20 Ekim 2021 Çarşamba

Minari | Sade, Sıcak ve Samimi Bir Film

MİNARİ (2020)

Konusu 1980'ler Amerika'sında geçen Minari (2020) filminde, Güney Koreli göçmen bir ailenin kırsala taşınarak yeni bir hayat inşa etmeye çalışması anlatılıyor. İki çocuklu göçmen bir ailenin kişisel dramına tanıklık eden film, her ailenin başına gelebilecek sorunları melodrama düşmeden, sade, sıcak ve samimi bir film diliyle beyazperdeye getiriyor.

Güney Koreli bir ailenin oğlu olan Lee Isaac Chung'un yazıp yönettiği yarı otobiyografik film, bu yılın başlarında düzenlenen Akademi Ödülleri’nde, filmde büyükanne rolünü üstlenen Yuh-Jung Youn'a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandırdı. Golden Globe'un ana yarışma yerine yabancı film kategorisine aldığı, yabancı film mi yoksa Amerikan filmi mi tartışmalarına sebep olan Minari, Yabancı Dilde En İyi Film seçilerek Altın Küre'yi aldı.

Filme ismini veren minari bitkisi, bir tür su maydanozu olarak açıklanabilir. Her türlü koşulda, sert zeminde bile çoğalan minari, Kore'ye özgü bir bitki olarak biliniyor.

Minari
Minari Sade Sıcak ve Samimi Bir Film Poster

Minari (2020) Konusu:

1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, annesi ve ablasıyla birlikte, babası Jacob’un çiftlik kurma hayaliyle Kaliforniya’dan Arkansas kırsalına taşınır. Yeni evleri ise tuğlalar üzerinde duran mobil bir evdir. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu yerdeki mobil evde, hastane, kilise ve okula uzak yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından epey sıkılır. Bu sıradan aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen, torunu David için sıra dışı olan anneanne de katılır. Büyükanne Soonja yanında minari tohumları da getirmiştir. Jacop dokunulmamış toprakta vatanında yetişen bitkileri yetiştirerek bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

Minari 2020
Minari Sade Sıcak ve Samimi Bir Film
Vizyon Tarihi: 22 Ekim 2021

Yönetmen - Senaryo: Lee Isaac Chung / Görüntü Yönetmeni: Lachlan Milne / Müzik: Emile Mosseri / Dağıtımcı: Bir Film / ABD / 2020 / Süre: 1s 55dk / Dram / tt10633456 / 10+

Minari (2020) Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Steven Yeun (Jacob - Baba rolünde)
Yeri Han (Monica - Anne)
Yuh-jung Youn (Soonja - Anneanne)
Alan S. Kim (David - Oğul)
Will Patton (Paul - Komşu)
Noel Cho (Anne - Abla)

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön