9 Kasım 2021 Salı

Rifkin'in Festivali | San Sebastian Güzellemesi

RIFKIN'S FESTİVAL (2020)

 Woody Allen'ın yazıp yönettiği Komedi türündeki Rifkin'in Festivali, San Sebastian güzellemesi olarak görülebilir ancak alt notalarında varoluşunu sorgulayan Mort Rifkin'i anlatıyor. Başrollerini Wallace Shawn, Gina Gershon, Louis Garrel ve Elena Anaya'nın paylaştığı filmde Woody Allen, plato olarak kullandığı Paris, New York, Roma, Londra ve Barselona şehirlerine bir yenisini daha ekleyerek izleyicilere bir anlamda San Sebastian'ı gezdiriyor. Yönetmen Allen bu filmiyle birlikte görüntü yönetmeni olarak dördüncü kez Vittorio Storaro ile çalışıyor.

12 Kasım 2021 günü gösterime girecek olan ABD, İspanya, İtalya ortak yapımı filmde, Rifkin ve karısının San Sebastian'da farklı insanlara yönelmeleriyle birlikte yaşananlar anlatılıyor. Rifkin's Festival (2020) filminde, evli çiftin ilişkileri anlatılırken bir yandan da Rifkin'in yaşamak istemedikleri bir hayatı yaşayan ve olmak istemedikleri kişi olan karakterleri kendisi üzerinden sorgulayışına tanık oluyoruz.

Rifkin's Festival 2020
Rifkin'in Festivali, San Sebastian Güzellemesi Poster

Rifkin'in Festivali - Rifkin's Festival (2020) Konusu:

Film eleştirmeni olan Mort Rifkin, genç karısı Sue ile birlikte San Sebastian’da film festivali'ne katılır. Amerikalı olan çift filmlere ve şehrin güzelliğine kapılırlar. Rifkin, karısı Sue'nun yakışıklı Fransız yapımcı Philippe'le birlikte olduğundan şüphelenir. Rifkin ise San Sebastian'da yaşayan İspanyol bir doktora âşık olacaktır.

Rifkin's Festival 2020
Rifkin'in Festivali, San Sebastian Güzellemesi Wallace Shawn ve Elena Anaya

Vizyon Tarihi: 12 Kasım 2021

Diğer Adı: Rifkin's Festival / Yönetmen - Senarist: Woody Allen / Görüntü Yönetmeni: Vittorio Storaro / Müzik: Stephane Wrembel / Dağıtımcı: Bir Film / ABD, İspanya, İtalya / 2020 / Süre: 1 saat 32 dakika / Komedi / tt8593904 / 10+

Rifkin'in Festivali - Rifkin's Festival (2020) Altyazılı Fragman
Oyuncu Kadrosu:
Wallace Shawn (Mort Rifkin rolünde)
Gina Gershon (Sue)
Louis Garrel (Philippe)
Elena Anaya (Dr. Jo Rojas)
Sergi Lopez (Paco)
Christoph Waltz (Death)
Michael Garvey (Psikiyatrist)

6 yorum:

  1. ha haaa allen yine varoluş sorguluyor, izleniir tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde en çok San Sebastian şehrini merak ettim... Bu filmde de ilişkiler yine masaya yatırılmış, Komedi sosu filmi kurtarır mı bilemedim deep. :)

      Sil
  2. Bu sapkın ve maalesef sistem tarafından korunan adamın artık adının yazdığı, yönettiği hiç bir film, senaryo vs yi izlememe kararındayım. "Allen v. Farrow" belgeselini izlemeni öneririm. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rifkin's Festival'in neden Amerika'da gösterilmediğini şimdi daha net anladım. Allen v. Farrow'u altyazısı çıksın bakacağım canım. Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
    2. Var var, internette bulup izledim ben bir kaç gün önce.. bulamazsan haber ver link eklerim.

      Sil
    3. Filmin afişini masa üstüne ekledim. Gözümün önünde olsun :) Altyazıyı beklemek zorundayım diğer türlü izleyemiyorum ben. Çok teşekkürler canım. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön