30 Kasım 2020 Pazartesi

Nomadland

NOMADLAND

Chloé Zhao'nun üçüncü uzun metrajlı filmi olan Nomadland, 2008 ekonomik krizinden sonra göçebe hayatı yaşamayı seçen Fern'in yaşadıklarını anlatıyor. Filmde Fern karakterini “Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri (2017)” ve “Fargo (1996)” filmleriyle Oscar kazanan Frances McDormand canlandırıyor. McDormand'a filmde gerçek göçebeler olan Linda May, Swankie ve Bob Wells yoldaşlık ediyor.
Nomadland
Nomadland 2020 Afiş

Çinli kadın yönetmen Chole Zhao şimdiye kadar çektiği filmlerle eleştirmenlerden olumlu tepkiler aldı. Film, Jessica Bruder'in yazdığı "Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century" adlı kitabından Yönetmen Zhao tarafından sinemaya uyarlandı. Ağır tempolu bu yol filminde karavanda yaşamak zorunda kalan ve göçebe hayatı süren insanların ne türden bir Amerikan rüyası yaşadıkları gözler önüne seriliyor. 

Nomadland Yönetmen Chole Zhao

Nomadland, 2021 yılı Nisan ayında düzenlenmesi kararlaştırılan Oscar Ödülleri için güçlü bir aday. En İyi Uyarlama Senaryo adaylığının yanı sıra birkaç adaylık daha gelebilir.
Nomadland (2020), Eylül ayında düzenlenen Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ödülünü, tiff'nde ise Halkın Seçimi Ödülünü kazanmıştı.
İstanbul Film Festivali kapsamında Ekim ayında sinemalarda gösterilen filmin Türkiye'de vizyona giriş tarihi, Pandemi önlemleri nedeniyle sinemaların kapalı olması yüzünden belirsizliğini koruyor. Amerika'da ise 4 Aralık 2020 tarihinden itibaren gösterime girecek.
 
Nomadland
Nomadland 2020 Frances McDormand
  

Nomadland (2020) Konusu:

Nevada kırsalındaki bir kasabanın ekonomik çöküşünün ardından, her şeyini kaybeden Fern (Frances McDormand) minibüsünü toplar ve modern bir göçebe olarak geleneksel toplumun dışındaki bir hayatı keşfetmek için yola koyulur. 

Nomadland (2020) Orjinal Teaser

Vizyon Tarihi: -
Diğer Adı: - / Yönetmen: Chloé Zhao / Senaryo: Chloé Zhao / Kitap Uyarlaması: Jessica Bruder (Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century) / Görüntü Yönetmeni: Joshua James Richards / Müzik: Ludovico Einaudi / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Şirket: - / Stüdyo: 20th Century Studios / ABD / 2020 / Süre: 1s 48dk / Dram / tt9770150

Oyuncu Kadrosu:
Frances McDormand (Fern)
Linda May (Linda)
Charlene Swankie (Swankie)
Bob Wells (Bob)
David Strathairn (Dave)

Chloé Zhao (Yapımcı -Senarist- Yönetmen) Filmografisi 

  • Nomadland (2020) Dram 
  • The Rider (2017) Dram
  • Ağabeylerimin Bana Öğrettiği Şarkılar - Songs My Brothers Taught Me (2015) Dram

10 yorum:

  1. heey bu filmi daha yeni aldım listeye, çok çok iyimiş, izlicem bugünlerde, bir de şu filmi not aaal :) druk, thomas winterberg filmisi, mads mikkelsen oynuyoo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aralık ayını Oscar için adı geçen filmlere ayırıyorum deep. Künyeler yazılacak! Druk filmi de Oscar kulislerinde konuşulan filmlerden.
      Nomadland, kaç daldan aday olur bilmiyorum ama tiff'in en iyisi. Güzel seçim keşke ben de izleyebilseydim. :)

      Sil
  2. Göçebe hayatı bence zordur ama bir o kadarda zevkli olabilir izlenebilecek bir filme benziyor nomadland filminin tanıtımı için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, her anlamda dibe vurduktan sonra göçebe olarak yaşamaya başlamak oldukça zor olmalı, kahramanın yaşadıkları merak edilesi...
      Çok teşekkürler.

      Sil
  3. Vie sauvage - Vahşi Yaşam (2014) modern göçebe hayatını anlatan filmlerden... Meraklısı için buraya not düşüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu filmi aradım ama bulamadım ben. Nereden izleyebiliriz fikri olan var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nomadland, birçok ülkede izleyici ile henüz buluşmadı. Çoğunlukla festivallerde gösterildi. Filmi biz de bekliyoruz... Deep bilir :))

      Sil
  5. Nomadland ı izlemedim ama yeni yeni gelir sanırım platformlara.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön