25 Ocak 2018 Perşembe

Vizyona Girecek Filmler (26 Ocak 2018)

Vizyona Girecek Filmler (26 Ocak 2018)

6 filmin vizyona girdiği haftanın en dikkat çeken filmi Rusya yapımı olan ve Oscar adaylığı açıklanan "Loveless" oldu... Vizyona Girecek Filmler (26 Ocak 2018) haftasının diğer önemli filmi ise "Ölümlü Dünya" ismini taşıyor. Yerli Komedi filminin yönetmenliğini oyunculuğuyla tanınan Ali Atay yapıyor... Haftanın ikinci yerli filmi olan "Adı Aşk" filmi Arapça. Türkiye'de çekilen yapımın başrolünde Fas'lı kadın oyuncu Mariam Hussein bulunuyor...
Vizyona Girecek Filmler Yabancı Filmler (26 Ocak 2018)

Çocuklara yönelik Çin yapımı Animasyon filmi "Ayı Kardeşler" ise okulların tatil olmasından faydalanmak isteyenler için sinemalarda yerini alıyor... Game of Thrones dizi filminin oyuncularından olan Peter Dinklage "Hafıza / Rememory" adlı Bilim-Kurgu türündeki filmle sinema seyircisinin karşısına çıkıyor. Bu filme puan veren kurt eleştirmenler kıt davranmışlar... İsmine bakınca serinin son filmi olduğu sinyallerini veren "The Maze Runner / Labirent" adlı yapım fantastik macera sevenler için ilgi çekici olacakmış gibi görünüyor.

Yabancı Filmler


SEVGİSİZ / NELYUBOV (2017)

Andrey Zvyagintsev'in yazıp yönettiği Dram türündeki Sevgisiz / Nelyubov (2017) adlı film 26 Ocak 2018 günü vizyona giriyor. Oscar adaylarının 23 Ocak'ta açıklanmasından sonra Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü'ne Rusya'dan aday olan film, boşanmak üzere olan bir çiftin tek çocuklarının kayboluşuna odaklanıyor.
Şimdiye kadar çektiği 5 filmle belli bir başarıyı yakalayan Andrey Zvyagintsev, filmlerini de ödüllerle taçlandırmayı başardı.

Sevgisiz / Nelyubov (2017) Konusu

Evlilikleri bitmek üzere olan Zhenya ve Boris evi satıp yollarını ayırmayı planlamaktadır. Birbirine tahammül edemeyen ikilinin 12 yaşındaki oğulları Alyosha anne ve babasının bir tartışmasına gizlice tanık olur. Ebeveynleri, Alyosha'nın kimin yanında kalması gerektiğine bir türlü karar verememektedir. Alyosha ertesi gün okula gitmek üzere evden çıkar ve kendisinden bir daha haber alınamaz. tt6304162  +18
Loveless filminin yorumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Filmin Künyesi

Orjinal Adı: Nelyubov, Loveless / Yönetmen: Andrey Zvyagintsev / Senaryo: Oleg Negin, Andrey Zvyagintsev / Görüntü Yönetmeni: Mikhail Krichman / Müzik: Evgueni Galperine, Sacha Galperine / Dağıtımcı: Başka Sinema / Fransa, Rusya / 2017 / Süre: 127' / Dram
Oyuncu Kadrosu:
Maryana Spivak (Zhenya), Aleksey Rozin (Boris), Varvara Shmykova (Lena), Matvey Novikov (Alyosha), Daria Pisareva (Clerk Dasha), Yanina Hope, Marina Vasilyeva, Aleksey Fateev (Koordinatör)

LABİRENT: SON İSYAN (2018)

Labirent filmlerinin üçüncüsü olan Labirent: Son İsyan (2018) adlı film 26 Ocak 2018 günü vizyona giriyor. Kitap uyarlaması olan filmlerin üçünü de yöneten Wes Ball söylenenlere göre seriye son noktayı koyuyor. Kahramanlarımız bu bölümde, dünyayı tehdit eden ölümcül bir hastalığın çaresini bulmak isteyenler tarafından kobay olarak kullanılacak.
Devam Filmleri
- Labirent: Ölümcül Kaçış (2014)
- Labirent: Alev Deneyleri (2015)
- Labirent: Son İsyan (2018)

Labirent: Son İsyan (2018) Konusu

Thomas, dünyayı tehdit eden 'Işıl' adı verilen bir hastalığa çare bulmak için göreve başlar. Glader grubunu tehlikeli bir göreve götürür. Arkadaşlarını kurtarmak için, WCKD kontrollü bir labirente, efsanevi 'Son Şehir'e giderler. Glad üyeleri labirette hayatta kaldıkları takdirde Labs'e ilk geldiklerinden beri sordukları soruların cevaplarını alacaktır... tt4500922

Filmin Künyesi

Orjinal Adı: The Maze Runner: The Death Cure / Yönetmen: Wes Ball / Senaryo: T.S. Nowlin / Kitap Yazarı: James Dashner / Görüntü Yönetmeni: Gyula Pados / Müzik: John Paesano / Dağıtımcı: TME Films / ABD / 2018 / Süre: 2 saat 23 dakika / Macera, Bilim-Kurgu, Aksiyon
Oyuncu Kadrosu:
Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Katherine McNamara, Nathalie Emmanuel, Walton Goggins, Giancarlo Esposito, Patricia Clarkson, Rosa Salazar, Ki Hong Lee, Barry Pepper.

HAFIZA (2017)

Mark Palansky, yönettiği Bilim-Kurgu türündeki filminde, hatıraların izlenebilmesini sağlayan bir cihazın keşfini ve sonrasında yaşanan gizemli olayları anlatıyor. GOT'un oyuncularından olan Peter Dinklage Hafıza (2017) filminin başrolünde yer alırken, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz genç oyuncu Anton Yelchin'in de filmde rolü bulunuyor.

Hafıza (2017) Konusu

Ünlü bilim adamı Gordon Dunn, çığır açan bir cihazın keşfini yapar. İnsanların hatıralarını süzen ve video gibi oynatıp tekrar tekrar izlemelerini sağlayan bir aygıtı icat eder. Ancak icadının ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra ölü bulunur. Eşi Carolyn, Gordon'un ölümünden sonra iç dünyasına kapanır.
Bu icattan çok etkilenmiş kişilerden biri olan Sam Bloom, Carolyn ile irtibata geçer. Cinayeti çözmek için makineyi alarak Gordon'ın yakınındaki insanların hatıralarını incelemeye başlar. Sam araştırması sırasında kendisini suçluluk, hüzün ve ihanetle yüzleşirken bulacaktır. tt2331047

Filmin Künyesi

Orjinal Adı: Rememory / Yönetmen: Mark Palansky / Senaryo: Mark Palansky, Mike Vukadinovich / Görüntü Yönetmeni: Gregory Middleton / Müzik: Gregory Tripi / Dağıtımcı: CGV Mars Dağıtım / ABD, Kanada / 2017 / Süre: 111' / Bilim-Kurgu, Dram, Gizem
Oyuncu Kadrosu:
Peter Dinklage (Sam Bloom rolünde), Matt Ellis (Dash Bloom), Anton Yelchin (Todd), Julia Ormond (Carolyn Dunn), Martin Donovan (Gordon Dunn), Jordana Largy (Freddie), Evelyne Brochu (Wendy)

AYI KARDEŞLER: FANTASTİK DÜNYALAR (2017)

Her yıl bir doz almaya alıştığımız 'Ayı Kardeşler' Animasyon serisinin dördüncüsünde olaylar Robot Coco ve Altın Geyikler'in çevresinde gelişiyor.
Liang (Leon) Ding'in yönettiği Ayı Kardeşler: Fantastik Dünyalar (2017), hızlı tempolu fantastik bir bilim-kurgu olarak kurgulanmış. Animasyonda, Coco adındaki robotun, Antik Orta Dünya'da bulunan ve hazine avcılarının hedefi haline gelen kutsal boynuzlu geyiği arkadaşlarıyla birlikte korumaya çalışmasını izleyeceğiz.
Animasyon sinemalarda 3D seçeneğiyle seyirciye sunuluyor.
Ayı Kardeşler Serisindeki Filmler
- Ayı Kardeşler Kurtarma Operasyonu (2014)
- Ayı Kardeşler 2: Büyülü Kış (2015)
- Ayı Kardeşler: Sirkte Curcuna (2016)
- Ayı Kardeşler: Fantastik Dünyalar (2017)

Filmin Künyesi

Orjinal Adı: Boonie Bears: Entangled Worlds / Yönetmen: Liang (Leon) Ding, Yongchang LIN, Huida LIN / Dağıtımcı: Bir Film / Çin / 2017 / Süre: 90' / Animasyon, 3D

Yerli Filmler

Vizyona Girecek Filmler (26 Ocak 2018) Yerli Filmler

ÖLÜMLÜ DÜNYA (2017)

Oyunculuk yapan Ali Atay, 2015 yılında yazıp yönettiği Limonata filminden sonra ikinci filmiyle izleyenlerinin karşısına çıkıyor. Komedi türünde olan yeni filmi Ölümlü Dünya (2017) 26 Ocak 2018 günü vizyona giriyor. Yönetmen filminde, Haydarpaşa Garı'nda lokanta işleten Mermer Ailesi'nin karışık olan yaşamlarını komedi ve aksiyon türlerini harmanlayarak seyirciye sunuyor. Kalabalık bir nüfusa sahip olan Mermer Ailesi'ni canlandıranlar ise günümüzün ünlü oyuncularından oluşuyor.

Ölümlü Dünya (2017) Konusu

Mermer Ailesi, nesillerdir Haydarpaşa Garı'nda Anadolu Tat Lokantası'nı işletmektedir. Sade yaşamları olan, hepsi de kendi halinde 8 kişiden oluşan aile üyelerinin durumları biraz karışıktır. Bu ailenin, uzun zamandır gizlediği bir de sırrı vardır. Bu sırrın, ne olursa olsun açığa çıkmaması gereklidir.

Filmin Künyesi

Yönetmen: Ali Atay / Senaryo: Ali Atay, Aziz Kedi, Feyyaz Yiğit, Volkan Sümbül, Ali Demirel / Müzik: Murat Çekem, Ozan Tügen, Deniz Doğançay / Dağıtımcı: UIP / Yapım: TAFF Pictures / Türkiye / 2017 / Süre: 1 saat 47 dakika / Komedi, Aksiyon
Oyuncu Kadrosu:
Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Meltem Kaptan, Mehmet Özgür, Özgür Emre Yıldırım

ADI AŞK (2018)

Eyüp Dirlik'in yazıp yönettiği Adı Aşk (2018) adlı film 26 Ocak 2018 günü vizyona giriyor. Türk yapımı ve Arapça olan Dram türündeki filmde, Levent ve Zeynep'in Çanakkale'de başlayan ve İstanbul'a taşınan hikâyesi konu ediliyor.
1976 yılında doğan yönetmen Eyüp Dirlik küçük yaşlardan beri sinemayla içli dışlı olan bir isim. Çocuk oyuncu olarak yerli filmlerde oynayan Dirlik, daha sonraki yıllarda yine film sektöründe kamera arkasında çalışmaya devam etmiş.

Adı Aşk (2018) Konusu

Yıllardır uğramadığı Çanakkale'ye geri dönen Levent, arkadaşları ve eski dostlarıyla hasret gidermektedir. Zeynep, yaşadığı İstanbul'dan arkadaşları olan Aslı, Murat ve Engin'in ısrarıyla tatil için Çanakkale'ye gider. Tatil sırasında Zeynep'in dikkatini çekmeye çalışan Engin istemeden Zeynep'in yaralanmasına neden olur ve korkup kaçar. Sahilde meydana gelen bu olay sonrasında tesadüfen orada bulunan Levent Zeynep'i bulup yardım eder. İkilinin arasında başlayan arkadaşlık kısa zamanda aşka dönüşür.
Zeynep İstanbul'a dönmek zorunda kalır. Geri dönmek için söz vermiştir ancak, dönmez. Levent onu aramasına rağmen bulumaz. Aradan yıllar geçer ve sonunda Levent Zeynep'in kayboluşunun ardındaki gerçeği öğrenir.

Filmin Künyesi

Yönetmen - Senaryo: Eyüp Dirlik / Görüntü Yönetmeni: Soner Buvan / Dağıtımcı: MC Film / Yapım: Insert Film / Türkiye / 2018 / Süre: 115' / Dram
Oyuncu Kadrosu:
Mustafa Yabaş, Mariam Hussein, Ümit Acar, Selime Gümüş, Faisal Al Faisal, Lidya Sabra

14 yorum:

  1. Sevgisiz bana göre gibi. Seviyorum dram türünü ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebeveynleri ilgilendiren bir film, bu tip sorumsuz aileler var mıdır çevremizde bilmiyorum ama olması ihtimal dahilinde.
      Duygusal anlamda mesafeli bir film, biraz soğuk olduğu da söylenebilir. Yarın bir aksilik olmazsa Loveless filminin yorum yazısını da yayınlayacağım.
      Çok teşekkür ediyorum, sevgiler :)

      Sil
  2. Şimdiye kadar çok az Rus filmi izledim ama hepsine de bayıldım, Potemkin Zırhlısı ve diğerlerinin isimlerini unuttum ama hepsi de istisnasız savaş dramıydı..bence Avrupa'da sinemaya en yetenekli ülke Rusya. Bunu da izlemek isterim, Alyoşa umarım bulunur:(

    Labirent çok klişe geldi, bu tür felaket filmi öyle çok izledim ki, hepsi de birbirine benziyor:))))
    Hafıza ise ilginç geldi, izlemek isterim.
    Eline, emeğine sağlık Zülal'ciğim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Loveless'ten önce izlediğim Rus filmi ilginçtir ki savaş filmiydi: Gel ve Gör.
      Zaman zaman Rus filmi izliyorum. Şansıma beğendiğim filmler çıktı hep. Rusların bir tek animasyonlarını çekici bulmuyorum.
      Labirent serisine hiç başlamadım ben. Belki bir gün izlerim ama o günlerin gelmesine çok var gibi. Çekmedi beni.
      Ben teşekkür ediyorum Müjde Abla, sevgiler. :)

      Sil
    2. Aaa, Gel ve Gör'ü izledim galiba. Yıllar önce Kadıköy Bahariye'deydi, 2. Dünya Savaşı'nı konu alıyordu, son sahnesinde küçük bir çocuk elindeki tüfekle (ya da tabanca)Hitler'in resmine (gazetedeki resmiydi sanırım)ateş ediyordu ama çok uzun yıllar geçti hayal meyal hatırlıyorum sonra Hitler'in bebekliğinin resmini gördü ve ona ateş edemedi durdu....

      Sanırım bu filmdi..sevgiler:)

      Sil
    3. Evet, final sahnesini doğru hatırlıyorsun Müjde Abla. Hatta Hitler en saf haline yani bebekliğine dönerken, çocuk yaşta asker olan o çocuk ihtiyarlayıvermişti. Çarpıcı bir sahneydi.
      Almanlar savaş sırasında yüzlerce Rus köyünü basıp insanlarını yok etmiş. Sanırım 600 civarıydı köy sayısı. Gel ve Gör filminde savaşın bu kısmı, köylerde yaşanan kıyımlar anlatılmıştı. Sıra gelirse yorum yazısı yazmayı düşünüyorum.
      Sevgiler diliyorum bende. :)

      Sil
    4. Tamam doğru aklımda kalmış benim gözlerim dolu dolu olmuştu:( bir de kamyonda bir gençkız tecavüzden aklını kaçırmıştı o sahneyi hatırlıyorum:( evet Ruslar çok çekmişler tüm ülkelerden daha fazla kayıp vermişler:( merakla bekleyeceğim yorumunu...
      Sevgiler:)

      Sil
    5. Teşekkür ediyorum Müjde Abla, sevgiler...

      Sil
  3. Ölümlü Dünya filmini merak ediyorum açıkçası...Bu yıl kaliteli komedi filmleri karşımıza çıkıyor Türk sinemasında..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Ölümlü Dünya filminin ilk yorumlarını okudum. Beklentiyi büyük tutmadan izlemekte fayda olacağı kanısı uyandırdı bende... Kalite deyince Gülse Birsel'in filmi geldi hemen aklıma. Sayıları artar umarım :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Labirent'in ikincisi kitaptan çok farklıydı, üçüncüyü seyretmek istemeyebilirim sanırım. Hafıza 'yı merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Labirent 3'ün hem kitabını okumuş hem de filmini izlemiş yabancı bir eleştirmenin yazısını okudum. Anladığım kadarıyla film kitaptan bağımsız sayılabilecek bir senaryo ile çekilmiş. Yani korktuğun başına gelecekmiş gibi görünüyor.
      Hafıza / Rememory konusu itibariyle ilginç olabilir. Filmin akışı doyurucu olur umarım.
      Çok teşekkürler :) Sevgiler.

      Sil
  5. Filmler çok güzel.. Çeşitlilik de söz konusu.. Sömestr tatilinde izleyicilere keyifli seyirler dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu cuma daha da güzel filmler gelecek sinemalara Nahide Hanım. Sinema ödülleri dağıtımı öncesi filmler çıkarma yapıyorlar resmen :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön