19 Nisan 2019 Cuma

Neden Yaratıcıyız?

Neden Yaratıcıyız?

Belgeselci, yapımcı yönetmen Hermann Vaske Neden Yaratıcıyız? sorusunun yanıtını 30 senedir merak edip dünyanın en ilgi çeken sanatçılarına bir soru yöneltmiş; "Neden Yaratıcısın?" Bu ilginç soruya muhatap olan ve röportaj yapılanların arasında sanatçılar, müzisyenler, mimarlar, film yapımcıları ve diğer ünlüler bulunuyor.

Orjinal adı "Why Are We Creative: The Centipede's Dilemma" olan belgeselin sinemalardaki gösterimi 19 Nisan 2019 gününden itibaren başladı.

Why Are We Creative?
Neden Yaratıcıyız? (2018) Poster

Neden Yaratıcıyız? Konusu:

Yönetmen Hermann Vaske "Neden Yaratıcısınız?" sorusunu, David Bowie, Björk, Yoko Ono, Pedro Almodóvar, Quentin Tarantino, Nelson Mandela, Dalai Lama, Stephen Hawking, Ai Weiwei, Nick Cave gibi aralarında birçoğumuzun tanıdığı sanatçılara yöneltmiş. Yaklaşık 30 yıla yayılan bir röportaj sürecinden sonra alınan ilginç cevaplar bir araya toplanmış ve yaratıcı sanatsal dürtülerle ilgili yer yer eğlendirici bir potpuri ortaya çıkmış.

Vizyon Tarihi: 12 Nisan 2019

Diğer Adı: Why Are We Creative? / Yönetmen: Hermann Vaske / Görüntü Yönetmeni: Patricia Lewandowska, Sasha Rendulic, Evgeny Revvo / Müzik: Blixa Bargeld, Teho Teardo / Dağıtımcı: Filmartı / Almanya / 2018 / Süre: 84 dakika / tt8804436 /Belgesel

2 yorum:

  1. İlginç bir soru. Cidden merak ettim bu yapımı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. At Eternity's Gate filminde bir peder Van Gogh'a yönelmiştir benzer bir soruyu. Geçmişinde dini eğitim alan Gogh'un yanıtı hoşuma gitmisti. Yetenek bahşedilmesiyle ilgiliydi yanıt... Gelecek planlamasında faydalı bir yapım olabilir mi acaba diye şimdi bir soru geldi aklıma.
      Çok teşekkürler ☺

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön