16 Ocak 2017 Pazartesi

Jackie (2016)

Jackie (2016)


Başkan Kennedy'nin suikasti sonrasında eşi Jackie'nin yaşadıklarına odaklanan Jackie (2016) isimli film 20 Ocak 2017 günü gösterime giriyor. Pablo Larrain'in yönettiği, Noah Oppenheim'ın senaryosunu yazdığı Biyografi, Dram türündeki film, Şili, Fransa ve ABD ortak yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Görüntü yönetmenliğini Stéphane Fontaine'in yaptığı, müziklerinde Mica Levi'nın imzası bulunan yapım 99 dakika sürüyor. Film ayrıca Jackie: Die First Lady ismi ile biliniyor. Jackie (2016) filmi, içlerinde Toronto, Venedik ve New York Film Festivallerinin de bulunduğu çeşitli festivallerden ödüller kazandı.


Jackie (2016) Konusu

Natalie Portman’ın A.B.D.’nin First Lady’si Jacqueline Kennedy’i canlandırdığı film, John F. Kennedy suikastının sonrasına odaklanarak bir röportaja yer veriyor.
Başkan Kennedy, Teksas Dallas’ta konvoyunun geçişi sırasında silahla vurularak öldürülür. O esnada Kennedy’nin yanı başında olan First Lady bir yandan tüm ulusun gözleri üzerindeyken bu sarsıntıyı atlatmaya çalışacak, bir yandan da kocasının mirasını yaşatıp çocukları için vakur bir duruş sergilemek zorunda kalacaktır. tt1619029

Jackie (2016) Natalie Portman


John Fitzgerald Kennedy Kimdir?

1917 yılında doğan ve Harvard Üniversite'sini bitiren Kennedy, İkinci Dünya Savaşı'nda görev aldı. Siyasal arenada Demokrat Parti saflarında yer alarak yükselen John F. Kennedy, 1960 yılında Nixon'ı 100.000 oy farkla geçerek Amerika'nın ilk Katolik Başkanı oldu. Vergi indirimleri, uzay yarışında Amerika'ya hız kazandırması ve ırkçılığa karşı aldığı tavırla olumlu işlere imza attı. Dış yardımlar, Küba Krizi ve Vietnam'a asker gönderilmesi onun döneminde oldu. 1963 yılında Teksas'a yaptığı ziyaret sırasında vurularak öldürüldü. Siyasete atılan kardeşi Robert Kennedy'nin ölümü ise başkanlık yolunda katıldığı seçimleri bir bir kazanırken 1968 yılında gerçekleşti.

Jackie (2016) Oyuncuları

Natalie Portman (Jackie Kennedy rolünde)
Peter Sarsgaard (Bobby Kennedy)
Greta Gerwig (Nancy Tuckerman)
John Hurt (Papaz)
Richard E. Grant (Bill Walton)
Caspar Phillipson (John Fitzgerald Kennedy)
John Carroll Lynch(Lyndon B Johnson)
Max Casella (Jack Valenti)
Billy Crudup (Gazeteci)
Sara Verhagen (Mary Gallagher)
Hélène Kuhn (Pam Turnure)

5 yorum:

  1. Vay canına fragman müthişti, çok beğendim. Beş yaşındaydım Hayat mecmuasında o pembe kıyafeti, suikastla ilgili resimleri görmüştüm. Siyah - beyazdı ama fotolar. Hiç unutmuyorum. Bu film kaçmaz çok teşekkürler Zülal'ciğim tanıttığın için.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmandaki müzik çok etkileyici. Filmin Mica Levi imzalı müzikleri de dikkatimi çekenler arasında.
      Suikast dönemini yaşamadım ama basında Jackie ile ilgili hep haberler (80'ler diye hatırlıyorum) yayınlanırdı. Jackie, suikastten yıllar sonra bile hep konuşulan biriydi... Film benim de ilgimi çekti Müjde Abla, izlenecekler arasına aldım.
      Teşekkür ediyorum ;)

      Sil
  2. Izlemek isterim Natalie portman i cok begenirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natalie Portman'ın performansı Jackie filminde öne çıkanlar arasında. Filmin çeşitli festivallerden ödüller aldığını yazmıştım, bu ödüllerden bazıları Portman'ın oyunculuğuna verilmiş.
      Güzel bir biyografi olduğuna inandığım filmi bende izleme listeme aldım. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Başrol için çok doğru tercih olmuş. En az kocası kadar ünlü bir tarihi karakter. Çok sevilen bir first lady'miş.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön