22 Eylül 2021 Çarşamba

Louvre Müzesi'nde Bir Gece: Leonardo da Vinci

A Night at the Louvre: Leonardo da Vinci

Pierre-Hubert Martin'in yönettiği Belgesel,Louvre Müzesi tarafından tasarlanan ve küratörlüğünü yaptığı Leonardo Da Vinci sergisini yakından izleme fırsatı sunuyor. Leonardo Da Vinci'nin en güzel eserlerinin incelendiği Louvre Müzesi'nde Bir Gece: Leonardo da Vinci filmi, 24 Eylül 2021 günü vizyona giriyor. Paris Louvre Müzesi, Rönesans'ın en önemli ismi Leonardo da Vinci'nin ölümünün 500. yılı anısına derlediği sergiyi 24 Ekim 2019 günü açmıştı.

Louvre Müzesi'nde Bir Gece: Leonardo da Vinci

Louvre Müzesi tarafından tasarlanan ve küratörlüğü yapılan LEONARDO DA VINCI sergisinin bu özel rehberli turu, özellikle beyazperdede gösterilmek için çekildi. Belgesel, ressamın en güzel eserlerini yakından incelemek için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bir ressam olarak kariyeri, Vinci'nin resmi diğer tüm disiplinlerin üzerine nasıl yerleştirdiğini ve dünya hakkındaki araştırmasının (onun dediği gibi 'resim bilimi'nin) en büyük tutkusu eserlerine hayat vermek olan bir sanatın aracı olduğunu gösteriyor. Bu özel filmin çekimleri sırasında iki sergi küratörü tarafından verilen yorumlar, Vinci'nin sanatsal pratiği ve boyama tekniği hakkında yeni bir anlayış kazandırıyor.
Vizyon Tarihi: 24 Eylül 2021
Diğer Adı: A Night at the Louvre: Leonardo da Vinci / Yönetmen: Pierre-Hubert Martin / Görüntü Yönetmeni: Sylvain Séchet / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Fransa / 2020 / Süre: 90 Dakika / Belgesel / tt13120574
Louvre Müzesi'nde Bir Gece: Leonardo da Vinci (2020) Altyazılı Fragman
"Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesini özel rehberler eşliğinde gezin, ressamın eserlerini yakından inceleyin." (Fragmandan)

Oyuncu Kadrosu:
Vincent Delieuvin (Kendisi)
Frank Louis (Kendisi)

2 yorum:

  1. ooooo da vinci, tek hayran olduğum insan :) adam ölmeden önce bir de, demişki, hiçbir istediğimi yapamadım :)

    YanıtlaSil
  2. Daha uzun yaşamalıymış, kim bilir kafasında daha ne projeler vardı... Filmin yorumlarında rastlamıştım. Bu yorumu yazıda kullanamadım ama buraya filmin içeriğindekileri merak edenler için bırakayım ; "Bir resim, bir sahnenin anlık görüntüsünü yakalayabilir, ancak dünya hareket etmeyi asla bırakmaz. Da Vinci'nin sanatının çoğu bu hareketi yakalama girişimiydi."
    Çok teşekkürler deep :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön