3 Ocak 2019 Perşembe

Yangın Yeri (2018)

Yangın Yeri (2018)

Richard Ford'un kısa romanı “Wildlife” dan sinemaya uyarlanan Yangın Yeri (2018) yönetmeni olan aktör Paul Dano'nun ilk filmi olma özelliğini taşıyor. Dram türündeki film, Jake Gyllenhaal ve Carey Mulligan gibi iki önemli oyuncuyu bir araya getiriyor. Filmin lokomotif oyuncularından bir diğeri ise genç oyuncu Ed Oxenbould.
Konusu 1960'ların Amerika'sında geçen film, ailesi parçalanan genç Joe Brinson'ın etrafında gelişiyor. Film hakkında okuduğum eleştirilere binaen filmin, genç Joe'nun ailesinin parçalanmasını (işsizlik, aldatma, terk edilme) izlerken olayları nasıl algıladığıyla ilgili olduğunu söyleyebilirim...
wildlife (2018)
Yangın Yeri (2018) Poster
Vizyon Tarihi: 4 Ocak 2019
Diğer Adı: Wildlife  / Yönetmen: Paul Dano / Senaryo: Paul Dano, Zoe Kazan / Kitap Uyarlaması: Richard Ford, Wildlife / Görüntü Yönetmeni: Diego Garcia / Müzik: David Lang / Dağıtımcı: Bir Film / ABD / 2018 / Süre: 104' / Dram
Oyuncu Kadrosu
Jake Gyllenhaal (Jerry), Carey Mulligan (Jeanette), Ed Oxenbould (Joe), Bill Camp (Warren Miller), Zoe Margaret Colletti (Ruth-Ann)
wildlife (2018)
Yangın Yeri (2018) Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Ed Oxenbould

Yangın Yeri (2018) Konusu

Montana'nın küçük bir kasabasında yaşayan Brinson ailesi sıradan bir yaşam sürmektedir. Evin bütün düzenini kontrol eden anne Jeanette evin direği rolündedir. Evin babası Jerry ise profesyonel bir golfçüdür. Ancak Jerry aniden işini kaybedince egosu zedelenir ve morali dibe vurur. Karısı ise statü kaybına dayanamamaktadır. Kendini arayış sürecine giren ve boşlukta sallanan Jerry, yakınlarda çıkan dev bir orman yangınıyla mücadeleye yardım etmek için ailesini geride bırakır. Jeanette ve oğlu Joe'yu kendi başlarına bırakan Jerry'nin gidişi, 14 yaşındaki Joe'nun duygusal dünyasını derinden etkileyecek ve zamanından hızlı büyümesini sağlayacaktır. tt5929754

Paul Dano (Yönetmen)

1984 ABD doğumlu oyuncu Paul Dano ilk yönetmenlik denemesi olan Wildlife (2018) filmiyle Türk izleyicisinin karşısına çıkıyor. Dano, filmin senaryosunu Zoe Kazan'la birlikte yazdı.
Yangın Yeri (2018) Paul Dano Filmleri
Sayısız filmde oynayan Paul Dano, oynadığı rollerle birçok ödül adaylığına sahip bulunuyor. Altın Küre ve BAFTA adaylığı ise bunların en önemlileri. Genç yönetmenin oynadığı önemli filmler ise şöyle sıralanıyor:
  • Tetikçiler (2012)
  • Küçük Gün Işığım (2006)
  • Hayalimdeki Aşk (2012)
  • Çakı Gibi (2016)
"Çakı Gibi" filminin konu bilgilerine site içerisinde burada bulunan linkten ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Yangın yeri oyuncu kadrosu başarılı oyunculardan oluşuyor.Guzel tanıtım için editöre tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro iyi, özellikle Carey Mulligan'ın yangın yeri'ndeki oyunculuğundan övgüyle söz ediliyor. Dram sevenler bu filmi çok rahat izleyebilir.
      Teşekkürler Sibel Hanım :)

      Sil
  2. Kitap uyarlaması yapımlar her zaman dikkatimi çekmiştir.. İzlemek şart oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, yabancı eleştirmenlerin yazılarını okudum. Uyarlamanın başarılı olduğu söyleniyor. Dönem filmlerini sevenler, dram sevenler hoşlanır diye düşünüyorum. Teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön