26 Ekim 2021 Salı

Boynuzlar | Antlers

ANTLERS

Guillermo del Toro'nun yapımcılığını üstlendiği ve Scott Cooper'ın yönettiği Boynuzlar adlı yapım Amerikan yerel halkına dair mitolojik bir hikâyeyle besleniyor. Korku, Dram, Gizem türlerindeki orjinal adı "Antlers" olan filme Nick Antosca'nın yazdığı kısa hikâye "The Quiet Boy" kaynaklık ediyor. Antosca, hikâyesinde annesinin okuldaki tecrübelerinden esinlendiğini söylerken senaryoya Amerikan yerel halkı masallarında yer alan boynuzlara sahip olan bir yaratık eklenmiş. Wendigo, insan ve geyiğin karışımını temsil eden bir yaratık olarak vücut bulurken, onun insanları ele geçirip yamyamlara dönüştürebilen bir hayalet olduğu da söylentiler arasındadır.

Başrollerini Keri Russell, Jesse Plemons ve Jeremy T. Thomas'ın paylaştığı ABD, Meksika, Kanada ortak yapımı olan Boynuzlar | Antlers, 29 Ekim 2021 günü gösterime giriyor.

Boynuzlar Antlers 2021 Poster

Boynuzlar - Antlers (2021) Konusu:

Julia, babasının ölümünün ardından travmatik bir aile geçmişinin olduğu memleketi olan Oregon'a geri döner ve küçük bir kasaba ilkokulunda öğretmenlik yapmaya başlar. Orada şerif olan kardeşi Paul'le bağlantı kurar. Julia, öğrencileri arasında bulunan Lucas adlı içine kapanık ve gizemli öğrencisiyle iletişim kurmaya çalışır. Paul ise ormanda bulunan, vahşice parçalanmış cesetlerin ölüm sebebini araştırmaktadır. Julia, okul yönetimini araya koyarak Lucas'ın evindeki sorunları çözmek için kolluk kuvvetlerini devreye sokar. Julia ve Paul, Lucas'a yardım etmeye çalışırken yerel bir efsane hakkında beklenmedik bir keşifte bulunurlar.

Boynuzlar
Boynuzlar Antlers 2021

Vizyon Tarihi: 29 Ekim 2021

Diğer Adı: Antlers / Yönetmen: Scott Cooper / Senaryo: Scott Cooper, Nick Antosca ve C. Henry Chaisson / Uyarlama: Nick Antosca'nın kısa hikâyesi "The Quiet Boy" / Görüntü Yönetmeni: Florian Hoffmeister / Müzik: Javier Navarrete / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Walt Disney / ABD, Meksika, Kanada / 2021 / Süre: 99 dakika / Korku, Dram, Gizem / tt7740510 / 18+

Boynuzlar - Antlers (2021) Altyazılı Fragman
Oyuncu Kadrosu:
Keri Russell (Julia Meadows rolünde)
Jeremy T. Thomas (Lucas Weaver - Çocuk Oyuncu)
Jesse Plemons (Paul Meadows)
Graham Greene (Warren Stokes)
Scott Haze (Frank Weaver)
Rory Cochrane (Daniel Lecroy)

9 yorum:

  1. oooo very goood :) ya bütün filmlerde dizilerde illa ki geyik oluyor yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beden ve Ruh 2017 filmindeki düşsel geyik sahnelerini sevmiştim ben :)
      Bu filmi araştırırken orman-avcı-yerli halk mitleri-wendigo bağlantısını öğrendim deep. Geyiği, bu geçmişten gelen referanslar nedeniyle filmlerde fazla kullanıyorlar sanırım. Filmin yapımcısı da iyi. Şahsen seyretmeyi düşünüyorum :)

      Sil
  2. Konusu ilgi çekici. Çocuğun olaylarla bağlantısı mı var acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk olayların merkezinde gibi, ormandaki canavarı da biliyor. Bir de evde beslemek zorunda olduğu canavar bir babası olabilir! Bu noktada çok emin değilim ama.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Bakınız "Demonyak serisi" diyeceğim ama buradan link veremiyorum ki...
      Deep kaçırmaz, buradaydı :)

      Sil
  4. tam benlik bir film efsane var gerilim var süper :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmdb ve metaskor puanı da fena değil, her ikisi de 6 civarında.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Korku filmleri 2021,de de revaçta herhalde..Videosu da ürperdim biraz..🙂

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön