerçek ve hayali olayları perdeye getiriyor... Filmin karışık kurgusu nedeniyle konusunu yazmakta zorlandığımı itiraf etmem gerekiyor. Derecelendirmesi ise 18+ olarak belirlendi.

Petrov Grip Oldu - Petrov's Flu (2021) Konusu:

Petrov, Yekaterinburg'da oto tamirciliği yapmaktadır. Bir oğlu olan Petrov'un eski eşi kütüphanede çalışır. Yeni yıl yaklaşırken Petrov ailesi gribe yakalanır. Kahramanımız, yaşayanların ve ölülerin dünyasını karıştırabilen Igor adında bir düzenbazla tanışır. Petrov ailesi sanrılar görmeye başlar. Gerçeklik ile halüsinasyon arasındaki çizgi kaybolur ve Yekaterinburg şehrinde geçmiş anıların günümüzle, şefkatin şiddetle karıştığı bir girdaba kapılırlar.

Petrov Grip Oldu - Petrov's Flu
Vizyon Tarihi: 10 Aralık 2021

Diğer Adları: Petrovy v grippe, Petrov's Flu / Yönetmen - Senaryo: Kirill Serebrennikov / Alexey Salnikov'un The Petrovs In and Around the Grip kitabından uyarlama / Görüntü Yönetmeni: Vladislav Opelyants / Dağıtımcı: Başka Sinema / Rusya, Almanya, Fransa, İsviçre / 2021 / Süre: 145 dakika / Komedi, Dram, Suç / tt10380900 / 18+

Oyuncu Kadrosu:
Semyon Serzin (Petrov)
Chulpan Khamatova (Nurlinsa Petrova, Petrov'un eski eşi)
Yuri Kolokolnikov (Igor)
Yuliya Peresild (Marina)
Aleksandr Ilyin (Viktor Mikhailovich)
Ivan Dorn (Sergei, Petrov'un arkadaşı)
Yuri Borisov (Petrov'un çocukluk arkadaşı Sasha)

4 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön