1 Şubat 2018 Perşembe

Vizyona Girecek Filmler (2 Şubat 2018)

Vizyona Girecek Filmler (2 Şubat 2018)

Bu hafta 2'si yerli olmak üzere 7 film vizyona giriyor. Vizyona girecek filmler (2 Şubat 2018) haftasında dikkat çeken dört filmden üçü Akademi Ödülleri'ne aday olan filmler olarak karşımıza çıkıyor:
  • Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri (2017)
  • En Karanlık Saat (2017)
  • Foxtrot (2017)

Geçtiğimiz Ocak ayında Altın Küre Ödülü'nü kazanan Türk yönetmen Fatih Akın ise Paramparça (2017) isimli filmiyle sinemalarda yerini alacak.
Cinli korku filmlerini sevenler için 'Cin Çeşmesi', sinemacılık okulunu ülkesinde birincilikle bitiren Melisa Üneri ise bir saate yakın süren belgesel filmi 'Babasının Kızı' ile karşımızda olacak.

Yönetmen Fatih Akın ve Melisa Üneri'nin çektiği filmleri Yabancı Filmler kategorisi altında paylaşıyorum. Fatih Akın'ın filmlerinde kullandığı tema olan 'dışlanmışlık' vizyon filmleri yazıma yansımış gibi görünmekle beraber yapımcı ülkeler Türkiye olmadığı için Yerli Filmler kategorisine alamadım. Karışıklığa meydan vermemek için açıklama yapma gereği duydum.

Yabancı Filmler

Vizyona Girecek Filmler 2 Şubat 2018, Yabancı Filmler


ÜÇ BİLLBOARD EBBİNG ÇIKIŞI, MİSSOURİ (2017)

Martin McDonagh'ın yazıp yönettiği Dram, Suç, Kara Komedi türündeki Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri (2017) adlı film 2 Şubat 2018 günü vizyona giriyor. Bu yıl 6 dalda 7 Oscar adaylığı bulunan film Ocak ayında dağıtılan Golden Globe'da aldığı ödüllerle en çok ses getiren filmlerden birisi olmuştu. Filmde, kızı öldürülen Mildred Hayes, katilin bir türlü bulunamaması üzerine üç reklam panosu kiralar. Yazdıklarıyla polisi harekete geçirmeyi amaçlamaktadır. Ancak bu hareketi tepkiyle karşılanacaktır... Oyuncularının güçlü performanslarıyla dikkat çeken ve sağlam bir senaryosu olan yapım, haftanın en önemli filmlerinden birisi olma özelliğini taşıyor.

Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri (2017) Konusu

Mildred Hayes cesur bir hamle yaparak üç reklam panosu kiralar. Panolarda Ebbing kasabasının polis şefine hitaben bir mesaj yazılıdır. Polis şefi William Willoughby her ne kadar Mildred'ı sorularından dolayı haklı bulsa da yardımcısı Dixon yazılanlara tepki vererek ortalığı karıştırır. Kiliseyi ve eski kocasını da karşısına alan Mildred'ın ise kızının katili bulunmadan durmaya hiç mi hiç niyeti yoktur. tt5027774

Filmin Künyesi

Orjinal Adı: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri / Yönetmen - Senaryo: Martin McDonagh / Görüntü Yönetmeni: Ben Davis / Müzik: Carter Burwell / Dağıtımcı: TME Films / ABD, İngiltere / 2017 / Süre: 115' / Dram, Suç, Kara Komedi
Oyuncu Kadrosu:
Frances McDormand (Mildred Hayes, Anne), Woody Harrelson (Willoughby, Polis Şefi), Sam Rockwell (Dixon, Polis Memuru), Abbie Cornish (Anne), Peter Dinklage (James), Caleb Landry Jones (Red Welby), Lucas Hedges (Robbie), John Hawkes (Charlie), Zeljko Ivanek (Polis Memuru), Kathryn Newton (Angela), Kerry Condon (Pamela)

PARAMPARÇA (2017)

Fatih Akın'ın yönetmenliğini üstlendiği Paramparça (2017) , 2 Şubat 2018 günü sinemalarda gösterime giriyor. Suç, Dram türündeki filmde eşi ve çocuğu bombalama olayı sonucu ölen Katja'nın adalet arayışı anlatılıyor. Orjinal adı 'Aus dem Nichts' olan film Almanya ve Fransa ortak yapımı.

In the Fade (2017) filmi, sinema alanında söz sahibi olan kurumlardan önemli ödüller kazandı. Son kavşağa kadar 90. Akademi Ödülleri için adaylığı bulunan yapım listelere giremedi. Ancak başka bir önemli ödülü, 75. Golden Globe'da Yabancı Dilde En İyi Film dalında Altın Küre Ödülü'nü evine götürdü. Diane Kruger ise filmdeki rolüyle Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştı.

Paramparça (2017) Konusu

Katja, lise yıllarından tanıdığı Nuri'yle ailesinin karşı çıkmasına rağmen evlenmiştir. Suç geçmişi olan ancak evlendikten sonra temiz bir sayfa açan Nuri ve 6 yaşındaki oğlu Rocco Hamburg’da bir patlama sonucu hayatlarını kaybeder. Hayatı dağılan Katja suçluların bulunmasını ister. Deliller aşırı sağcı Neo-Nazilerin eşlerini işaret etmektedir. Olayın ırkçılık boyutunun göz ardı edilmesi gündemdedir. Mahkeme olup eşler delil yetersizliğinden bırakıldığında acısı öfkeye dönüşen Katja kendi bireysel adaletini sağlamak için harekete geçer. tt5723272

Filmin Künyesi

Orjinal Adı: Aus dem Nichts, In the Fade / Yönetmen - Senaryo: Fatih Akın / Görüntü Yönetmeni: Rainer Klausmann / Müzik: Josh Homme / Dağıtımcı: Bir Film / Fransa, Almanya / 2017 / Süre: 106' / Suç, Dram
Oyuncu Kadrosu:
Diane Kruger (Katja Şekerci), Numan Acar (Nuri Şekerci, Koca), Johannes Krisch (Haberbeck, Avukat), Ulrich Tukur (Jürgen Möller), Denis Moschitto (Danillo Fava, Avukat), Rafael Santana (Rocco), Ulrich Brandhoff (André), Hanna Hilsdorf (Edda Möller)

EN KARANLIK SAAT (2017)

Aralarında En İyi Film Oscar Ödülü'nün de bulunduğu 6 dalda Akademi adaylığı bulunan En Karanlık Saat (2017) adlı film 2 Şubat günü gösterime giriyor. Başrolünde Gary Oldman'ın oynadığı filmin yönetmenliğini Joe Wright üstleniyor. Filmde, İngiltere'de Başbakanlık görevine getirilen Winston Churchill'i, İkinci Dünya Savaşı ortamında, kendisini ve ülkesini dört bir yandan saran sorunlarla mücadele ederken izleyeceğiz... İkinci Dünya Savaşı ve Churhill'le ilgili 3 film 2017 yılında ülkemizde vizyona girdi. Their Finest (2017), Churchill (2017) ve Dunkirk (2017) filmleri benzer konular üzerinde yapılan filmlerdi.

Dunkirk yine Oscar adaylığı bulunan bir film ve Darkest Hour filminin aksi yönünde, bizzat operasyonun gerçekleştiği kıyılarda geçiyor. Darkest Hour (2017) Gary Oldman odaklı bir filmken, Dunkirk'te oyuncu odaklı çalışılmamış.

En Karanlık Saat (2017) Konusu

Churchill, kritik bir dönemde Neville Chamberlain'ın güvenoyu alamamasından sonra Başbakanlık görevine çağrılır. Chamberlain'in Hitler'i yatıştırma politikası işe yaramamıştır. Churchill, bu anlaşmayı devam ettirmek ya da Avrupa'yı istila etmek isteyen Hitler'e karşı gelmek gibi iki karar arasında kalır. Yeni Başbakan, Nazi güçleri Avrupa'daki ilerleyişini sürdürürken partisinde kendisine karşı çalışanlarla uğraşmak zorundadır. Diğer yandan Kral George'un şüpheciliğiyle de mücadele etmelidir. Churchill alacağı kararlarla Hitler'in dünya tarihini değiştirme çabasının önüne geçmeli ve bu tehdit karşısında savaşa hazır olmayan ulusunu ayağa kaldırmalıdır. tt4555426

Filmin Künyesi

Orjinal Adı: Darkest Hour / Yönetmen: Joe Wright / Senaryo: Anthony McCarten / Görüntü Yönetmeni: Bruno Delbonnel / Müzik: Dario Marianelli / Dağıtımcı: UIP / İngiltere, ABD / 2017 / Süre: 125' / Dram, Tarihi, Savaş, Biyografi
Oyuncu Kadrosu:
Gary Oldman (Winston Churchill), Kristin Scott Thomas (Clemmie), Lily James (Elizabeth Layton), Ben Mendelsohn (Kral George VI), Ronald Pickup (Neville Chamberlain), Stephen Dillane (Viscount Halifax), Samuel West (Sir Anthony Eden), Nicholas Jones (Sir John Simon)

FOXTROT (2017)

1962 doğumlu İsrailli yönetmet Samuel Maoz'un yazıp yönettiği Foxtrot (2017) isimli yapım 2 Şubat 2018 günü gösterime giriyor. 2009 yılında çektiği ‘Lebanon’ filminden sonra yönetmenin ikinci filmi olan Foxtrot bu yıl İsrail'in Oscar Adayı oldu.
Filmde, asker olan Jonathan'ın görevi sırasında yaşadıkları, ayrıca anne ve babası olan Michael ve Dafna'nın hayatları ile psikolojik durumları anlatıyor. 108 dakika süren Dram türündeki film üç bölümden oluşuyor.

Foxtrot (2017) Konusu

4 kişilik Feldmann ailesinin oğlu Jonathan askerlik görevini yapmaktadır. Tel Aviv'de sade bir hayatları olan aile oğullarının hayatta olup olmadığı endişesiyle yaşamaktadır. Bir gün yabancı bir asker kapılarını çalar ve duymak istemedikleri o haberi verir...tt6896536

Filmin Künyesi

Orjinal Adı: / Yönetmen - Senaryo: Samuel Maoz / Görüntü Yönetmeni: Giora Bejach / Müzik: Amit Poznansky ve Ophir Leibovitch / Dağıtımcı: Filmartı / Fransa, Almanya, İsviçre, İsrail / 2017 / Süre: 108' / Dram
Oyuncu Kadrosu:
Lior Ashkenazi (Michael Feldmann, baba rolünde), Sarah Adler (Daphna Feldmann, anne), Yonaton Shiray (Jonathan), Shira Haas (Alma)

BABASININ KIZI (2016)

Finlandiya 1985 doğumlu olan Melisa Üneri'nin çektiği ve kendisinin ilk belgeseli olan film Babasının Kızı (2016), 2 Şubat 2018 günü vizyona giriyor. Babası Türk olan Melisa, elinde kamerasıyla çektiği filminde, trajikomik bir baba-kız ilişkisi yaşadığı babasından uzaklaşarak babaannesinin yanına taşınmasını anlatıyor.

Babasının Kızı (2016) Konusu

Melisa'nın babası Cengiz kızını tek başına Finlandiya'da büyütmüştür. Kızı babasını 'manipülatif, baskıcı ve dominant' olarak tanımlamaktadır. Şen şakrak yapıdaki babası internetteki arkadaşlık sitelerine üye olmakta, kızının çamaşır seçmesine de yardım etmektedir. Babasından uzaklaşmak isteyen Melisa bir zamanlar babasının uzaklaştığı annesinin yanına İstanbul'a taşınır. Babaannesinin yanına gelmeyeceğini düşündüğü babası zamanında ondan kaçıp Türkeye'yi terk etmiş ve tıpkı kızının olduğu gibi kendi annesini manipülatif, baskıcı ve dominant olarak tanımlamıştır.

Filmin Künyesi

Orjinal Adı: Isän tyttö, Daddy's Girl / Yönetmen - Senaryo: Melisa Üneri / Görüntü Yönetmeni: Melisa Üneri, Janne Niskala, Hande Zerkin / Müzik: Olli Tuomainen / Dağıtımcı: Kurmaca Film / Finlandiya / 2016 / Süre: 52' / Belgesel
Oyuncu Kadrosu:
Melisa Üneri (Kendisi), Cengiz Üneri (Melisa'nın Babası), Edibe Üneri (Cengiz'in Annesi), Göksel Gökduman (Melisa'nın Erkek Arkadaşı)

Yerli Filmler

Vizyona Girecek Filmler 2 Şubat 2018, Yerli Filmler

CEBİMDEKİ YABANCI (2018)

Serra Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği Gerilim, Komedi türündeki film 2 Şubat 2018'de sinemalara konuk oluyor. İtalya yapımı olan ve 2016 yılında çekilen Perfetti Sconosciuti adlı filmin uyarlaması olan Cebimdeki Yabancı 2018 filminde günümüzün popüler oyuncuları yer alıyor. Filmin yapımcıları arasında Ferzan Özpetek ve BKM yapım bulunuyor.
Cebimdeki Yabancı, uzun soluklu bir oyunculuk geçmişi olan Serra Yılmaz'ın yönetmen koltuğuna oturduğu ilk film olarak karşımıza çıkacak.

Cebimdeki Yabancı (2018) Konusu

7 arkadaş bir akşam yemeği için bir araya gelir. Mazisi eski olan ve birbirlerinin her şeyini bilen bu arkadaşlar Banu'nun teklifiyle yemek sırasında bir oyun oynamaya karar verir. Herkes cep telefonunu masanın üzerine koyacak, gelen her mesaj ve bildirim yüksek sesle açıklanacaktır. Mesajlar gelmeye başlar ve aslında herkesin bir sırrı olduğu ortaya çıkar. Yemek sonunda bu 7 arkadaşın ilişkileri arap saçına dönecektir. tt7862330

Filmin Künyesi

Yönetmen: Serra Yılmaz / Senaryo: Murat Dişli / Görüntü Yönetmeni: Gian Filippo Corticelli / Müzik: Mithat Can Özer / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: BKM, Frigo Film, İmaj / Türkiye / 2018 / Süre: -' / Gerilim, Komedi
Oyuncu Kadrosu:
Belçim Bilgin (Banu), Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Serkan Altunorak, Leyla Lydia Tuğutlu, Şebnem Bozoklu, Şükrü Özyıldız

CİN ÇEŞMESİ (2018)

Yönetmenliğini Tuncer Gürbüz'ün üstlendiği Korku, Gerilim türündeki yerli film Cin Ceşmesi: Kafirun (2018) 2 Şubat 2018 günü vizyona giriyor. Kulyas cinlerinin bir köye dadanmasını anlatan Cin Çeşmesi (2018) filminde, âşık olan ancak birbirine kavuşamayan çiftlerin lanetledikleri köyde yaşanan korkunç olayları izleyeceğiz.

Cin Çeşmesi: Kafirun (2018) Konusu

İki kardeş olan Raziye ve Kanber'in köyde sevdikleri bulunmaktadır. Ancak anneleri her ikisininde evlenmelerine onay vermez. Raziye'nin sevdiği Kamil ve Kanber Hoca'nın sevdiği Şerife birbiri ile evlendirilir. İki kardeş sevdikleri kişilerin evlendirilmesini hazmedemez ve köyü lanetler. Kamil ve Şerife bebek beklerken, Raziye'nin de babası Kamil olan bebeği dünyaya gelmek üzeredir. Dünyaya gelen iki kız çocuğundan biri talihsiz bir şekilde ölür...
Köyde meydana gelen ve artan ölüm olayları, iki kardeşin anlaştığı Kulyas cinleriyle yakından ilgilidir...

Filmin Künyesi

Yönetmen: Tuncer Gürbüz / Senaryo: Mustafa Kaya / Görüntü Yönetmeni: Malik Ejder Şentürk / Müzik: Gökhan Çakıcı / Dağıtımcı: MC Film / Yapım: İstanbul Media / Türkiye / 2018 / Süre: -' / Korku, Gerilim
Oyuncu Kadrosu:
Mustafa Kaya, İlayda Özdoğa, Yaşar Aydınlıoğlu, Yavuz Çetin, Ece Baykal, Mehmet Tanrıöver, Gülten Kesgin, Cengiz Demir Öztürk, Engin Kahya

10 yorum:

  1. Üç Bilbord'u çok ilginç buldum, kızı öldürülen bir anne olarak kadın çok haklı, umarım sonunda katili bulur. İzlemek isterim, Churchill'i filmi mutlaka izlemek isterim, geçen yıl Netflix'te The Queen'i izlemiştim orada da Churchill vardı, 7 Yabancı'nın konusu fena değil, Babasının Kızı'na çok güldüm ay mazallah kızının çamaşırlarına bile karışan baba ilahii ya insan ne kadar utanır....:)))

    Eline sağlık Zülal'ciğim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç Billboard güzel film Müjde Abla sıkılmadan izleniyor. Kaçırma bence. Churchill filmini de izledim. Onunda dinamiği güzel. Cebimdeki yabancı sinemaya çok seyirci çekti. İlgi gördü. O filmi de izlemek lazım gibi gibi. ;=) Babasının kızı filmi ilginç bir konuya değinmiş bence onu da kaçırmamak lazım. :))
      Teşekkür ediyorum sevgiler diliyorum bende. :)

      Sil
  2. Korku filmlerini cok severim ama izlemeye cesaretim yok :) babasinin kizi filmi bir ciksin bakalm. Güzel sonuc cikacak gibi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bizleri annelerimiz büyütmüştür. İşin öbür yüzünü, baba tarafını izlemek ilginç olacaktır.
      Teşekkürler :)

      Sil
  3. ÜÇ Bilboard'ı izledim çok iyiydi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri'yi izleme fırsatı buldum ve bende çok beğendim. :)

      Sil
  4. "Babasının Kızı" ilginç bir konuya sahip sanki. Babası şen şakrak gibi görünse de Melisa babasının baskıcı tutumlarından bıkmış olabilir..
    Sinema salonlarında izleyicileri yine birbirinden güzel filmler bekliyor..
    İyi seyirler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin sıra dışı bir konusu var bence. Genel olarak çocukları büyütme görevi annelere düşer. Burada tam tersi olmuş. Bir kız çocuğu olarak yaşadıklarını anlatması, paylaşması izleyenlere güzel bir tecrübe yaşatacaktır.
      Çok teşekkür ediyorum Nahide Hanım. Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  5. Cebimdeki Yabancı'yı değil de uyarlandığı İtalyan filmini izlemek istiyorum.

    Oscarlı filmleri ödül töreninden önce yetiştiremesem de ödülden sonra izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cebimdeki Yabancı filminin Kafa Dergi'de yorumunu okudum. Filmin başka ülkelerce de çekilmesi gündemdeymiş. Aslını izlemeyi bende düşündüm.
      Oscar adaylarından kendi belirlediğim 13 filmi tamamlamak üzereyim. Ama topu topu 1 tanesini yazabildim.:) Aslında daha vakit var önemli filmler izlenebilir. :)
      Teşekkür ediyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön