8 Mart 2016 Salı

Fotoğraf:Sepetteki Kurabiyeler

SEPETTEKİ KURABİYELER


2015 yılının yaz aylarında sepetlerin fotoğrafını çekmek istemiş içlerine doldurmak için yaptığım tuzlu kurabiyeleri kullanmıştım. Sepetteki kurabiyeler spontane gelişen bir çalışmaydı. Sepetler hala evde bir kenarda duruyor ileride bir gün boyanmayı bekliyorlar. Bu sayfalarda tekrar boy gösterecek gibiler.


Fotoğrafçılıkta still life denen bir olgu var. Hareketsiz nispeten küçük nesnelerin detaylarıyla gösterildiği fotoğraflar olarak açıklanabilir. Bu tarz bir çalışma yapmak amacıyla makineyi elime alınca bu sayfada gördüğünüz fotoğraflar çıktı ortaya. 



Fotoğraf makinesi haricinde bir ekipmanımın olmadığını, gün ışığında çekim yaptığımı da verdiğim bilgilerin arasına eklemek istiyorum.  
Fotoğrafları çekerken 55-250 mm lens kullandım. Ortalama 2 mt uzaklıktan çektim.  

38 yorum:

  1. Sepetlerde kurabiyelerde harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Zülal :) Sepetlerin boyanmış hallerini de çok merak ediyorum doğrusu. Çalışmanı çok sevdim aklıma üniversitenin ilk yılların da temel fotoğrafçılık dersinde ki projeler geldi. Tabi bizim profesyonel değil di :D Fotoğrafta ışık kuralları, ters ışık filandı :)) Musmutlu günler diliyorum sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir an karanlık oda çalışması yaptık diyeceksin sandım ve heyecanlandım Gözdeciğim, güzel sanatlara giden Pendikten bir arkadaşım vardı hocasının beğenmediği bir iki foto çalışmasına el koymuştum. Çok zaman önceydi :)
      Sepetler boyanmayı hala bekliyorlar. Bunlar değişik formlarda 8-10 tane kadarlar. Bir gün inşallah yaparım diyeyim :))

      Sil
    2. :)) karanlık oda çalışması hiç yapmadım lakin mimikler, ters ışık, pan çekim vs. denemelerim oldu. Sevdiğim bir ders olduğu için bitirme projemi de 'Çalışan Eller' olarak seçmiştim :) Balıkçı amcalar senin, kestane amcalar benim ellerine röntgenci gibi 'pardon proje amaçlı sadece ellerinizi kısa süreliğine çikebilir miyim' demiştim :))) Bazıları 'kızım de get şurdan' bile dedi :(

      Sil
    3. Bir de dönerci amcalar var :) 2 gün önce çekiyordum ki asosyal tarafıma denk geldi tek kare çekip uzaklaştım dönerciden:) Yakından çekimler cesaret istiyor. Karşındaki tepki verecek gibiyse uzaklaşmak lazım :)
      Deneme amaçlı pan çekimi yapmıştım. Belki paylaşırım onları. Sevgiler diliyorum komşumm:)

      Sil
  3. Zülal eline sağlık hem kurabiyeler hem fotoğraflar şahane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilekciğim, beğenmene sevindim:)

      Sil
  4. Zülal hanım elinize sağlık çok güzel görünüyorlar.Ayrıca fotoğraf çekimide ayrıca fgüzel benim bu konuda çok çalışmam lazım çoooook.İsminiz manasını araştırdım çok güzel bir sürü anlamı var.Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum:) Hatice hanım iyi ki tanışmamıza vesile olmuş. Yaptığınız el işlerini çok beğendim.:) Zülal'in isim olarak anlamı oldukça güzeldir, seviyorum ismimi :)

      Sil
  5. Sepetler bahane kurabiyeler şahane :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel kareler ve kurabiyeler ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hocam beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  7. Ekipman da önemli tabii ama bence en önemlisi insanın bakış açısı ve bunu fotoğrafa dökebilmesi. Bence çok güzel olmuşlar :)) Ayrıca kurabiyeler de çok leziz görünüyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakış açısı ve fotoğrafta anlatılmak istenenin yansıtılabilmesi önemli, bunu başarabilsem daha ne isterim. Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  8. Çok güzel kareler çıkmış ortaya hepsi harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun, beğenmenize sevindim Süslü Püslü :)

      Sil
  9. Beautiful pictures and delicious cookies!
    A hug!

    YanıtlaSil
  10. Sepetleri eskiden beri çok severim.. Sanki eskiden daha fazlaydı. Küçükken evimizde pekçok sepet bulunurdu.. Bir tanesini evlenirken annemden aldım getirdim. Onu da eskittim. Şimdi bir sepet alma isteği doğdu içimde..:) Fotoğraflar şahane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nahide hanım, oğlanın doğumunda çiçek gelmiş sepetli, İşyerinden yılbaşı hediyesi verilmiş sepetli, Şekerleme hediyesi gelmiş sepetli... Bir vesile olmuş eve girmiş bu sepetler ve bir daha da çıkamamışlar :)) Sepet hoş bir eşya hoş bir aksesuar, pinterest hesabımda sepetlerle ilgili bir panom bile var. Toplama fotoğraflarla ama :)
      Beğenmenize ayrıca sevindim. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  11. Fotoğraflara bayıldım.Uygun olduğunda kullandığın lensi paylaşabilir misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz Hanım, uygun lensim olmadığı için mecburen 55-250 mm kullandım. Objelere biraz uzak kalarak çekmek zorunda kalıyorum. Bir de bu lensin üst üste bindirme etkisi var. 100 mm ya da o civarda tek bir lens olsa şeker gibi olacak ama... :) Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  12. Kurabiye ve sepet kombini harika. Kurabiyeler ise ayrıca çok iştah açıcı :)

    YanıtlaSil
  13. Sepetlerde, kurabiyelerde harika görünüyor:) açıkçası fotoğraf konusunda çok bilgiye sahip değilim, azıcık öğrenmiş oldum :)
    Teşekkürler Zulalcim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Renkli Mutfagın fotoğraflarını seviyorum. Bilgim yok diyorsun ama özenle hazırlanmış tabaklar,ışıklı ve net fotoğrafların var... Çok teşekkür ediyorum Sinemciğim :)

      Sil
    2. Bilgi dahilinde değil ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum güzel de yansıtabiliyosam ne Mutlu bana :) ben teşekkür ederim canım:)

      Sil
  14. Fotoğraf da kurabiyeler de harika görünüyor Zülalcim:)Ellerine sağlık.Kurabiyelerin tarifini de verseydin daha iyi olurdu :)Öpüyorum kocaman ..Sevgiyle kal tatlım<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepciğim, sana tarif vermeyeyim arife tarif gibi olacak :) Çok teşekkür ediyorum. Ben de öpüyorum. :)

      Sil
  15. Çok lezzetli görünen kurabiyeler ve harika kareler, emeğinize sağlık tam bir görsel şölen yaşadım sayenizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kader hanım. Sevgiler diliyorum.:)

      Sil
  16. zülalcim ne güzel sunmuşsun ya ;) çekimler çok hoş. ve foto teknik bilgileri vermen de ayrı bir güzellik ;)
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  17. Sepetteki kurabiyeler nefis görünüyor.Fotoğraf çekimleri de oldukça profesyonel olmuş.Emeklerine sağlık Zülalcim ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtiraf ediyorum çekimler uğraştırdı biraz :)
      Beğenmenize çok sevindim :) Teşekkürler :)

      Sil
  18. Muazzam bir çalışma olmuş. Fotoğrafları beğendim aklım kurabiyelerde ama..

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön