8 Mayıs 2019 Çarşamba

Gölge Savaşçı

Gölge Savaşçı

Çin yapımı olan ve Asya'daki festivallerde ödüller kazanan Gölge Savaşçı adlı Savaş, Dram türündeki film 10 Mayıs 2019 günü vizyona giriyor. Çin Seddi (2016) filminin yönetmeni olan Yimou Zhang'ın filminde, iki hanedanın içerisinde bulunduğu iktidar savaşında, Komutan Yu ve yetiştirdiği gölge savaşçının dengeleri değiştirmesi anlatılıyor. Filmin hikayesi ihanet, kayıplar ve ıstırabı grinin ve siyahın tonlarıyla seyircinin önüne getiriyor. Chao Deng filmde gölge ve asıl komutan olmak üzere iki karaktere birden hayat veriyor.

Gölge Savaşçı 2018 Poster

Gölge Savaşçı Konusu:

Dost görünümlü iki düşman hanedanlık bir güç savaşı içine girmiştir. Genç ve ne yapacağı kestirilemeyen, tehlikeli bir kralın yönettiği Pei hanedanlığında Komutan Yu tehdit altındadır. Ama komutanın bir sırrı vardır. Yerine kendisine benzeyen bir "gölge" yetiştirmiştir ve böylece Pei'nin düşmanlarını ve hatta kendi kralını bile kandırmayı başarmıştır. Düşmanlarını devirmek için kral ve komutanı, gizli bir saldırı planlamıştır. Ancak daha önce hiç görülmemiş bir savaşın eşiğindeyken Komutan Yu’nun yerine geçen gölgesinin de başka planları vardır. Kendini şah zanneden piyonlar ve beklenmedik hamlelerle dolu bu oyunda kazanan kim olacaktır? tt6864046

Vizyon Tarihi: 10 Mayıs 2019
Diğer Adı: Ying (Shadow) / Yönetmen: Yimou Zhang / Senaryo: Wei Li, Yimou Zhang / Görüntü Yönetmeni: Xiaoding Zhao / Müzik: Zai Lao / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Filmartı / Çin / 2018 / Süre: 115' / Dram, Savaş, Aksiyon

Shadow
Gölge Savaşçı, Chao Deng ve Ryan Zheng

Gölge Savaşçı, Li Sun ve Chao Deng

Gölge Savaşçı, Xiaotong Guan ve Qianyuan Wang

Oyuncu Kadrosu:
Chao Deng (Jing Zhou / Zi Yu)
Li Sun (Xiao Ai)
Ryan Zheng (Pei Liang)
Qianyuan Wang (Tian Zhan)
Jingchun Wang (Lu Yan)
Jun Hu (Yang Cang)
Xiaotong Guan (Qing Ping)
Lei Wu (Yang Ping)

Yönetmenin, Matt Damon ve Willem Dafoe'nun başrolde oynadığı Çin Seddi (2016) filminin tanıtım yazısına buradan ulaşabilirsiniz. 

3 yorum:

  1. Bu pek benim tarzım değil işte.

    YanıtlaSil
  2. Konu ortaçağ döneminin savaşları olsa da filmin albenisi görüntülerin güzelliğinden geliyor. Ying'in görselleri şahane, ben şahsen bayıldım. :)
    Çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. Gölge savaşçi tam eşime göre bir film tavsiye edeyim ona ☺️

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön