12 Ekim 2016 Çarşamba

Inferno (2016)

Cehennem (2016)

Ron Howard'ın yönetmenliğini üstlendiği Aksiyon, Suç, Dram, Gizem, Gerilim türündeki Inferno (2016) filmi 14 Ekim 2016 günü gösterime giriyor. Dan Brown'ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan film 121 dakika sürüyor. ABD yapımı olan filmin senaryo çalışmalarını David Koepp yaparken görüntü yönetmenliğini Salvatore Totino üstleniyor. Filmin müzikleri ise deneyimli isim Hans Zimmer imzalı.


Çekim Mekanları

Cehennem 2016 filminin çekimleri İtalya ve Türkiye'de yapıldı. Türkiye'deki çekimler geçen yıl tamamlandı. Simgebilim profesörü rolündeki Tom Hanks'in dublorünün de yer aldığı çekimler Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Kapalıçarşı, Beyazıt Meydanı ve Sultanahmet Meydanı'nda yapılmıştı.


Inferno (2016) Ayasofya Afişi

Oyuncular

Cehennem (2016) ismiyle sinemalarda gösterilecek olan yapımın önemli rollerini; Tom Hanks (Robert Langdon rolünde), Felicity Jones (Dr. Sienna Brooks), Omar Sy (Ajan Christoph Bruder), Ben Foster (Bertrand Zobrist), Irrfan Khan (Harry), Sidse Babett Knudsen (Elizabeth Sinskey), Ana Ularu (Vayentha,Langdon'u izleyen kadın), Jon Donahue (Richard) ayrıca Attila Arpa (Ajan) ve Mehmet Ergen (Mirsat) paylaşıyor.


Inferno (2016) Tom Hanks ve Felicity Jones

Konusu

Floransa'da bir hastane odasında başında bir yarayla uyanan Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon neler olduğunu ve oraya nasıl geldiğini hatırlamamaktadır. Kendisine neler olduğunu hatırlayabilmek için ona yardım etmeye çalışan Dr. Sienna Brooks'la birleşirler. Bir tuzağın içinde olduğunu anlayan Langdon, Dr. Brooks'la birlikte cevapları aramak için Avrupa'yı dolaşmak durumundadır. İtalyan ozan ve politikacı Dante'nin İlahi Komedya kitabıyla bağlantılar bulmaya başlar. Bulduğu ipuçları insanlık için bir felaketi işaret etmektedir. Çok zengin bir işadamı olan Bertrand Zobrist kısa bir süre içinde dünyaya veba salgınını yayacaktır. Transhümanist bir adam olan Zobrist'in amacı dünya nüfus artış hızını durdurmaktır. Dünyanın başına gelebilecek bu felaketi engellemenin tek yolu Langdon'ın neler olduğunu hatırlamasıdır... İpuçları, profesör ve doktoru İstanbul'a götürecektir. tt3062096

Türkçe altyazılı fragman:



Don Brown'dan Üç Kitap, Ron Howard'tan Üç Film

Dan Brown'ın kitaplarından sinemaya uyarlanan filmlerin ortak özelliklerinden birisi Yönetmen Ron Howard ve Tom Hanks'in hep birlikte çalışmış olmalarıdır. 

  • Da Vinci Şifresi (2006) Ron Howard imdb Puanı; 6.6 
  • Melekler ve Şeytanlar (2009) Ron Howard İmdb Puanı; 6.7 
  • Cehennem (2016) Ron Howard İmdb Puanı; 6.8 

Transhümanizm

Filmdeki kötü adamın hayat felsefesi transhümanist demiştim. Bununla ilgili Vikipedia'dan bir alıntı yapıyorum; 
Transhümanizm, insanın fiziksel ve bilişsel yeteneklerinin arttırılması ve yaşlanma ve hastalanma gibi arzu edilmeyen veya gereksiz görülen yönlerinin ortadan kaldırılması amacıyla teknoloji ve bilimden faydalanılması gerektiğini öne süren uluslar arası bir entelektüel ve kültürel harekettir.

11 yorum:

  1. Tom Hanks filmlerini severim birde Istanbulda çekilmiş konusunda heyecan veriyor, değerlendireceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerebatan, Ayasofya ve çevresi İstanbul'un en çok turist ağırlayan yerleri haliyle yabancılar çok iyi biliyorlar oraları. Jackie Chan'in filmlerinde çok güzel İstanbul çekimleri vardı. Merak ediyorum bakalım Ron Howard mekanları nasıl kullanmış. Teşekkür ediyorum Yağmur Tozu :)

      Sil
  2. Ayy Tom Hanks izlenmez miii :)) Türkiyede de sahnelerin çekilmesine mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanks sevilen bir oyuncu, filmdeki sahnelerin ülkemiz turizmi açısından da faydalı olacağını düşünüyorum... Teşekkürler komşum :)

      Sil
  3. Ben de merak ediyorum bu filmi. Tom Hanks'i sevmeyen az kişiden biriyim sanırım ama filmi İstanbul için izleyeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'u filmde kaç dakika gösterirler bilmiyorum ama ilginç olacağını düşünüyorum. Tom Hanks'in oynadığı filmler belli bir kalitenin altına düşmüyor. Sevmemek konusunda gülünü (İstanbul'u) seven dikenine (Tom Hanks'e) katlanır diyeyim :) Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Bugün bu film ile ilgili -Galiba hüriyet gazetesinde- bir yazı okumuştum. Filmde ülkemizin pek de laik olmadığı gösterilmiş tarzında yazıydı. İzlemek lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film, 12 ve 13 Ekim'de dünyada birçok ülkede vizyon gördü. Kritiklere baktım ama İstanbul sadece mekan olarak yer etmiş eleştirilerde. Henüz filmi izlemedim doğal olarak, tahminim orada dolaşan insanlar "çekimlere dahil edilmişse" görüntülere çarşaflı kadınların, entarili erkeklerin girdiğidir. Ki Sultanahmet tarafı Müslüman ülkelerden yoğun olarak turist ağırlayan bir mekan. Şu an film hakkında tamamen farazi konuşuyorum. İzleyince göreceğiz :) Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. Da Vinci şifresi ve Melekler ile Şeytanları okumuştum ayrıca filmlerini de izledim. Tom Hanks zaten çok iyi bir oyuncu. Onu izlemek ayrı bir keyif. Serinin Cehennem kitabını okuyamadım bir türlü. Ama artık filmini izlerim. Birde İstanbul da çekilmiş olması ayrıca güzel. Yine herzaman ki çok güzel bir paylaşım olmuş Zülal'cim. Sayende ne izleyelim diye düşünüp durmaktan kurtarıyorsun bizi cumartesi ev sinema seanslarımızda 🤗. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Ben buna yorum yaptım diye hatırlıyorum ama teknik bir arıza olmuş herhalde gitmemiş yorumum:) sürükleyici, heyecanlı oluyor Dan Brown'ın kitabından uyarlanan filmler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yapmıştınız, hatta Mayıs Yağmuru ile çok net hatırlıyorum 4-5 yorum birden yapmıştık. Yorumların hepsi yok olmuş. Geçen Zehra Ertuğrul'a uğradım beni mimlemişti. O yazıya yazdığım yorumlar yok olmuş. Var bunda bir iş...
      Teşekkür ediyorum.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön