9 Şubat 2017 Perşembe

Swiss Army Man (2016)

Çakı Gibi (2016)

Ülkemizde daha önce Filmekimi'nde Ekim 2016 tarihinde gösterilen Çakı Gibi (2016) filmi bu kez sinemalara geldi. İçerisinde fantastik ögeleri bolca barındıran Swiss Army Man (2016) filmi 10 Şubat 2017 günü gösterime giriyor. Dan Kwan ve Daniel Scheinert (Daniels)'in birlikte yazıp yönettikleri Macera, Komedi, Dram türündeki film, ilk gösterimini Sundance Film Festivali'nde yaptı. Buradan ödülle dönen ve konusu sıradışı olarak nitelendirilebilecek olan filmi, iki ana karakter Paul Dano ve Daniel Radcliffe taşıdı. 97 dakika süren ABD yapımı filmin görüntü yönetmenliğini Larkin Seiple üstlendi. Filmin dikkat çeken müziklerini ise Robert McDowell ve Andy Hull ikilisi yaptı.


Swiss Army Man (2016) Konusu

Issız bir adada yalnız olan ve kendini öldürmekten başka bir çaresi kalmayan Hank kendini asmak üzereyken kıyıya bir ceset vurur. Hank "Manny" adını verdiği ceset sayesinde yeniden yaşama tutunur. Manny'nin ölü olmasına rağmen taşıdığı gerçeküstü özellikler, Hank'e adadan kurtulması için bir umut ışığı olur. tt4034354


Film Yorumu:

Bu filmi izlerken gerçeklerden hem uzaklaşıp hem de içinde olmayı başarmanız gerekiyor. Hank'in her anlamda çaresizliğini izlerken, sahneler ilerledikçe Manny ile ilgili yeni bir sürpizle karşılaşıyoruz. Açıklayamayacağım bu sürprizler içerisinde insanın midesini kaldıran tuhaf sahnelerde bulunuyor. Çakı Gibi (2016), tuhaf sahnelerine rağmen çağımız insanının duygu dünyasına ayna tutmayı başarabilmiş bir film. Örnek olarak, iletişimsizliğin aile kurumu içindeki feci durumunu da gözler önüne sermiş.
Swiss Army Man (2016) filminde baştan sona ölü bir adamı canlandıran Daniel Radcliffe ve rol eşi Paul Dano, konusu kısmen ormanda geçen filmde zor bir işi başarmışlar.
İtici de gelse orjinal fikirlerle çekilen sahneler nedeniyle Dan Kwan ve Daniels'i de tebrik etmek gerekiyor.

Çakı Gibi (2016)
Swiss Army Man (2016) Paul Dano ve Daniel Radcliffe


Çakı Gibi (2016) Oyuncuları

Paul Dano (Hank rolünde)
Daniel Radcliffe (Manny)
Mary Elizabeth Winstead (Sarah)
Antonia Ribero (Crissie)
Timothy Eulich (Preston)
Richard Gross (Hank'in babası)
Marika Casteel (Haberci)
Andy Hull (Kameraman)
Aaron Marshall (Polis memuru)
Shane Carruth (Sağlık görevlisi)

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ödüllü filmler bir bir sinemalara geliyor... Daniel Radcliffe'in performansı açısından da merak edilen bir filmdi. :) Ben izledim darısı başınıza :)

      Sil
  2. Hem şaşırtan hem güldüren hem de hüzünlendiren bir film. İzleyende bir şaşkınlık duygusu yaratıyor bazı sahnelerde kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film nihayet vizyona girdi de yorumumu yazabildim. Aylar önce izlemiştim aslında. Sizdeki yayınla haberim olmuştu filmden.
      Çakı Gibi filminde kayda değer mesajlar var, ulaşabilmek için izlerken biraz sabretmek gerekiyor sadece. :)
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Film izlediğim bir site var orada tesadüfen denk gelip izledim bunu. Dediğin gibi çok anlamlı bir film. İlk baştaki sahnelerin aksine seyrettikçe dalıyor insan filme. Hoş ben o denizdeki seyehatlerini çocuklara seyrettirdim küçük gülmekten kırıldı resmen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin başındayken Hank rüyadan ne zaman uyanacak diye bir süre bekledim. Ama rüya filmin sonuna kadar hiç bitmedi. Film bitince bir müddet ben ne izledim böyle diye düşündüm açıkçası :))

      Sil
  4. Gerçekten ilginç bir konusu var mutlaka izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğinizde tuhaf gelecek sahneler var. Umarım beğenirsiniz :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön