15 Mart 2017 Çarşamba

Aquarius (2016)

Aquarius (2016)

Brezilyalı yönetmen Kleber Mendonça Filho'nun yazıp yönettiği Dram türündeki Aquarius (2016) filmi 17 Mart 2017 Cuma günü vizyona giriyor. Görüntü yönetmenliğini Pedro Sotero ve Fabricio Tadeu'nun yaptığı Brezilya, Fransa ortak yapımı olan film 146 dakika sürüyor.

Aquarius (2016) Poster


Konusu

Müzik eleştirmenliğinden emekli olan Clara'nın yaşadığı ev müteahhitler tarafından satın alınmak istenir. Varlıklı bir aileye mensup olan Clara, Brezilya'nın Recife kentinde deniz kıyısında bulunan binada yaşayan son bireydir. Uzun yıllar boyu yaşadığı evi terk etmek istemeyen Clara, inşaatçılara karşı çıkar ve "Hayır!" der. Ancak Diego ne olursa olsun evi alıp projesini uygulamaya kararlıdır. Onun bu kararlılığı Clara'nın zor günler geçirmesine neden olacaktır. tt5221584 +⓲


Yönetmen ve Film Hakkında Kısalar

✎ İmza attığı işlerle Brezilya sinemasının çok konuşulan isimlerinden biri olan Kleber Mendonça Filho ilk uzun metrajlı filmini 2012 yılında çekti. "Komşu Sesler" ismini taşıyan bu film uluslararası festivallerde ödüller kazandı. Aquarius (2016) ise yönetmenin ikinci uzun metrajlı filmidir.
✎ Aquarius'ın başrolünde oynayan Sonia Braga, "Örümcek Kadının Öpücüğü (1985)" isimli filmle kendinden söz ettirmişti. William Hurt'ın Oscar kazandığı film Brezilya Abd ortak yapımıydı.

Aquarius (2016) Sonia Braga (Clara), evini satması için sunulan teklifi yırtıp atar...
✎ Merkezine Clara ve "Evini" alan film kentsel dönüşüm projelerinin olumsuz yanlarına dikkat çekiyor. Aquarius filmi, Brezilya'da kentsel dönüşümün yolsuzluklarla anılması nedeniyle belli bir kesimin hedef tahtası olmuş. Ayrıca yönetmen Mendonça ve ekibi Cannes Film Festivali'ne filmleriyle katıldıklarında Brezilya başkanı Dilma Raoussef'in görevden alınmasını (Ağustos 2016'da kadın başkanın görevi askıya alınmış) darbe olarak niteleyen pankartlar açmışlar. Sonrasında filmin Oscar adaylığı seçimlerinde ayağı kaydırılmak istenmiş, diğer filmlerin yönetmenleri çekilerek Kleber Mendonça Filho'ya destek olmuşlar. Ayrıca filmin halk tarafından izlenmesini engellemek için +18 yaş sınırı konulmuş. Sonra yumuşatılıp +16 yaş sınırında karar kılınmış.
Özet olarak yazdım ama ülkesinde deyim yerindeyse Aquarius filmine çok çektirmişler...

Oyuncu Kadrosu

Sonia Braga (Clara rolünde)
Maeve Jinkings (Ana Paula)
Irandhir Santos (Roberval)
Fernando Teixeira (Geraldo Bonfim)
Humberto Carrão (Diego)
Zoraide Coleto (Ladjane)
Buda Lira (Antonio)
Paula De Renor (Fatima)
Barbara Colen (1980'li Clara)
Daniel Porpino (Adalberto / Rodrigo)
Pedro Queiroz (Tomás)
Carla Ribas (Cleide)
Julia Bernat (Julia)

2 yorum:

  1. hımmmm izlemem lazım sağol sayende dikkatimi çekti. örümcek kadın da ne güzel film yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altı dolu bir film. Ülkemizde de kentsel dönüşüm uygulanan bölgelerin var olduğunu düşünürsek bizim insanımızı da ilgilendirdiği düşüncesi oluştu bende...
      Teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön