29 Eylül 2019 Pazar

Vox Lux

Vox Lux

Brady Corbet'ın yazıp yönettiği, Natalie Portman'ın başrolünde yer aldığı Vox Lux, 27 Eylül 2019 günü gösterime girdi. Lisede silahlı bir saldırganın katliamından kurtulan bir öğrenci olan Celeste'in, kız kardeşiyle yaptığı bir şarkıyı anma gününde ailelere okumasıyla popstar oluşu ve sonrasında geçen 18 yılda yaşananlar filmin konusunu oluşturuyor.

Vox Lux (2018) Poster

Willem Dafoe'nin anlatıcı olduğu, sesiyle destek verdiği film, prolog ve epilog adlı iki bölümden oluşuyor. Celeste'nin yaşadığı saldırı ve ünlü oluşunun ardından, günümüzde geldiği nokta bildik müzik biyografilerinden farklı bir üslupla karşımıza çıkıyor. Kurmaca olan filmin ismi ise Türkçeye çevrildiğinde 'ışığın sesi' anlamına geliyor.

Vox Lux (2018)  Natalie Portman ve Stacy Martin

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ararken yapan film, Toronto, Londra ve Rotterdam gibi önemli festivallere katıldı.

Vox Lux (2018) Konusu:

Celeste, 1999’da Amerika’da bir lisede silahlı bir saldırganın rehin aldığı sınıftadır ve ülkenin canlı yayında izlediği katliamdan sağ kurtulan tek öğrenci olur. İyileşme sürecinde kız kardeşi Eleanor'la birlikte müzik yaparlar. Celeste'in anma töreninde yasta olan kasabalılara söylediği şarkı viral olur ve tüm ülkeye yayılır. Yeteneği keşfedilen Celeste anlaşmalar imzalar ve şöhret basamaklarını tırmanarak dünyaca ünlü bir yıldıza dönüşür.
tt5960374 +15

Vox Lux (2018) Altyazılı Fragman

Vizyon Tarihi: 27 Eylül 2019
Yönetmen: Brady Corbet /  Senaryo: Brady Corbet, Mona Fastvold / Görüntü Yönetmeni: Lol Crawley / Müzik: Scott Walker / Dağıtımcı: Başka Sinema / ABD / 2018 / Süre: 114' / Dram, Müzik

Oyuncu Kadrosu:
Natalie Portman (Celeste rolünde)
Jude Law (Menajer)
Stacy Martin (Eleanor)
Jennifer Ehle (Yayıncı Josie)
Raffey Cassidy (Genç Celeste / Albertine)
Christopher Abbott (Gazeteci)
Maria Dizzia (Bayan Dwyer)
Willem Dafoe (Anlatıcı)

18 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. İzleyenler sıradanın dışında özellikler taşıdığı konusunda hem fikirler. Bir şekilde bulup izlemek lazım. Yalnız, itiraf edeyim vox lux yazarken f klavyede 6 harfi yazmakta çok zorlandım. Latinceymiş ve kelimeler bana çok ters geldi :)))

      Sil
  2. Başarılar oyun zamanı çok güzel film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun Zamanııı :) Hoş geldin canım.
      Çok teşekkürler.

      Sil
  3. Konu ve oyuncular mükemmel! Hemen izleyeceğim.. teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natalie Portman sevdiğimiz bir oyuncu keza Jude Law'da öyle. Vox Lux umarım hoşuna gider canım. Çok teşekkürler. :)

      Sil
  4. Eleştirmenler yere göğe koyamıyorlar bu filmi. Okudukça "acaba ben başka film mi izledim?" diyorum. Bana gayet ortalama bir film gibi geldi. Natalie Portman'a rağmen!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman beklentiyi yüksek tutmadan, kendimizi filmin müzik tarafına yaslayarak izleyelim filmi. :) Yani yorumumu filmin türünün Müzik olmasına bağlayarak söylüyorum. Umarım müzikleri hoşumuza gider. Çok teşekkürler canım. :)

      Sil
  5. Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.Zamanınızı ayırmak isterseniz sizi de beklerim,sağlıcakla kalın.

    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Vox lux ne ilginç isim. Natalie Portman i severim. Onun hatırına izlenir 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden lambalara lüküs derlerdi. Köyde elektrik bağlı değilken bu lambalardan kullanırlardı. Bir marka mıydı, neydi bilmiyorum. Kaynağı Latinceden geliyormuş meğerse... Şimdiden iyi seyirler diliyorum.

      Sil
  7. Vox Lux ismiyle dikkatimi çekerken Türkçesinin "Işığın Sesi" olduğunu öğrenince ve konusunu okuyunca daha çok ilgimi çekti. izlenesi bir film olduğu kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarımızı okullara teslim ediyoruz, orada güvende olduklarını düşünüyoruz ama terör gelip buluveriyor... Sonrasında bir başarı öyküsü anlatılıyor ama başarının bedeli ağır mı onu da filmde göreceğiz sanırım... Çok teşekkürler canım.

      Sil
  8. Güzele benziyor film. Yine arttı izlenecekler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakında Oscar seçkileri gelecek, daha da katlanacak :))

      Sil
  9. Blogunuz oldukça güzel ve emek verilmiş.Kaleminize sağlık.Yeni
    açtığım bloguma zaman ayırıp takip ederseniz oldukça mutlu olurum.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Merak ettim.Filim dikkatimi cekti♥️

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön