9 Kasım 2017 Perşembe

Toivon tuolla puolen (2017)

Umudun Öteki Yüzü (2017)

Finlandiya sinemasının önde gelen yönetmenlerinden olan Aki Kaurismaeki'nin yönettiği ödüllü film Toivon tuolla puolen (2017) 10 Kasım 2017 günü vizyona giriyor. Berlin Film Festivali'nde Gümüş Ayı En İyi Yönetmen Ödülü'nün sahibi olan film, Suriyeli Khaled'in sığınma hakkı talebinin reddedilmesinden sonra yanında kalmaya başladığı restoran sahibi olan kumarbaz Wikström'le yaşadıklarını anlatıyor.

Umudun Öteki Yüzü (2017)
Toivon tuolla puolen (2017) Poster

Türkiye'de Umudun Öteki Yüzü (2017) adıyla gösterilecek olan filmin başrolünde Suriyeli mülteciyi canlandıran Sherwan Haji ise Dublin Film Festivali'nde performansıyla ödüllendirildi.

Vizyon Tarihi: 10 Kasım 2017

Orjinal Adı: Toivon tuolla puolen, The Other Side of Hope / Yönetmen - Senaryo: Aki Kaurismaeki / Görüntü Yönetmeni: Timo Salminen / Dağıtımcı: Başka Sinema / Almanya, Finlandiya / 2017 / Süre: 100' / Komedi, Dram

Oyuncu Kadrosu

Sakari Kuosmanen (Wikström), Sherwan Haji (Khaled), Ville Virtanen, Kati Outinen, Tommi Korpela, Janne Hyytiäinen (Nyrhinen), Ilkka Koivula (Calamnius), Nuppu Koivu (Mirja)

Umudun Öteki Yüzü (2017) Konusu

Umudun Öteki Yüzü (2017)
Toivon tuolla puolen (2017) Sherwan Haji ve Sakari Kuosmanen

Helsinki'de yaşayan kumarbaz restoran sahibi Wikström ve Halep'ten kaçarak kız kardeşi ile yollara düşen Suriyeli göçmen Khaled'in yolları kesişir... Khaled, kız kardeşinin kaybolduğu uzun yolculuğun sonunda bir geminin kazan dairesinde Helsinki'ye varır. Adeta bir uzaylı gibi gezdiği Finlandiya'da göçmenlik başvurusu yapan Khaled'i bürokrasi rahat bırakmaz ve göçmenlik bürosu, akla aykırı bir sebep öne sürer. Halep'te bir sorun olmadığını, o yüzden ülkesine geri dönmesi gerektiğini söyler. Bir yandan da kız kardeşini bulmaya çalışan Khaled, Wikström'ün restoranında yaşamaya başlar. Restoranın garson, şef ve köpeği ile ütopik bir birlik oluştururlar. Khaled ve Wikström farklılıklarına rağmen hem iş arkadaşı hem de dost olurken hayat her zamanki gibi devam edecektir. tt5222918

2 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön