1 Kasım 2021 Pazartesi

Tam Sana Göreyim | Almanya'nın Oscar Adayı

Ich bin dein Mensch

Berlin Uluslararası Film Festivali 2021 yarışma filmlerinden olan Tam Sana Göreyim, başrol oyuncusu Maren Eggert'e performansındaki başarısı nedeniyle Gümüş Ayı ödülünü kazandırdı. Maria Schrader'in yönettiği Bilim-Kurgu, Romantik, Komedi türlerindeki film 2022 yılında düzenlenecek olan 94. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film bölümünde yarışmak üzere Almanya'nın Oscar Adayı olarak seçildi.

5 Kasım 2021 günü sinema salonlarına gelecek olan 'Tam Sana Göreyim' filminde, bilimsel bir deneye dâhil olan ve 3 hafta boyunca yapay zekâya sahip olan karşı cinsten bir robotla birlikte yaşaması gereken Alma'nın bu süreçte yaşadıkları anlatılıyor.

Emma Braslavsky'ın kısa hikâyesinden sinemaya uyarlanan, orjinal adı 'Ich bin dein Mensch' olan filmin başrollerini Maren Eggert, Dan Stevens ve Sandra Hüller paylaşıyor.

Ich bin dein Mensch
Tam Sana Göreyim Almanya'nın Oscar Adayı

Tam Sana Göreyim - I'm Your Man (2021) Konusu:

Antik çivi yazısı araştırmacısı olan Alma, okul dekanının isteği üzerine bilimsel bir deneye katılır. Eşi Julian'dan boşanan Alma deney için mükemmel bir adaydır. Alma'yı yakından tanımak adına uzun süren konuşmalar ve araştırmalar yapılır. Onun verdiği cevaplara göre bir robot yapılacak ve bittiğinde onunla birlikte 3 hafta geçirecektir. Alma'nın zevklerine ve karakterine göre programlanmış olan son derece gelişmiş yapay zekâlı robot Tom ile ilk buluşması ve sonrasında yaşananlar, potansiyel olarak toplumda gelişmiş robotlarla yaşamanın etik olup olmadığı araştırmasına ışık tutacaktır.

Tam Sana Göreyim - I'm Your Man (2021) Türkçe Altyazılı Fragman
Vizyon Tarihi: 5 Kasım 2021

Diğer Adları: Ich bin dein Mensch, I'm Your Man / Yönetmen: Maria Schrader / Senaryo: Maria Schrader, Jan Schomburg / Emma Braslavsky'ın kısa hikâyesinden uyarlama / Görüntü Yönetmeni: Benedict Neuenfels / Müzik: Tobias Wagner / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Filmartı  / Almanya / 2021 / Süre: 1 saat 48dakika / Bilim-Kurgu, Romantik, Komedi / tt13087796 / 16+


Oyuncu Kadrosu:
Maren Eggert (Alma rolünde)
Dan Stevens (Tom)
Sandra Hüller (Elploye)
Hans Löw (Julian - Eski Koca)
Falilou Seck (Dean Roger)
Jürgen Tarrach (Dr. Stuber)

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön