23 Haziran 2017 Cuma

Sarı Sıcak (2017)

Sarı Sıcak (2017) Moskova Film Festivali Kazananı Oldu

Fikret Reyhan'ın yazıp yönettiği Sarı Sıcak (2017) adlı Dram türündeki film, 39. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde 'En İyi Yönetmen' ödülünü kazandı. Sarı Sıcak (2017) filmi uluslararası prömiyerini 24 Haziran 2017 tarihinde Moskova Uluslararası Film Festivali'nde yapmıştı.

29 Haziran 2017 günü sona eren festivalin ana yarışma bölümünde yarışan filmin jürisinde, jüri başkanı olarak İranlı yönetmen Reza Mirkarimi, Ornella Muti,yönetmen ve yapımcı Jörn Donner, yönetmen Albert Serra ve film danışmanı Brigitta Manthey bulunuyordu.
39. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü Fikret Reyhan alırken, En İyi Film Ödülü "Tepeli Aynak / Çin yapımı" filmine, jüri özel ödülü ise, "The Bottomless Bag / Rus yapımı" filmine verildi. Film daha önce 36. İstanbul Film Festivali Ulusal Altın Lale Yarışması bünyesinde seyircilerle buluşmuş ve Altın Lale ve 3 ödül daha kazanmıştı.

Yönetmen Fikret Reyhan ilk filmini, çocukluğunun geçtiği yerlere yıllar sonra tekrar uğradığında yaşadığı duygular üzerine çekmiş. Reyhan, zamanında ekip biçtikleri sonra fabrikaların arasında sıkışıp kalmış bu yerleri filminde mekan olarak kullanmış.
Filmin Künyesi:
Diğer Adı: Yellow Heat / Yönetmen - Senaryo: Fikret Reyhan / Görüntü Yönetmeni: Marton Miklauzic / Türkiye / 2017 / Süre: 85' / Dram
Oyuncular: Aytaç Uşun, Mehmet Özgür, Gökhan Şimşek, Cem Zeynel Kılıç, Seher Çuhadar, Tarık Köksal, Akan Atakan, Serap Gezer, Kübra Teke, Bayram Polat, Ersin Buyar, Umut Alagül

Sarı Sıcak (2017) Konusu

Sarı Sıcak (2017) Aytaç Uşun
Artan endüstrileşmeyle birlikte fabrikaların arasında sıkışıp kalmış bir tarla... Ve bu tarlada, büyük maddi sorunlarına rağmen geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir aile... Bu duruma rağmen en küçük oğul İbrahim, farklı bir geleceğin hayalini kurmaktadır ve kendi kaderini belirleme konusunda kararlıdır. Bölgenin bu acımasız sistemine ek olarak feodal aile yapısının getirdiği baskının da boyunduruğu altındadır. Oysa bir hayali gerçeğe dönüştürmek o kadar da kolay değildir. Yaptıkları hem kendisi hem de ailesi için beklenmeyen sonuçlar doğuracaktır.

Sarı Sıcak (2017) Filminin 36. İstanbul Film Festivali'nde kazandığı ödüller:

- Ulusal Yarışma’da En İyi Film dalında Altın Lale Ödülü
- En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Aytaç Uşun
- En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Marton Miklauzic
- En İyi Kurgu Ödülü: Ömer Günüvar ve Fikret Reyhan
✎ Sarı Sıcak (2017) filmi uluslararası prömiyerini 24 Haziran 2017 tarihinde Moskova Uluslararası Film Festivali'inde yapacak.
***
Son olarak 7. Malatya Film Festivali'nden En İyi Yönetmen ödülüyle dönen Sarı Sıcak (2017) filminin ikinci kez vizyona girmesi kararı alındı. Film 1 Aralık 2017 günü sinemalarda olacak. 
Son Güncelleme: 26.11.2017

6 yorum:

  1. Fikret abi komşum olur, daha önceden yazdığı Defne adlı romanı okuduğumda çok etkilendim. Filminin de aynı etkiyi bırakacağından şüphem yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikret Reyhan'ın komşunuz olmasına sevindim.
      Film bir çok kişi için etkileyici olmuş. Filmin aldığı tepkiler bu yönde. Yönetmene yolunda başarılar diliyorum :)

      Sil
  2. Nete gelirse izlerim. Iyi bayramlar canim 😊

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Tarım ülkesiyiz ama verimli toprakların üzerine beton dikiyoruz...
      Sarı Sıcak izlemek istediğim filmlerden. Umarım fırsatını bulurum.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön