9 Nisan 2017 Pazar

The Bye Bye Man (2017)

The Bye Bye Man (2017)


"Onu asla düşünme. Aklına bile getirme!"
Yönetmenliğini Stacy Title 'ın üstlendiği ABD yapımı olan Korku, Gerilim türündeki film The Bye Bye Man (2017) 13 Ocak 2017 günü Amerika'da vizyona girdi. Türkiye'deki vizyon tarihi ise 7 Temmuz 2017 olarak belirlendi. Senaryosunu Jonathan Penner'in yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise James Kniest yapıyor. Çekimleri Cleveland, Ohio, Amerika'da gerçekleştirilen yapım 96 dakika sürüyor.
Douglas Smith, Lucien Laviscount, Jenna Kanell ve Cressida Bonas
The Bye Bye Man (2017)


The Bye Bye Man (2017) Konusu

Üniversitede okuyan üç arkadaş, kampüs dışında eski bir eve taşınırlar. Ancak burada avlanmakta olan "Bye Bye Man" adında güçlü bir varlığı istemeden açığa çıkarırlar. Bir zamanlar sahip olduğu adı keşfederler. Bu adamın adını öğrenen herkes, gücünün etkisi altına girerek akıl almaz vahşilikte cinayetler gerçekleştirir. Gençler "Bye Bye Man"in kötü etkisinden korunabilmek için onu olabildiğince az akıllarına getirip bu sırrı herkesten saklamak ve birbirlerini kollamak zorunda kalacaklardır. tt4030600 İmdb Puanı; 4.0 ⓭

Stacy Title / Yönetmen

Yönetmen Stacy Title, yapımcılık ve senaryo yazarlığı da yapmaktadır. Yönettiği filmler arasında "The Last Supper (1995)", "The Devil Wear Black (1999)" ve "The Bye Bye Man (2017)" bulunmaktadır. Eşi Jonathan Penner "The Bye Bye Man" filminin senaristidir.

Filme Kaynak Olan Kitap

Yazar Robert Damon Schneck, 2005 yılında "The President's Vampire: Strange-but-True Tales of the United States of America" (Vampir Başkan: Tuhaf Ama Gerçek Masalları Amerika Birleşik Devletleri) adlı kısa hikayelerden oluşan kitabını yayınladı. Tuhaf hikayelerin bulunduğu koleksiyonun ardından 2016 yılında içinde 8 hikaye barındıran "The Bye Bye Man: And Other Strange-But-True Tales of the United States of America" isimli kitabı geldi. Filme, kitaptaki hikayelerden biri olan "The Bye Bye Man" kaynak oldu. Bu kitapla ilgilenenler, kitap eleştirilerinin bulunduğu yabancı site goodreads a göz atabilirler.
Bye Bye Man karakterini  Doug Jones canlandırdı.

The Bye Bye Man (2017) Oyuncuları

Douglas Smith (Elliot rolünde)
Lucien Laviscount (John)
Cressida Bonas (Sasha)
Doug Jones (The Bye Bye Man)
Michael Trucco (Virgil)
Faye Dunaway (Widow Redmon)
Carrie-Anne Moss (Det. Shaw)
Nicholas Sadler (Profösör Cooper)
Erica Tremblay (Alice)
Cleo King (Ms. Watkins)
Marisa Echeverria (Trina)
Jenna Kanell (Kim)
Ava Penner (Anna)
Martha Hackett (Gisele)
Jonathan Penner (Mr. Daizy)

6 yorum:

  1. Kışın korku filmleri seyretmenin cazip bir yönü var sanki, aynı şekilde polisiye kitaplar için de geçerli. Bayan bir yönetmenin, yönettiği bir filmi oldukça merak ettim. Belki eski yapımlarını televizyonda denk gelmişimdir zamanında, şu an ise anımsayamadım. Bir ara vakit ayırıp bakmam gerek. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kışın soğuğu yazın rehavetinden çok daha iyi bence River, sıcak tembellik yapıyor. Her türlü faaliyet için kış iyidir :) Okulları yazın açık tuttuklarını kışın tatil yaptığımızı bir düşünsene, ülkeyi cehalet alır götürürdü :)
      Korku filmlerinde bayan yönetmen görmek nadir olduğundan özellikle yönetmenle ilgili paylaşım yaptım. Bahsettiğim filmleri ben de izlemedim...
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. İsmi çok ilginç geldi bye bye man acaba aşık olduğu kadınları terk mi ediyor derken daha korkuncuymuş:)))brrrr çok teşekkürler tanıtım için. İzlemek isterim ama tek başıma değil oğluşumla birlikte izlerim.:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim kesinlikle çok ilginç Müjde Abla, okuduğunuzda şiirsel bir tınısı var, bu bence algıyı da yanıltıyor. Filmin konusuna bakmadan fotoğraflarına bakınca ufak bir afallama yaşamıştım :)
      Filmin gösterimi bilinmeyen bir tarihe ertelendi.
      Sevgilere diliyorum bende :)

      Sil
  3. Nedense senaryoyu okuyunca bizim büyü filmi geldi aklıma. Klasik bir korku filmi gibi duruyor. Aslında izlenebilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zihnin ele geçirilmesi konu edilmiş. Bizim filmlerde de benzer konular işleniyor... Hikayedekiler acaba bye bye man'in adını düşünmemeyi başarabilecekler mi bunu çok merak ettim. İnsan kendini öldürmesinden korktuğu bir şeyi düşünmemeyi ne kadar süre başarabilir ki?
      Filmin gösterimi 13 Ocak 2017'den başka bir tarihe ertelendi. Yazının içeriğini değiştirdim ama bilgi olarak ayrıca söylemek istedim.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön