16 Kasım 2017 Perşembe

The Killing of a Sacred Deer (2017)

Kutsal Geyiğin Ölümü (2017)

Yorgos Lanthimos’un yönettiği Dram, Korku türündeki The Killing of a Sacred Deer (2017) adlı film 17 Kasım 2017 vizyona giriyor. Yunan yönetmenin eş senarist olduğu film bu yıl Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo ödülünü kazandı. Başrollerinde Colin Farrell ile Nicole Kidman’ın oynadığı film İngilizce çekildi ve çekimler Cincinnati, Ohio'da gerçekleştirildi.

Kutsal Geyiğin Ölümü (2017)
The Killing of a Sacred Deer (2017)

The Lobster (2015) filminden sonra Colin Farrell'ın tekrar Yorgos Lanthimos'la çalıştığı filmin oldukça rahatsız edici ve tekinsiz olduğu söylenenler arasında. Filmde, bir cerrahı canlandıran Colin Farrell'ın ameliyatına girdiği bir adam öldükten sonra ortaya çıkan oğlunun kısasa kısas düşüncesiyle doktorun ailesinin içine girmesi anlatılıyor.

Vizyon Tarihi: 17 Kasım 2017

Diğer Adı: The Killing of a Sacred Deer, Egy szent szarvas meggyilkolása / Yönetmen: Yorgos Lanthimos / Senaryo: Yorgos Lanthimos ve Efthymis Filippou / Görüntü Yönetmeni: Thimios Bakatakis /Dağıtımcı: Bir Film / İngiltere, İrlanda, ABD / 2017 / Süre: 121' / Dram, Korku, Gizem

Oyuncu Kadrosu

Nicole Kidman (Anna Murphy), Alicia Silverstone (Martin'in Annesi), Colin Farrell (Steven Murphy), Raffey Cassidy (Kim Murphy), Barry Keoghan (Martin), Sunny Suljic (Bob Murphy), Bill Camp (Matthew), Anita Farmer Bergman (Hemşire)

Kutsal Geyiğin Ölümü (2017) Konusu

Kutsal Geyiğin Ölümü (2017)
The Killing of a Sacred Deer (2017) Colin Farrell ve Raffey Cassidy

Ünlü bir cerrah olan Dr. Steven Murphy, doktor olan eşi Anna, iyi yetişmiş çocukları; 14 yaşındaki Kim ve 12 yaşındaki Bob ile mükemmel görünen bir hayat yaşamaktadır. Steven'ın kanatları altına aldığı yetim bir genç olan Martin ise bu dengeyi bozmak üzeredir. Martin kendisini ailenin hayatına sokmak için rahatsız edici bir çaba sarf etmeye başladığında ailenin huzuru bozulmaya başlar. Martin'in gerçek amacı ortaya çıktığında ve Stephen uzun süredir unutulmuş bir suçla karşı karşıya kaldığında, Murphy ailesinin evdeki huzurlu ortamı parçalanmaya başlayacaktır... tt5715874

Kutsal Geyiğin Ölümü (2017)
The Killing of a Sacred Deer (2017) Sunny Suljic ve Nicole Kidman

Kutsal Geyiğin Ölümü (2017) filminin konusunu öğrendikten sonra konusunun benzer olduğunu düşündüğüm korku kısaları antolojisi olan Korku Tüneli - XX (2017) filmi geldi aklıma. İzlemek isteyenler için 4 kısa filmden oluşan antolojinin ilk filmi olan 'The Box' isimli kısa Lanthimos'un filminin bir bölümünü andırıyor.

2 yorum:

  1. hımm izlerim bunuuuu. beguiled de birlikte oynamışlardııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beguiled filmini izlemiştim. Oyuncularin ayni filmlerde oynamasi peş peşe gelince hoş bir sürpriz olmuştu. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön