13 Şubat 2020 Perşembe

Küçük Kadınlar

KÜÇÜK KADINLAR

Greta Gerwig'in yazıp yönettiği, Oscar 2020 döneminde En İyi Film dalının adaylarından biri olan Küçük Kadınlar, 14 Şubat 2020 günü vizyona giriyor. Hatırı sayılı oyuncuların bol olduğu kadrosuyla dikkat çeken filmde Saoirse Ronan, Emma Watson, Timothée Chalamet, Meryl Streep ve Laura Dern gibi oyuncular bulunuyor. Yönetmen Greta Gerwig, Uğur Böceği - Lady Bird (2017) filmiyle geçtiğimiz Oscar sezonunda yine aday olmuştu. Lady Bird filminin başrolünü ise Saoirse Ronan canlandırmıştı.

Küçük Kadınlar (2019) Afiş

Küçük Kadınlar filmi, Louisa May Alcott’ın aynı adlı romanından feyz alınarak çekildi. Kitabın ana hikayesinden bağımsız bölümleri bulunan yapımda zamansal olarak hareketlilik bulunuyor. Günümüz ve geçmişte yaşanan olaylar karışık bir sırayla izleyiciye sunuluyor. Görsel anlamda seyirciyi doyuran sahneleri bulunan film yönetmenin feminist çizgisine paralel düşünceler içermesi anlamında kitabın neden tekrar sinemaya uyarlandığını açıklar gibi görünüyor.

Little Woman
Küçük Kadınlar (2019) Laure Dern ve Meryl Streep

Küçük Kadınlar - Little Women (2019) Konusu:

Meg, Jo, Beth ve Amy birbirinden tamamen farklı karaktere sahip dört kız kardeştir. Çocukluk dönemlerini geride bırakıp kadınlığa geçiş süreçlerinde kardeşler türlü dertlerle boğuşur. Filmin anlatıcısı olan Jo, yazım konusunda yeteneklidir. Beth hasta olduğu için tüm aile onun üzerine titremektedir. Babaları Amerikan İç Savaşı'na katılan dört genç kız, anneleri ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlar. Bu zorlu süreçte en büyük kazançları birbirlerinin yanında olmalarıdır. Her türlü zorluğu birlikte göğüsleyen kardeşler bu süreçte asıl mutluluğun sevgi olduğunu anlar.


Vizyon Tarihi: 14 Şubat 2020
Diğer Adı: Little Women / Yönetmen - Senaryo: Greta Gerwig / Uyarlanan: Louisa May Alcott’ın 'Little Women' adlı kitabı / Görüntü Yönetmeni: Yorick Le Saux / Müzik: Alexandre Desplat / Dağıtımcı: Warner Bros. / ABD / 2019 / Süre: 135' / tt3281548 / Dram

Oyuncu Kadrosu:
Saoirse Ronan (Jo March)
Emma Watson (Meg March)
Florence Pugh (Amy March)
Eliza Scanlen (Beth March)
Timothée Chalamet (Theodore 'Laurie' Laurence)
Laura Dern (Marmee March)
Meryl Streep (March Hala)
James Norton (John Brooke)
Bob Odenkirk (March ailesinin babası)
Tracy Letts (Mr. Dashwood)
Louis Garrel (Friedrich Bhaer)
Chris Cooper (Mr. Laurence)

3 yorum:

  1. Önyargıyla yaklaşıp bir ara seyretmeyi reddetttiğim, olumlu yorumlardan sonra izlediğim film. Genel olarak güzeldi, Saoirse Ronan'ın enerjisi süperdi.

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim kitaptır tekrar tekrar okurdum her filmini de seyrettim bunu da izleyeceğim..

    YanıtlaSil
  3. Fragmanını izlemeiştim,emma watson iyi oynamış diyolardı..🙂

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön