19 Şubat 2018 Pazartesi

The Florida Project (2017)

The Florida Project 2017

Yönetmenliğini Sean Baker'ın üstlendiği Dram türündeki film 23 Ocak 2018 günü sinemalarda gösterime giriyor. Başrollerinde çocukların olduğu The Florida Project 2017 filminde rol alan tek ünlü isim ise Willem Dafoe. Dafoe, filmdeki rolüyle bu yıl dağıtılacak olan Akademi Ödüllerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday olan isimler arasında yer alıyor.
The Florida Project (2017) Poster

The Florida Project 2017 Konusu ve Yorumu

The Florida Project 2017 filmi, geçim derdi yaşayan Moonee ve annesi Halley'in yaşadığı hayattan bir kesit sunuyor. Bu kesit, çoğunlukla içinde yer alan çocukların yaramazlıkları ve hareketli dünyasını kapsarken, annenin geçinebilmek için çevirdiği dolaplar ve kaldıkları motelin yöneticisinin gün boyu koşuşturmasını da gözler önüne seriyor...
The Florida Project (2017) Scooty ve Moonee dondurma sahnesi
Yaz mevsiminin hüküm sürdüğü Florida'da yaşayan 6 yaşındaki Moonee ve arkadaşı Skooty kaldıkları motelin resepsiyonunda yan yana iki koltuğa oturmuş tek bir dondurmayı paylaşmaktadır. Tam karşılarında ise motelin yöneticisi olan Bobby ayakta dikilip keyifle çocukların elden ele geçirip yaladıkları bir külah dondurmayı ve onların mutlu hallerini izlemektedir. Yaz sıcağında sığındıkları serin resepsiyon odasında hızla dondurmayı tüketen Moonee ve Skooty'nin mutluluğu dondurmanın eriyen bir kısmının yere damlamasıyla son bulur. Bobby onlara tatlı sert bir ifadeyle kapıyı gösterir. Moonee ise duruma isyan eder ancak her ikisi de hemen dışarı çıkar.
The Florida Project (2017) Bria Vinaite ve Brooklynn Prince
Moonee, Scooty ve Jancey komşu motellerde kalan, kiralık evlerde kalma şansı olmayan ötelenmiş fakir Amerikan ailelerinin çocuklarıdır. Parçalanmış, sabit bir geliri olmayan bu karakterlerin kaldığı moteller turistlerin akınına uğrayan Disneyland'ın hemen yakınındadır. Zengin ailelerin doluştuğu bu devasa mekânın eteklerinde yaşayan insanlar geçinmek için türlü yollara başvururken bu üç çocuk kendi dünyalarında bir yaramazlıktan başka bir yaramazlığa koşup durur. Bir külah dondurma yiyebilmek için sokaktaki insanlardan para dilenir ve büyük bir mutlulukla dondurmalarını yerler.
Moonee'nin, girişte anlattığım sahnenin benzerini gerçek hayatta yaşamak zorunda kalması ise uzun sürmez. Tıpkı dondurmadan düşen damlanın mutluluğuna sekte vurması gibi işsiz annesinin yaptığı bir taşkınlık, küçük Moonee'nin gelecekteki hayatında deprem etkisi yaratacaktır. tt5649144
The Florida Project (2017) Willem Dafoe ve Bria Vinaite

The Florida Project 2017 Yorumu

Filmin akışı güzel, izlerken sıkılmadım. Gerçi konu çocuklar olunca ağzı zaman zaman bozulan karakterlerle karşılaşmak hoş olmuyor ama film rahatça izleniyor. Willem Dafoe, bu filmde aşırı tatlı! Şimdiye kadar izlediğim filmlerinde onu izlerken bu kadar keyif aldım mı, açıkçası hatırlamıyorum. The Florida Project 2017 filmi yeni bir şey söylemiyor, sistem eleştirisi var ama çözüm sunmuyor. Dünyanın herhangi bir yerinde geçim derdine düşmüş milyonlarca aileden birkaçının tıkanmış hayatlarını gözler önüne seriyor. Ki, benzeri filmleri zaten izlemişizdir. Filmin güzelliği çocukların merak uyandırıcı dünyasına daha fazla girilmiş olmasından kaynaklanıyor.

Walt Disney World

Disney World Amerika'da Florida, Orlando'da bulunan oldukça büyük bir eğlence kompleksidir. İçerisinde tema parkları, golf sahaları, oteller, alışveriş merkezleri, ESPN Spor Merkezi, Plaj, Disneyland, Disney Hollywood Stüdyoları… bulunmaktadır.
Walt Disney'in yeni kent yaşamı projesi olarak başlayan Florida Projesi, onun 1966 yılında ölümüyle farklı bir tarafa yönelerek eğlence odaklı bir tatil beldesi fikrine dönüştü. Yılda 52 milyondan fazla ziyaretçi alan bu belde günümüzde 62 bin kişiye istihdam imkanı sunmuştur.
Filmle direkt olarak ilgili olduğu için Walt Disney World'le ilgili Wikipedia sitesinden kısa bir derleme yaptım. Proje hakkında daha detaylı bilgiye Wikipedia'dan ulaşabilirsiniz.
The Florida Project (2017) Walt Disney World

Filmin Künyesi

Yönetmen: Sean Baker / Senaryo: Sean Baker, Chris Bergoch / Görüntü Yönetmeni: Alexis Zabe / Müzik: Lorne Balfe / Dağıtımcı: Filmartı / ABD / 2017 / Süre: 111' / Dram
Oyuncu Kadrosu:
Willem Dafoe (Bobby), Bria Vinaite (Halley, Moonee'nin annesi), Brooklynn Prince (Moonee), Christopher Rivera (Scooty), Valeria Cotto (Jancey), Caleb Landry Jones (Jack), Mela Murder (Ashley), Josie Olivo (Büyükanne Stacy)

13 yorum:

  1. Çok film var şu sıra. Cebimdeki Yabancı'yı izledim en son. :)Ben de beklerim bloguma, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, öyle. Cebimdeki Yabancı'nın sayfalarınızdaki yorumunu okumuştum. Uğrarım tekrar. Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Willem Dafoe konusunda hemfikiriz. Adamı çok sevdim bu filmde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dafoe'nin rakiplerinden bir tek Christopher Plummer'i (All the Money in The World) izleme şansım olmadı. Three Billboard filmindeki Sam Rockwell kazanabilir ödülü. Ama gönlüm kesinlikle Dafoe'den yana. :
      Filmde gazoz arayan adamı çocukların yanından nasıl güzel kovdu değil mi?

      Sil
  3. bu film için çok iyi diyorlar. ı tonya izledin mi yaaa. izlemedim dahaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film iyi, akılda kalıcı güzel sahneleri var. Gökkuşağının altında yaşıyormuş hissi veren renkli görüntülerle dolu bir film.
      I tonya filmininin uzuun sayılabilecek fragmanını izledim. Tonya'nın olimpiyatlardaki performanslarını izledim. Bol bol yabancı yorumları okudum. Filmi izlemiş kadar oldum. Yakın zamanda seyretmeyi düşünmüyorum. Filmden şimdilik gönlüm geçti. Ama Phantom Thread filmini izledim. Aklım hala orada. İzlemediysen tavsiye ederim Deeptone. O kadar ciddi bir filmde kahkaha atacağımı hiç düşünmezdim. :) Tabi bu kahkaha komik bir olay yüzünden değildi. İnsan ilişkilerinin şaşırtıcı seyri güldürdü beni...

      Sil
  4. Ilginc bir film gercekten. Izleyeyim bulursam 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Florida projesi beni disneyland'ı düşünmeye sevk etti. Bir yanda karın tokluğuna yaşayan insanlar diğer yanda eğlenmekten başka birşey düşünmek istemeyenler...
      Yaramaz çocukları izlemek ayrıca keyifliydi. :)
      Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  5. Aday filmlerden en ilgimi çekmeyenlerinden biri de bu film. İzlemeyi sonlara ertelemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oscar yarışında geride kalan bir film. Filmi arkaya bırakmanın sebeplerinden biri de bu olabilir. :)

      Sil
  6. Güzel bir film gibi duruyor..

    YanıtlaSil
  7. izledim destekliyorum tebrik ederiz...

    YanıtlaSil
  8. Kutlama buradami😊😊😊

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön