21 Şubat 2017 Salı

Hidden Figures (2016)

Gizli Sayılar (2016)


Yönetmenliğini Theodore Melfi'nin üstlendiği Biyografi, Dram, Tarihi türündeki, 3 Oscar Ödülü adaylığı olan  Hidden Figures (2016) filmi 24 Şubat 2017 Cuma günü vizyona giriyor. Senaryosu Theodore Melfi ve Allison Schroeder tarafından yazılan Gizli Sayılar (2016) 127 dakika sürüyor. ABD yapımı filmin görüntü yönetmenliğini Mandy Walker yaparken, müziklerde ise Hans Zimmer, Pharrell Williams (şarkıcının performansı için Crave isimli parçasını dinleyebilirsiniz) ve Benjamin Wallfisch görev aldı.


Gizli Sayılar - Hidden Figures (2016) Konusu

Filmde, Amerika'nın uzay programına başlamasının ilk yıllarında insanlı bir aracı uzaya göndermesinin hikâyesi anlatılıyor. NASA'nın gerçek kahramanları arasında ise Afrika kökenli 3 kadın bulunuyor. İnsan bilgisayarları olarak bilinen kadın grubunun bu üç üyesi o dönemin Amerika'sında ikinci sınıf insan muamelesi görürken elde ettikleri başarı ise ayakta alkışlanması gereken bir durum olarak karşımıza çıkıyor. tt4846340
🚀
Filmdeki kadınlar, matematik dehası olmalarının yanında beyaz ırk insanının sınıfsal önyargılarını kırmaları açısından asıl alkışı hak etmişler. Filme kaynaklık eden kitabın yazarı olan Margot Lee Shetterly ise Afrikalı-Amerikalı kadın matematikçilerin hikâyesini yazdığı ve tüm dünya ile tanıştırdığı için teşekkürü hak ediyor. Yazarın babasının bir NASA çalışanı olduğunu, yazarlığı yanında yatırım bankacılığı ve medya sektöründe çalışarak dergi çıkardığını da buraya eklemek istiyorum.

Hidden Figures (2016) Margot Lee Shetterly


Hidden Figures (2016) Oscar 2017 Adaylıkları

Gizli Sayılar (2016), 89. Oscar Ödülleri için 3 dalda aday gösterildi;
"En İyi Film" dalında Oscar'a aday olan Hidden Figures'ın diğer rakipleri şöyle; Arrival, Fences, Hacksaw Ridges, Lion, Moonlight, Hell or High Water, La La Land ve Manchester by the Sea. Filmde "Dorothy" karakterini canlandıran Octavia Spencer "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" dalında ödüle aday oldu. Film, Margot Lee Shetterly'nin 2016 yılında yayınladığı Hidden Figures isimli kitabından sinemaya uyarlandı. Bu uyarlama ise Gizli Sayılar (2016) filmine “En İyi Uyarlama Senaryo” dalında Oscar'a üçüncü adaylığını kazandırdı.

Gizli Sayılar (2016)
Hidden Figures (2016) Taraji P. Henson

Hidden Figures (2016) Oyuncuları

Taraji P. Henson (Katherine G. Johnson, matematikçi rolünde)
Octavia Spencer (Dorothy Vaughan, matematikçi ve müdür)
Janelle Monáe (Mary Jackson, mühendis)
Kevin Costner (Al Harrison)
Kirsten Dunst (Vivian Mitchell)
Jim Parsons (Paul Stafford)
Mahershala Ali (Katherine'in asker olan eşi Jim Johnson)
Aldis Hodge (Levi Jackson)
Glen Powell (John Glenn, astronot)
Kimberly Quinn (Ruth)
Olek Krupa (Karl Zielinski)
Kurt Krause (Sam Turner)
Ken Strunk (Jim Webb)

4 yorum:

  1. Cesaret ve umut dolu bir film. Aynı zamanda çok da çarpıcı. O dönemlerde kadınların ve farklı ırklara mensup olanların ne mücadeleler verdiklerini görmek inanılmaz. Mutlaka izlenmeli!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyenizi dinleyip izleme listemin en üstlerine alıyorum Gizli Sayılar filmini. Uzay araştırmaları ayrıca ilgimi çekmiştir.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu yanlışlıkla sildim. :(
      Hidden Figures filmi kadın matematikçilerin anlatıldığı ilginç konulu yer yer keyifli olduğuna inandığım bir film. Zaman zaman temponun düştüğünü okumuştum eleştirilerde ama filmin seyir keyfini çok etkilemiyormuş.
      Film benimde ilgimi çekti, izleyeceğim:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön