18 Nisan 2017 Salı

Zer (2017)

Zer (2017)

Filmde, babaannesinin ölüm döşeğinde söylediği şarkının peşinden Türkiye'ye giden Jan'ın hikayesi anlatılıyor.

Kazım Öz'ün yazıp yönettiği Dram türündeki Zer (2017) filmi 21 Nisan 2017 tarihinde vizyona giriyor. Görüntü yönetmenliğini Feza Çaldıran, Eyüp Boz ve Orçun Özkılıç'ın yaptığı film 110 dakika sürüyor. Türkiye ve Almanya ortak yapımı olan filmin müziklerini ise Mustafa Biber yaptı.

Zer (2017) Konusu 

Kansere yakalanan Zarife tedavi için New York'a gider ve orada birbirlerine tamamen yabancı olan torunu Jan'la bir bağ kurar. Yakınlaşan babaanne ve torunun bu etkileşimi Jan'ın hayatını değiştirmeye başlar. Zarife'nin ölüm döşeğindeyken Jan'a söylediği şarkı onun geçmişi ve kimliğiyle ilgilidir. Jan babaannesini kaybettikten sonra Zer isimli şarkının izini sürmek için New York'tan Dersim'e doğru yola çıkar. tt6123206 +➐
Zer (2017) Nik Xhelilaj


Notlar

✎ 1973 doğumlu yönetmen Kazım Öz yaptığı bir söyleşide filminin çıkış kaynağının yıllar önce dinlediği ve etkilendiği bir şarkı olduğunu söyledi. Bu şarkının daha sonraları farklı versiyonlarını'da dinlemiş.
✎ 20 Nisan 2017 günü başlayacak olan 28. Ankara Film Festivali Ulusal Yarışma bölümünde de yarışacak olan Zer filminin gösteriminin ardından yönetmen ve/veya oyuncularla söyleşi yapılacak.
🎦 26 Nisan 2017 Çarşamba,  Büyülü Fener 1. Salon,  16:30 seansı 🎦
✎ Zer filmi 36. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma bölümünde izleyici ile buluşmuştu. Ancak Kültür Bakanlığı, desteğinin olduğu Zer filmine sansür uyguladı ve İstanbul Festivali kapsamında gösterilen filmden bazı sahnelerin çıkarılmasını istedi. Yönetmen Kazım Öz ise sansürün duyurulması adına sahneleri çıkartmak yerine ekranı karartmayı tercih etti. You Tube kanalında sansürle ilgili bir video yayınlanmış. Ekran görüntüsünü paylaşmak istiyorum. Ayrıca Ankara Film Festivali ve vizyondaki gösterimlerde sansürlü sahneler için ne yapılacağı merak ediyorum.
Zer (2017) filmi 36. İstanbul Film Festivali'nde sansüre uğradı.


Zer (2017) Filmi Oyuncuları

Nik Xhelilaj (Jan rolünde)
Güler Ökten (Babaanne)
Tomris İncer
Haleigh Ciel (Barbara)
Levent Özdilek (Serta)
Füsun Demirel (Havva)
Teresa Anne Volgenau
Ahmet Aslan (Dervi)
José Ramón Rosario
Bülent Çolak (Deli)

2 yorum:

  1. Yönetmen benimle yaşıtmış :) Hemen ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzer yaşlardayız:) Doğum yılı yakın olanlar ister istemez benimde dikkatimi çekiyor. Bakış açım şu yönde "Bak benimle aynı yaşta ve neler başarmış!"
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön