5 Aralık 2021 Pazar

Batı Yakası'nın Hikâyesi (2021) | Spielberg’den Müzikal Film

WEST SİDE STORY (2021)

1957 yılında Shakespeare'in oyunu Romeo ve Juliet'in hikâyesi temel alınarak sahnelenen çete savaşlarının anlatıldığı Brodway müzikali West Side Story, yıllar sonra sinema filmi olarak izleyici ile buluşacak. 1961 yılında Natalie Wood'un başrolde olduğu, gişe rekorları kıran, çok sayıda ödül alan ve klasikler arasında yer alan West Side Story filminin çağdaş bir versiyonunu, müzikal deneyimi olmayan ünlü yönetmen Steven Spielberg günümüze taşıyor. Cats (2020) müzikal filmini, yönetmenin ‘ortak yapımcı’ olması nedeniyle bu deneyimden saymıyoruz. Pulitzer ödüllü yazar Tony Kushner'in senaryosunu yazdığı West Side Story (2021), New York'ta 1950'li yıllarda konut idaresinin eski binaları yıkmasıyla başlıyor. Farklı etnik iki çete ise bu yıkımların ortasında yakında yok olacak bloklar için ezeli kavgalarını bırakacak gibi görünmüyor ve bu ortamda bir aşk filizleniyor.

West Side Story (2021)
Batı Yakası'nın Hikâyesi (2021) Spielberg’den Müzikal Film Poster

Başrollerini Ansel Elgort, Rachel Zegler, Rita Moreno, David Alvarez, Ariana DeBose ve Mike Faist'in paylaştığı filmin efsanevi dans sahneleri merakla bekleniyor. Steven Spielberg'ün yönettiği Dram, Müzikal, Suç türlerindeki Batı Yakası’nın Hikâyesi (2021), 10 Aralık 2021 günü sinema salonlarına geliyor.

Batı Yakası'nın Hikâyesi - West Side Story (2021) Konusu:

1950'lerde New York, büyük değişiklikler geçiriyor. Konut idaresi eski binaları yıkıp yerine Lincoln Centre'ı yapmayı planlıyor. Bu gecekondu temizliği bittiğinde alt sınıftan 7000 den fazla aile yerinden olacak. Ancak bu zor durumun içinde bile iki çete sokaklar için kavga etmeye hazırlar.

West Side Story (2021)
Batı Yakası'nın Hikâyesi (2021) Spielberg’den Müzikal Film

Değişen mahallede kalanlar fakir beyazlar ve Porto Rikolu göçmenlerden oluşuyor. Bu iki grup arasındaki ırksal gerilimler, Riff liderliğindeki Jetler ve Bernardo liderliğindeki Köpekbalıkları arasında süregelen kan davasında ortaya çıkar. Teğmen Schrank ve polis memuru Krupke'nin barışı sağlama çalışmaları boşa gider. Mahalledekiler dans pistinde birbirlerine rakip olmaya çalıştıkça gerilim tırmanmaya devam eder. Şartlı tahliye olan eski jets lideri Tony, Bernardo'nun küçük kız kardeşi Maria ile tanıştığı dansa gelir. İlk görüşte âşık olan çiftin birlikteliği iki çete arasındaki gerilimi sadece tırmandırır.

West Side Story (2021)
Batı Yakası'nın Hikâyesi (2021) Spielberg’den Müzikal Film
 Ansel Elgort Rachel Zegler
Vizyon Tarihi: 10 Aralık 2021
Diğer Adı: West Side Story / Yönetmen: Steven Spielberg / Senaryo: Tony Kushner / Arthur Laurents (sahne oyununa dayalı kitap) / Görüntü Yönetmeni: Janusz Kaminski / Müzik: David Newman / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo:Walt Disney / ABD / 2021 / Süre: 2 saat 36 dakika / Dram, Müzikal, Suç / tt3581652 / 10+
Oyuncu Kadrosu:
Ansel Elgort (Tony)
Rachel Zegler (Maria)
Ariana DeBose (Anita)
David Alvarez (Bernardo - Köpekbalıkları Lideri)
Mike Faist (Riff - Jetler Lideri)
Rita Moreno (Valentina)
Corey Stoll (Teğmen Schrank)
Brian d'Arcy James (Memur Krupke)
Ben Cook (Mouthpiece)
Josh Andrés Rivera (Chino)
Patrick Higgins (Baby John)

5 yorum:

  1. alla alla duymadıydım bunu ne ilginç bir haber bu, izlerim tabii, eskisi nefis film :) bir de rita moreno olması da çok ilginç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında filmin gelişini ben de duymamıştım deep :) Porto Rikolu Rita Moreno'yu araştırdım biraz. 1961 yapımındaki filmde de oynamış. Şimdiki filmde ise Ansel Elgort'la yan yana çekilen fotoğraflarını gördüm. Tony karakterinin annesi rolünü oynuyor olabilir. Benimki sadece tahmin tabi ki.
      Geçenlerde bir yönetmeni araştırırken, Jeff Nichols'tü. Pre-production aşamasındaki bir filmini gördüm. A Quiet Place Part III 2023'te gelecekmiş. :)

      Sil
    2. Rita Moreno'nun oynadığı Valentina yeni bir karakter ve Tony'nin hocası olarak rolü varmış. Bu bilgiyi okuyucu için not olarak yoruma bırakıyorum.

      Sil
    3. quiet place, oh ne güzeel :) rita peku :)

      Sil
  2. İşte bu film izlenir 🙂

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön