10 Mayıs 2017 Çarşamba

Salt and Fire (2016)

Tuz ve Ateş (2016)

Michael Shannon ve Gael Garcia Bernal'in başrollerini paylaştığı ve Bolivya'nın doğal güzelliklerinin sergilendiği Gerilim türündeki filmde, ekolojik bir felaket konu ediliyor.

Tuz ve Ateş (2016)

Gazeteci yazar Tom Bissell'in yazdığı "Aral" isimli kısa hikayeden yola çıkarak ünlü yönetmen Werner Herzog'un senaryosunu kaleme aldığı ve yönettiği Salt and Fire (2016) 12 Mayıs 2017 günü gösterime giriyor. Türkiye'de Tuz ve Ateş (2016) ismiyle gösterilecek olan filmin görüntü yönetmenliğini Peter Zeitlinger üstleniyor. Filmin müziklerinde ise Ernst Reijseger'in imzası bulunuyor. Fransa, ABD, Almanya, Meksika, Bolivya ortak yapımı olan film 98 dakika sürüyor. Filmin yapımcısı da olan yönetmen Herzog'un aynı zamanda Tuz ve Ateş filminde bir de rolü bulunuyor.

Tuz ve Ateş (2016) Konusu

Birleşmiş Milletler, Güney Amerika'da bulunan Salar de Uyuni gölünde baş gösteren çevre felaketini araştırması için üç ekologu Bolivya'ya gönderir. İçlerinde Laura ve Fabio'nun bulunduğu bilimsel araştırma ekibi uçaktan iner inmez silahlı ve maskeli kişilerce kaçırılır. Kaçıranlar arasında büyük bir şirketin seosu olan Matt Riley'de vardır. Felaketten sorumlu olduğu düşünülen Riley, yaşanan felaketi Laura'ya kendi bildiği yoldan anlatmak istemektedir. Bu nedenle onu arkadaşlarından ayırıp tuz haline gelen göldeki adada iki çocukla yapayalnız bırakır.
Tuz gölünde bulunan Uturunku Volkanı ise meydana getirdiği sarsıntılarla çevreyi korkutmaktadır. Ne zaman patlayacağı bilinmeyen bu volkan eğer patlarsa tüm dünyayı felakete sürükleyecek bir potansiyele sahiptir. tt4441150
Tuz ve Ateş (2016)
Salt and Fire (2016) Veronica Shannon, Gael Garcia Bernal ve Volker Michalowski

Oyuncu Kadrosu

Veronica Ferres (Laura Sommerfeld), Michael Shannon (Matt Riley), Gael Garcia Bernal (Dr. Fabio Cavani), Volker Michalowski (Dr. Arnold Meier), Lawrence Krauss (Krauss / Aristidis) ...

Notlar

✎ Alman sinemacı Werner Herzog, çoğunlukla belgesel çeken bir yönetmen olarak biliniyor. Yönetmen, kurmaca olan Tuz ve Ateş (2016) filminin öncesinde dünyadaki yanardağlar ve çevresinde yaşayan insanların yaşam şartlarını anlattığı "İnto the İnferno 2016" belgeselini çekmişti.
✎ Herzog ve başrol oyuncusu olan Michael Shannon "Benim Güzel Oğlum, Ne Yaptın Sen? (2009)" filminde de birlikte çalışmıştı.

Çekimler Bolivya'da Yapıldı

Çekimleri Güney Amerika ülkelerinden olan Bolivya'da gerçekleştirilen filmde yer alan doğal güzelliklerden birisi de Salar de Uyuni Gölü. Bölgeyi merak edenler için filmden farklı olarak iki fotoğraf yayınlıyorum.

Tuz Çölü, Bolivya
Tuz üretimi yapılan bölgede görülen beyaz tepecikleri orada yaşayan köylüler oluşturmuş.  Köylüler önce küreklerle kazıdıkları tuzları tepecik şekline getiriyorlar. Sonrada kamyonlara yüklenen tuzlar fabrikanın yolunu tutuyor.

Salar de Uyuni, tuz tepecikleri

2 yorum:

  1. İlginç bir film, me3ak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, konusu ve çekim yeri bana da ilginç geldi. :)
      Filmin dünya gösterimlerine baktım birçok ülkede gösterime girmemiş. Festivallere katılmış çoğunlukla. Bu detaylara girdim çünkü İmbd notu çok düşük geldi...

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön