19 Ocak 2017 Perşembe

Moana (2016)

Moana (2016)


Polinezya mitolojisine dayandırılan bir hikâyesi olan film, hayatlarını balıkçılık ve tarım yaparak devam ettiren ada halkının, ortaya çıkan bir tehdit karşısındaki çare arayışlarını anlatıyor.
20 Ocak 2017 günü vizyona girecek olan Moana (2016) filminin yönetmenliğini Ron Clements, Don Hall, John Musker ve Chris Williams yapıyor. ABD yapımı olan Animasyon; Macera, Komedi, Fantastik ve Müzikal türlerinden hoşlananlara hitap ediyor. Senaryosunu Jared Bush, Ron Clements ve John Musker'ın yazdığı film 107 dakika sürüyor. Yapımda bulunan şarkıları ise Opetaia Foa'i, Mark Mancina ve Lin-Manuel Miranda seslendiriyor.


Moana (2016) Konusu

Konusu Polinezya mitolojisine dayanan film, yarı tanrı olan Maui'nin, enerjisiyle hayatı yaratan ana ada Te Fiti'nin kalbini (yeşil bir taş) çalıp lanete sebep olmasıyla başlar.
İleri bir zaman diliminde Güney Pasifikte bulunan adalar bu lanetten birer birer etkilenirken, sıra Moana ve kabilesinin yaşadığı adaya gelir. Ada'nın tüm balıkları birden yok olur, tarım ürünlerine hastalık gelir. Şefin ısrarla denize açılıp resifi geçmesini istemediği genç kızı Moana, büyükannesinin yardımıyla denize açılarak Te Fiti'nin kalbini çalan ve büyülü bir orağa sahip olan Maui'yi bulmaya gider. Moana'nın amacı,yıllar önce deniz kenarında buldukları yeşil taşı Maui'nin yardımıyla yerine koyup laneti sonlandırmaktır. tt3521164

Moana (2016) Maui, Moana ve Büyülü Orak

Notlar

Moana (2016) filmi 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ikinci kez vizyon şansı buldu. İlk vizyona girdiği 20 Ocak 2017 tarihinden sonra Moana filmi Oscar Ödülleri için En İyi Animasyon ve En İyi Orjinal Şarkı dallarında aday oldu. Ancak ödül alamadı.
Animasyon 21 Nisan 2017 gününden itibaren tekrar sinemalarda olacak.


Moana (2016) Orjinal Seslendirme

Auli'i Cravalho (Moana'nın sesi)
Dwayne Johnson (Maui'nin sesi)
Rachel House (Gramma Tala'nin sesi)
Temuera Morrison (Şef Tui'nin sesi)
Jemaine Clement (Tamatoa'nin sesi)
Nicole Scherzinger (Sina'nin sesi)

3 yorum:

  1. Izlediiik muhtesem bir film. Bize Aralikta geldi kizimla izledik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moana seyri güzel bir film. Benim de hoşuma gitti. Fırsat bulursam yorum yazıda yazmak istiyorum.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Geçtiğimiz günlerde izledim..Bence güzel bir animasyon..

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön