7 Eylül 2014 Pazar

İnşaatta Asansör Kazası

Torun Center İnşaatında Asansör Kazası


İstanbul Mecidiyeköy'de Torun Center'da meydana gelen asansör kazası 10 işçinin feci şekilde hayatını kaybetmesine neden oldu. Dün saat 19:00 sularında meydana gelen kaza ile ilgili olarak 8 kişi gözaltına alındı.


Yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisi üzerinde inşaatı süren 36. katı yapılan binanın 32. katında duran asansörün düşme nedeni, yapılacak incelemelerden sonra ortaya çıkacak. 

Konuyla ilgili olarak İstanbul Valisi Mutlu asansörde hem işçiler hem de yük bulunduğunu ifade ederek, itfaiye çalışanlarının asansör boşluğundaki çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Torunlar GYO dan yapılan yazılı açıklamada bugün Dedeman Hotel'de 10:30 da basın toplantısı düzenleneceği, her 2 saatte bir açıklama yapılacağı bildirildi. İnşaat ve tüm faaliyetin durdurulduğu, bütün soruşturmaların tamamlanması ve güvenlik sistemlerinin defaatle gözden geçirilmesiyle sonra tekrar faaliyete geçileceği bilgisi verildi.
Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri İstanbul valiliğince açıklandı. İsimler şöyle; Bilal BAL, Cengiz BİLGİ, Cengiz TATOĞLU, Ferdi KARA,  Hıdır Ali GENÇ, İsmail SARITAŞ, Murat  USTA, Menderes MEŞE, Tahir KARA, Vahdet BİÇER.


Foto: Zulal Garipkuş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön