3 Ağustos 2021 Salı

Bir Daha Asla Kar Yağmayacak

BİR DAHA ASLA KAR YAĞMAYACAK

Malgorzata Szumowska ve Michal Englert birlikte yazıp yönettikleri Komedi, Dram, Gizem türündeki Bir Daha Asla Kar Yağmayacak, 6 Ağustos 2021 günü vizyona giriyor. Başka Sinema dağıtımıyla gösterilecek olan film, Polonyo’da masör olarak çalışan Ukraynalı göçmen Zhenia'nın, müşterilerinin yaşadığı yüksek güvenlikli bir sitede bir guru figürü hâline gelmesiyle yaşanan olayları anlatıyor. Zhania'da var olan hipnoz yeteneği zannımca, her ziyaret ettiği kişinin dünyasına girip filmde rüyalarla örülü sahnelere yer verilmesini sağlıyor... Filmin türleri arasında bulunan Komedi ise seyircinin karşısına kara mizah şeklinde çıkıyor.

Bir Daha Asla Kar Yağmayacak
Bir Daha Asla Kar Yağmayacak 2020 Afiş

2021 Oscar Ödülleri En İyi Uluslararası Film dalında Polonya adayı olan "Sniegu juz nigdy nie bedzie" bu dalda ödülü "Another Round / Druk" filmine kaptırsa da Venedik Film Festivali'nden bir ödülle dönmeyi başardı. Kadın yönetmen Malgorzata Szumowska, 2015 yılında Türkiye'de gösterilen "Body / Cialo" filmiyle Gümüş Ayı Ödülünü kazanmıştı.

Bir Daha Asla Kar Yağmayacak (2020) Konusu:

Büyük bir Doğu Avrupa şehrinin sisli bir sabahında, yanında masaj yatağı taşıyan gizemli bir adam görünür. Göçmen olan adam, oturma izni alabilmek için büyülü ve hipnotik teknikler uygular ve bir banliyö sitesinde masör olarak çalışır. Eski bir lahana tarlasının ortasına, zenginler için inşa edilmiş bu mülayim, kapalı topluluk, kendisini çevreleyen “daha kötü” dünyadan, duvarları sayesinde korunur. Uzaklarda bir yerde, uluslararası bir merkez olmayı uman şehrin gökdelenleri ve vinçleri belirir; Doğu, sürekli Batı’yı takip etmektedir. Hepimizin arzuladığı varlıklı üst sınıf aile temsilleri, birbirinin aynısı evlerde oturur. İçlerinde bir üzüntü, özlem taşıyor gibidirler. Galiba artık bu Doğu ülkesine gelmeyen kış yüzündendir bu üzüntü. Onların aksine, çocukları artık kardan adam yapamaz. Fakat belki hissettikleri boşluk daha derindedir. Otantik, egzotik Doğu’dan gelen çekici bir masör, hayatlarına girer. Bu masörün bir yeteneği vardır. Elleri, iyileştirir. Gözleri, yalnız kadınların ruhuna işler. Onlar için masörün Rus aksanı, her şeyin daha huzurlu olduğu geçmişten gelen bir şarkı, çocukluklarından gelen bir ezgi gibidir. Adı Zhenia olan bu adam, yaşamlarını değiştirir.

Never Gonna Snow Again
Bir Daha Asla Kar Yağmayacak (2020) Alec Utgoff ve Agata Kulesza

Vizyon Tarihi: 6 Ağustos 2021
Diğer Adı: Sniegu juz nigdy nie bedzie, Never Gonna Snow Again / Yönetmen - Senaryo: Malgorzata Szumowska, Michal Englert (ikinci yönetmen) / Görüntü Yönetmeni: Michal Englert / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Almanya, Hollanda, Polonya / 2020 / Süre: 113 Dakika / Komedi, Dram, Gizem / tt9526784

Oyuncu Kadrosu:
Alec Utgoff (Zhenia rolünde)
Maja Ostaszewska (Maria)
Agata Kulesza (Ewa)
Weronika Rosati (Wika / Zhenia'nın Annesi)
Katarzyna Figura (Buldogların Sahibesi)
Lukasz Simlat (Wika'nın Kocası)
Krzysztof Czeczot (Maria'nın Kocası)

2 yorum:

  1. Aaa inanılmaz ilgi çekici.. ben bunu hemen, derhal izlerim.. Teşekkürler :))))

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön