30 Kasım 2021 Salı

Altın Palmiye Kazanan Titane (2021) Sinemalarda

TİTANE

Julia Ducournau'nun yazıp yönettiği Dram, Korku, Bilim Kurgu türündeki Titane (2021), 94. Akademi Ödülleri için Fransa'dan aday olarak seçildi. Bu yıl Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan Titane (2021) sinemalarda 3 Aralık 2021 günü gösterime girecek. Filmin diğer bir başarısı da Cannes'da ilk kez solo olarak bir kadın yönetmene en büyük ödülün verilmesi oldu.

Başka Sinema dağıtımıyla izleyiciyle buluşacak olan filmin başrollerini Agathe Rousselle, Vincent Lindon, Lais Salameh ve Garance Marillier isimli oyuncular paylaşıyor. Oyuncu Agathe Rousselle, ilk uzun metrajlı filminde, çocukken bir araba kazası geçiren ve kafasına titanyum plaka takılan Alexia'yı başarıyla canlandırıyor.

Julia Ducournau'nun ilk uzun metrajlı filmi Raw (2016) ismini taşıyor. Titane (2021) filmi gibi Korku türünde olan yapım yönetmenin bu türe olan ilgisini gösteriyor. Titane filmi için 'Vücut Korkusu' tanımı sanırım yanlış olmayacak. Cinevue'nin fragmana taşınan yorumu ise şöyle; "Saf Kaos".

Altın Palmiye Kazanan Titane (2021) Sinemalarda Poster

Titane (2021) Konusu:

Alexia, çocukluğunda bir trafik kazası geçirir ve kafasına titanyumdan bir plaka takılır. Doktoru ailesini zihinsel değişimler konusunda uyarır. Alexia büyüdüğünde araba sevgisine sahip bir dansçı olur... Özel müfettişler havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Adrien'in itfaiye amiri olan babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kâbusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır.

Vizyon Tarihi: 3 Aralık 2021

Yönetmen - Senaryo: Julia Ducournau / Görüntü Yönetmeni: Ruben Impens / Müzik: Séverin Favriau, Fabrice Osinski, Stéphane Thiébaut, Jim Williams / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mubi / Belçika, Fransa / 2021 / Süre: 1 saat 48 dakika / Korku, Bilim-Kurgu, Dram / tt10944760

Oyuncu Kadrosu:
Vincent Lindon (Vincent)
Agathe Rousselle (Alexia / Adrien)
Garance Marillier (Justine)
Laïs Salameh (Rayane)
Myriem Akheddiou (Adrien'in annesi)
Dominique Frot (Yaşlı kadın)
Adèle Guigue (Genç Alexia rolünde)
Céline Carrère (Alexia'nın annesi rolünde)
Bertrand Bonello (Alexia'nın babası)

2 yorum:

  1. konuyu çok çok beğendim, oleeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Titane filmiyle ilgili yorumlardan çok şey öğrendim ve bu filmden korktum biraz deep. Sanırım izlemeyi erteleyeceğim. :)
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön