17 Mart 2016 Perşembe

Kod 999 - Triple 9 (2016)

KOD 999 - TRİPLE 9 (2016)

18 Mart 2016 günü gösterime giren Kod 999 - Triple (2016) filminin yönetmenliğini John Hillcoat üstlendi. Senaryosunu Matt Cook'un yazdığı ABD yapımı, Dram, Suç, Gerilim türündeki film Atlanta, Georgia'da çekildi. 115 dakika süren filmin müzikleri ise Bobby Krlic, Atticus Ross ve Leopold Ross'un imzasını taşıyor.
Kod 999 filminin kadrosundaki oyuncular ve oynadıkları roller ise şu şekilde;  Chiwetel Ejiofor (Michael Atwood), Casey Affleck (Chris Allen), Kate Winslet (Irina Vlaslov), Aaron Paul (Gabe Welch), Teresa Palmer (Michelle Allen), Woody Harrelson (Sergeant Detective Jeffrey Allen), Gal Gadot (Elena Vlaslov), Norman Reedus (Russel Welch),  Anthony Mackie (Marcus Atwood), Michael K. Williams (Sweet Pea), Clifton Collins Jr. (Jorge Rodriguez).


Yönetmen John Hillcoat'ın filmografisine baktığımda genel olarak Suç türünde filmler yaptığını ve ortanın üzerinde bir başarı yakaladığını fark ettim. Yönetmenin 2009 yılında gösterilen sıra dışı sayılabilecek olan 'The Road' filmini izlemiş ve çarpıcı bulmuştum.
Kimya dersinden hatırladığım kadarıyla Latince'de rakamlar mono di tri tetra diye sıralanıyordu. Filmin orjinal ismindeki 'Triple' kelimesi ve tek 9 rakamının Türkçeye üç tane 999  ile çevrilişini görünce aklıma geliverdi rakamlar, paylaşayım istedim. Diğer bir adı 'Triple Nine' olan filmde ise anlatıldığına göre polis telsizinden kod 999 duyduğunuzda bir polisin öldürüldüğünü anlıyorsunuz...

Kod 999 - Triple 9 (2016) Filminin Konusu:

Michael Atwood, pis işlere bulaşmış bir adamdır. Atlanta'da yaşayan 2 arkadaşı ve ayarladıkları 2 kirli polisle birlikte bir bankada çok önemli bilgiler içeren bir kasayı çalarlar. Kasada bulunan bilgiler sayesinde bir Rus Mafya liderinin hapse düşmesine engel olurlar. Mafya liderinin eşi olan İrina Vlaslov onlara paralarını vermez, şantaj yapar ve başka bir görev verir. Bu soygunu başaramazlarsa sadece parayı değil hayatlarını da kaybedeceklerdir. Neredeyse imkânsız olan bu soygunu başarabilmenin tek yolu, bir polisin öldüğünü bildiren "Kod 999" çağrısında bulunmalarıdır, böylece şehrin tarihinin en büyük soygununa imza atabileceklerdir. Ancak yaptıkları plan düzgün işlemez...
İmdb Puanı:6.6  İmdb Linki: tt1712261


Kate Winslet, Rus mafya liderinin eşi rolüyle karşımızda

1 yorum:

  1. Kurgu biraz tanıdık olsa da filmi merak ettiğim Kod 999 olayı filme değişik bir hava katacak diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön