12 Aralık 2016 Pazartesi

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (2016)

Bilinen Yıldız Savaşları film serisinden sıyrılarak ayrı bir hikaye anlatan 'Rogue One', bu hafta ortasında sevenleriyle buluşuyor.


Yönetmenliğini Gareth Edwards'ın üstlendiği Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu türündeki Rogue One: A Star Wars Story (2016) filmi 14 Aralık 2016 Çarşamba günü vizyona giriyor. Sinemalarda Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (2016) ismiyle gösterilecek olan filmin senaryosu Chris Weitz ve Tony Gilroy tarafından yazıldı. ABD yapımı filmin görüntü yönetmenliğini Greig Fraser yaparken, müziklerde ise Michael Giacchino ismini görüyoruz. Yapımcılığını George Lucas'ın yaptığı ve 3D olarak izlenebilecek film 133 dakika sürecek.
Rogue One (2016),  Felicity Jones ve Diego Luna

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (2016) Konusu:

Mon Mothma, İmparatorluk güçlerinin imha silahı olan Ölüm Yıldızı'nın planlarını çalması için bir grup isyancıyı görevlendirir. Filmde ekibin bir araya gelmesini ve bu ekibin İmparatorluk savaşçılarına karşı verdikleri mücadeleyi izleyeceğiz.

Rogue One (2016), Ben Mendelsohn


Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (2016) Notlar

✎ Daha önce, İstila / Monsters (2010) ve Godzilla (2014) sinema filmlerini yöneten Gareth Edwards, bilim-kurgu türüne oldukça aşina bir yönetmen olma özelliğini taşıyor.
✎ Filmde rol alan oyuncular arasında Hannibal dizisinden hatırlayacağımız Mads Mikkelsen'i, Jyn Erso'nun babası Galen Erso rolünde izleyeceğiz.
✎ Ip Man filmlerinin başrol oyuncusu olan Donnie Yen, uzun sopalı kör savaşçı Chirrut Imwe'yi canladırıyor.
✎ Çekimleri stüdyoda yapılan Rogue One'ın bazı sahneleri İzlanda, Ürdün ve Maldivler'de bulunan Laamu Atol'unda çekildi. Laamu Atol'u antik kalıntıları nedeniyle tarihsel bir öneme sahip olma özelliği taşıyor.

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (2016) Oyuncuları

Felicity Jones (Jyn Erso rolünde )
Diego Luna (Kaptan Cassian Andor)
Alan Tudyk (K-2SO)
Ben Mendelsohn (Direktör Orson Krennic)
Forest Whitaker (Saw Gerrera)
Mads Mikkelsen (Galen Erso)
Donnie Yen (Chirrut Imwe)
Jiang Wen (Baze Malbus)
Riz Ahmed (Bodhi Rook)
Genevieve O'Reilly (Mon Mothma)
Warwick Davis (Bistan)
Jimmy Smits (Bail Organa)
Valene Kane (Lyra Erso)
Jonathan Aris (Senatör Jebel)
Jorge Leon Martinez (X-Wing Pilot)
Andrew Zographos (X-Wing Pilot)
Russell Balogh (X-Wing Pilot)
Tyrone Love (Rebel Marine Komutanı)
Attila G. Kerekes (Rebel Marine on Yavin)
Mac Pietowski (Commi Tech / Marine Askeri)
Alistair Petrie (General Draven)
Ned Dennehy (Mahkum)

6 yorum:

  1. bunda hiç tanıdık biri yok bambaşka bir hikaye sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Uzun zaman önce çok, çok uzak bir galakside İç savaş dönemi. Asiler gizli üslerinden yaptıkları saldırıyla kötüler İmparatorluğuna karşı ilk zaferlerini kazandılar. Çarpışmalar esnasında İttifakın casusları, İmparatorluğun korkunç silahı bir gezegeni yok edecek güçteki zırhlı uzay istasyonu ÖLÜM YILDIZI'nın planlarını çalmayı başardılar. İmparatorluk casusları tarafından
      takip edilen Prenses Leia uzay gemisiyle kendi gezegenine doğru kaçmaktadır. Prenses bu planlar sayesinde halkını kurtarabilir ve galaksiyi özgürlüğüne kavuşturabilir... "
      Yukarıdaki metin 1977 yılında çekilen Star Wars bölüm IV A New Hope filminin girişinden. Vizyona girecek olan Rogue One bu dönemin öncesini anlatıyor. İmparatorluğa karşı isyanların başladığı bir dönem sanırım.
      Filmin tanıtımını yapmadan önce filmin neyle ilgili olduğuna dair kafam biraz karışmıstı ama 77 de çekilen filme göz atınca aydınlandım Audrey :)

      Sil
  2. Yukarıda yazdığın ilk bölüm çok güzeldi, izlediğimde gencecik kızdım. Star Wars olsun da çamurdan olsun:))) çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu senenin başlarıydı sanırım ilk filmi tekrar izlemiştim. Meşhur kamçılı adam Harrison Ford ilk çekilen filmde ne kadar da gençti :) İlk filmden beri efsane olmayı başardı Lucas, ondan kötü film çıkmaz ki zaten :)

      Sil
  3. kaçmaz ;) Zülal araştırmalarına şapka çıkarıyorum, şok oldum yahu, eline emeğine sağlık =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Fenomen. :)
      Kesinlikle kaçmaz :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön