11 Nisan 2017 Salı

Mezeci Çırağı (2017)

Mezeci Çırağı (2017)

Bursa'da Pirinç Hanı'nda, Mezeci İsmail Hakkı ve oğlu Özkan çevresinde gelişen olayların anlatıldığı filmde 1970'li yıllara konuk olacağız.
Battal Karslıoğlu'nın yönettiği aynı zamanda senaryosunu yazdığı Dram türündeki Mezeci Çırağı (2017) filmi 14 Nisan 2017 günü gösterime giriyor. İbrahim Çaltılı'nın görüntü yönetmenliğini yaptığı yerli yapımın müzikleri ise Umut Sefa Yıldız'a ait.
Özkan İrman'ın anılarının yer aldığı aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan film 105 dakika sürüyor. Mezeci Çırağı filminin çekimleri, konunun geçtiği yıllardaki Pirinç Hanı'nın görünümüne benzemesi nedeniyle Kayseri'deki Vezir Han'da gerçekleştirildi.

Mezeci Çırağı (2017) Konusu

Üç tekerlekli arabasıyla mezecilik yapan İsmail Hakkı, oğlu Özkan'ı karın tokluğuna yanında çalıştırmaktadır. Oyun ve işin ayrımını yapamayacak çağlarını yaşayan Özkan, bir zamanlar tahıl satılan Pirinç Hanı esnafını ve yaşadıklarını farkında olmadan zihnine kaydetmektedir.

Mezeci Çırağı (2017) Ali Tuna İrman. Askı yine yerlerde!
Sık sık taşıdığı askıyı düşürdüğü için azarlanan Özkan'ın tanık oldukları arasında esnafın hayat şartları karşısında zorlandığı, ancak kahkahaların ve kavgaların eksik olmadığı da vardır. Handaki hikâyelerden biri canciğer iki arkadaş olan Kula Recep ve Halil'in arasında başlayan soğukluğa dairdir. Diğer bir hikâye ise kumarbaz olan Metin ve sevdalısı Yasemin arasında geçenleri konu alır...

Oyuncu Kadrosu

Yusuf Atala (Mezeci İsmail Hakkı rolünde)
İsmail Arda İrman (Kula Recep)
Murat Ercanlı (Deşkel Mustafa)
Ali Tuna İrman (Mezeci Çırağı Özkan)
Deniz Oral (Berber Mümin)
Aydan Çakır (Garip)
Ahmet Ünal (Halil)
Süleyman Kabaali (Kelebek Recep)
Ekrem Şenel (Kürt Kadir)
Ferda Erişkin (Yasemin)
Ersin Özkan (Kumarbaz Metin)
Zeynep Derin Şenyiğit (Fatma)
Pınar Gordie (Mükerrem Hanım)

2 yorum:

  1. Özkan'ın durumu içimi burktu. Filmin merkezine ben Özkan'ı oturttum. İzlamak isterim. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Nahide Hanım :)
      Özkan büyüyünce iş adamı olmuş, kitap yazmış, kitabı film yapılmış :) Film hakkında araştırma yaparken öğrendim bunları. O dönemleri daha iyi değerlendirmek için bir de kitabı alıp okumalı aslında...

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön