14 Nisan 2015 Salı

Vizyondaki Filmler 17 Nisan 2015

Bu hafta, 10 yeni film sinemaseverlerle buluşacak. Bu filmlerin 5 tanesi yerli yapımlardan oluşuyor. Vizyondaki filmler 17 Nisan 2015 haftasında sinemaya gitmeyi düşünüyorsanız, size uygun yeni filmleri belirlemek için yazıma göz gezdirebilirsiniz. 




Dönüm Noktası - The Humbling (2014)
Yönetmenliğini Barry Levinson'ın yaptığı film Philip Roth'un yazdığı romanından uyarlandı. Senaryo yazarları iseBuck Henry ve Michal Zebede.  ABD yapımı olan film, Komedi, Dram türünde ve 112 dakika sürüyor. Filmin müziklerinde The Affair, Marcelo Zarvos imzası bulunuyor. 
Dönüm Noktası - The Humbling (2014) Filminin Konusu:
Simon Axler, 67 yaşındadır. William Shakespeare, As You like It oyununda sahne almaktadır. Sahnedeyken şu sözleri sarf eder: 
"Ruhum,
Nedendir bilmem kin beslemiyor artık
Bu garip yolculuğun sonlanacağı en son durak da bunaklıktır
Ve bir başına unutulmaya mahkum olmak
Diş olmadan, göz olmadan, tat olmadan
Hiçbir şey olmadan."
Seyircilerin ilgisiz kaldığını görmüştür. O anda susar ve kendini sahneden aşağıya, boşluğa bırakır.Hastaneye oradan da psikiyatrik tedavi için bir kliniğe yatırılır. Gerçek hayatla tiyatro sahnesi arasında ayırım yapamadığını fark eder. Klinikte kendisine yaşadığı travmayı içtenlikle anlatan Sybil'in
(Nina Arianda) derdine ortak olmak yerine onu gözlemlemeyi seçmiştir. Bir ay sonunda klinikten çıkarak evine döner. Doktoru olan Dr. Farr (Dylan Baker) ile internetten video ile görüşerek tedavisine devam etmektedir. Bir süre sonra eski bir aktris arkadaşının büyüyen kızı Pegeen (Greta Gerwig) onu evinde ziyaret eder. Aralarında bir yakınlık doğar.
Dönüm Noktası - The Humbling (2014) Filminin Oyuncuları:
Al Pacino, Greta Gerwig, Dylan Baker, Nina Arianda, Dianne Wiest, Kyra Sedgwick, Charles Grodin, Dan Hedaya, Billy Porter, Mary Louise Wilson, Li Jun Li, Maria Di Angelis, Victor Cruz, Ricky Paull Goldin, Andrea Barnes, Suzan Perry, Maria-Christina Oliveras, Otoja Abit, Peter Francis James, Emily Dorsch, Katrina E. Perkins, TaiVon McKinney, Karah Serine, Richard Hughes, Lance Roberts, Jennifer Regan, Andrew Polk, Derrick Arthur, Tim Falter, Steve Rosen, Angela Cohen, Zack Robidas, Richard Jordan, Angelica Guillen, Dennis Lauricella, Adam Lubarsky, Rebecka Ray, Christopher Brian Roach
İmdb Puanı: 5.8
http://www.imdb.com/title/tt1568343/?ref_=fn_al_tt_2


Eksik (2014)
Yönetmenliğini ve yapımcılığını Barış Atay'ın yaptığı filmin senaryosu Mehmet Kala ve Şeref Nokta'ya ait. Dram, Tarihi türlerindeki film 110 dakika sürüyor. Filmin müziklerinde ise Uğur Ateş ve Saki Çimen'in imzası bulunuyor.
Eksik (2014) Filminin Konusu:
1980 darbesinden sonra hayatı parçalanan bir ailenin yolları otuz yıl sonra tekrar kesişir. Birbirlerini hiç tanımayan ve ayrı büyümek zorunda kalan iki kardeş olan Deniz (Barış Atay Mengüllü) ve Devrim (Özgür Emre Yıldırım) ile anneleri Melek (Nur Sürer) yıllar sonra bir araya gelir. Her birinin yıllarca içinde tuttuğu bir öfkesi ve özlemi vardır. Üçü geçmişi tekrar gözden geçirip hayatlarında ilk kez birbirleriyle yüzleşip kırılan parçaları tekrar birleştirmeye çalışacaktır.
Eksik (2014) Filminin Oyuncuları:
Nur Sürer, Barış Atay, Özgür Emre Yıldırım, Toprak Sağlam, Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Funda Eryiğit, Sarp Akkaya, Caner Erdem, Sermet Yeşil, Salih Bademci, Bülent Çolak
İmdb Puanı: 5.9
http://www.imdb.com/title/tt4205954/?ref_=fn_al_tt_1


Senden Bana Kalan (2015) 
Yönetmenliğini Abdullah Oğuz'u yaptığı Romantik Dram türündeki filmin senaryosunu Levent Kazak yazdı. Filmin müziği ise Yıldıray Gürgen'e ait. Film 118 dakika sürüyor.
Senden Bana Kalan (2015) Filminin Konusu:
Annesiz ve babasız büyüyen Özgür (Ekin Koç), dedesinin mirası sayesinde zorluk görmeden, biraz da şımartılarak büyümüştür. Dedesinden kalacak olan miras sayesinde rahat ve sorumsuz bir hayat sürmeyi planlarken 18 yaşına bastığı gün işlerin hiç de umduğu gibi gitmeyeceğini öğrenir. Özgür mirası alabilmek için vasiyetnamede yazan bir şartı yerine getirmek zorundadır. Buna göre İstanbul'dan Çanakkale'nin Adatepe köyüne taşınacak ve burada bir yıl geçirecektir. Özgür bu şartı yerine getirmezse mirasın yalnızca ufak bir kısmını alabilecek, geri kalan kısmı ise hayır kurumlarına bağışlanacaktır. Mirası hak ettiğini düşünen Özgür, Adatepe'ye gider ve kendini bekleyen yeni hayata böylece atılmış olur. Adatepe'de onu büyük sürprizler beklemektedir. En büyük sürpriz ise beklenmedik bir anda hayatına giren Elif (Neslihan Atagün) olacaktır.
Senden Bana Kalan (2015) Oyuncular:
Neslihan Atagül, Ekin Koç, Gamze Pelin Gökçe, Zeynep Kankonde, Sabri Özmener, Wilma Elles, Doğa Konakoğlu, Tayfun Savlıoğlu, Dila Pekdemir, Buğra Özmüldür, Silvyo Behmoaras, Hakan Karahan
İmdb Puanı:-
http://www.imdb.com/title/tt4508986/?ref_=fn_al_tt_2


Sebahat & Melahat (2015)
Yönetmenliğini Kalender Hasan'ın yaptığı filmin yapımcılığını Birol Güven üstlendi. Komedi türündeki filmin senaristleri ise Aydın Sayman ve Adem Yılmaz. 
Sebahat & Melahat (2015) Filminin Konusu:
Kocaları çapkınlık yapan iki Karadenizli kadın onları bulmak için, İstanbul´a doğru yolculuğa çıkarlar. Hayatlarında ilk kez büyük bir şehre gelen Sebahat ve Melahat İstanbul’un macera dolu hayatına hazırdır... Acaba İstanbul, bu iki çılgın kadına hazır mıdır?
Sebahat & Melahat (2015) Filminin Oyuncuları:
Seymen Aydın, Adem Yılmaz, Deniz Oral, Mehmet Ulusoy, Emin Gümüşkaya, Ece Köroğlu, Bahar Başar, Sabriye Kara, Sami Aksu
İmdb Puanı:
http://www.imdb.com/title/tt4427200/?ref_=fn_al_tt_1


Polis Akademisi: Alaturka (2015)
Yönetmenliğini Ali Yorgancıoğlu'nun üstlendiği filmin senaryosunu Kemal Kenan Ergen yazdı. Komedi türündeki filmin müzikleri ise Emre Irmak'a ait
Polis Akademisi: Alaturka (2015) Filminin Konusu:
Polislik mesleğine uygun olmayan, deyim yerindeyse ipini koparan herkes polis akademisine alınmaya başlamıştır. Polis Akademisi'nin aşırı disiplin merakıyla tanınan Müdür Muavini Beton Haşmet'in bu dönemde başına bir dizi komik olay gelir ve bu duruma sinirlenir. Haşmet sertleştikçe kontrolu kaybeder, o kontrolu kaybettikçe Polis Okulu yeni öğrenciler için daha eğlenceli bir yer haline gelmeye, Haşmet'in hayatı ise ufak ufak bir kâbusa dönüşmeye başlar
Polis Akademisi: Alaturka (2015) Filminin Oyuncuları:
Mehmet Ali Erbil, Yolanthe Cabau, Peker Açikalın, Fulden Akyürek, Sümer Tilmaç, Sinan Bengier, Perihan Erener, İlker Kurt, Elvin Levinler, Can Yücel Metin, Ali Riza Tanyeli, Saba Tümer, Hamza Yazıcı
İmdb Puanı: -
http://www.imdb.com/title/tt4325152/?ref_=fn_al_tt_1


Mihrez: Cin Padişahı (2015)
Yönetmenliğini Doğa Can Anafarta'nın üstlendiği filmin senaryosunu Doğa Can Anafarta yazdı. Film Korku türünde.
Mihrez: Cin Padişahı (2015) Filminin Konusu:
Beş arkadaş Betül'ün doğum gününde biraraya gelirler. Betül, Onur, Şafak, Sibel ve Derin ile bu keyifli günü kamp yaparak kutlamak isterler. Ekibin mizah kaynağı Şafak, eğlenceyi artırmak için bir cin çağırma seansı yapmayı teklif eder; başta zorlansa da herkesi bir şekilde ikna eder. Fakat olacakları elbette hesaba katamaz. Seans esnasında Betül herkesin öldüğü bir halüsinasyon görür ve korkuya kapılır. Kamptan dönerler ama takip eden günlerde arkadaşlarının ve babasının teker teker ortadan yok olduğunu görür. Herkesi kurtarmanın bir çaresini ararken, geçmişten gelen bir günahın bedelini ödediğini fark eder. Çağırdıkları cinlerin halüsinasyon göstererek akıllarını çelme gücüne vardır. Gençlerin hayatları kötü bir şekilde değişecektir.
Mihrez: Cin Padişahı (2015) Filminin Oyuncuları:
Melisa Toros, Tarık Ündüz, Doğa Konakoğlu, Haldun Boysan, Leyla Yüngül, Gizem İlhan
imdb Puanı: -
http://www.imdb.com/title/tt4591732/?ref_=fn_al_tt_1

Ejder Yuvası - Dragon Nest: Warriors' Dawn (2014)
Yönetmenliğini Yuefeng Song'ın yaptığı Çin yapımı olan Animasyon, Macera, Aile, Fantastik türündeki filmin senaryosu Terry Izumi, Yuefeng Song ve Yuefeng Zhong'a ait. 88 dakika süren filmin müziklerinde Adrian Lee'nin imzası bulunuyor. 
Ejder Yuvası - Dragon Nest: Warriors' Dawn (2014) Filminin Konusu:
Altera ülkesi uzun yıllar boyu insanlar, elfler ve canavarlar arasındaki çekişmeye tanık olmuş, huzurun zor sağlandığı topraklardır. Ve tüm bu canlılar Black Dragon'a karşı sadakatleriyle tanınırlar. Fakat yakın zamanda Ejderha yuvasında hareketlenmeye başlamıştır. Ejderha emrindeki kötücül canavarları Altera'ya doğru yollar. Büyük savaş yaklaştıkça, insanlar ve elfler birleşerek, ejderhanın yuvasına giden gizli tüneli bulmak ve onu yuvasında öldürmek için iş birliği yaparlar. Hepsinin kaderi ise Ejderha ile karşı karşıya gelecek olan genç savaşçı Lambert'e bağlıdır...
Ejder Yuvası - Dragon Nest: Warriors' Dawn (2014) Filmini Seslendirenler:
Jiao Xu, Guanlin Ji, Ying Huang, Dawei Shen, Xianglong Meng, Ye Sun, Tian Jing
İmdb Puanı: 7.4
http://www.imdb.com/title/tt2911342/?ref_=fn_al_tt_1


Kuzular Firarda - Shaun the Sheep Movie (2015)
Filmin hem yönetmenliğini yapan hem de senaryosunu yazan ikilinin isimleri; Mark Burton ve Richard Starzak. 85 dakika süren İngiltere, Fransa yapımı filmin türü ise Animasyon, Macera, Komedi, Aile. Müziklerde ise Ilan Eshkeri'nın imzası bulunuyor. Türkiye ve diğer bir çok ülkede yayınlanan çizgi dizinin sinemaya uyarlaması olan filmin kahramanları geniş bir hayran kitlesine sahip.
Kuzular Firarda - Shaun the Sheep Movie (2015) Filminin Konusu:
Çiftlikteki işlerden bunalan koyun Shaun ve kuzu arkadaşları tatile çıkıp eğlenmeyi hayal ederler. Sonunda o gün geldiğinde planları devreye girer ve hem çiftlik sahibini hem de çiftliğin köpeğini atlatarak firar ederler. Çiftçi uyuyakalınca karavanı kendiliğinden şehre gidip ortadan kaybolur. Kuzular başıboş kalmıştır ve köpek dostlarıyla işbirliği yapıp sahiplerini bulmak için şehre giderler. Sırf biraz eğlenmek için atıldıkları bu macera beklediklerinden çok daha ilginç ve hareketli bir deneyime dönüşecektir.
Kuzular Firarda - Shaun the Sheep Movie (2015) Filminin Orjinal Dublajı:
Justin Fletcher, John Sparkes, Omid Djalili, Richard Webber, Kate Harbour
İmdb Puanı: 7.6
http://www.imdb.com/title/tt2872750/?ref_=fn_al_tt_1


Kanunun Kuvveti - La French (2014)
Yönetmenliğini Cédric Jimenez'in üstlendiği filmin senaryosu Audrey Diwan ve Cédric Jimenez ait. Senaryo 1971 yapımı The French Connection filminden yola çıkılarak yazıldı. Fransa yapımı olan film  Aksiyon, Suç, Gerilim türünde ve 135 dakika sürüyor. Filmin müzikleri ise Guillaume Roussel imzalı.
Kanunun Kuvveti - La French (2014) Filminin Konusu:
70 li yıllarda Fransa'da geçen hikayede idealist ve kıdemli polis mahkemesi hakimi Pierre Michel'in (Jean Dujardin) hikayesi anlatılıyor. Michel ailesiyle mutlu bir hayat süren, işinde başarılı bir kanun adamıdır. Bir süredir çalıştığı yerden, Marsilya'nın kritik bir bölgesine atanan Michel, tarihin gördüğü en organize uyuşturucu çetelerinden biri olan French Connection  çetesinin peşine düşecektir. Amerika'ya uyuşturucu ihracatı yapan Marsilya'nın en büyük uyuşturucu ağını yönetir. Çetenin önde gelenlerinden Zampa'ya (Gilles Lellouche) karşı savaş açan Michel meslektaşlarının tüm uyarılarına rağmen bu tehlikeli bu görevi yürütecektir. Ne var ki Frennch Connection her daim bir adım öndedir ve bir süre sonra Michel'in hayatının en zorlu kararını alması gerekecektir.
Kanunun Kuvveti - La French (2014) Filminin Oyuncuları:
Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Céline Sallette, Mélanie Doutey, Benoît Magimel, Guillaume Gouix, Bernard Blancan, Bruno Todeschini, Féodor Atkine, Martial Bezot, Moussa Maaskri, Pierre Lopez, Eric Collado,  Eric Godon, Cyril Lecomte, Gérard Meylan, Gerald Papasian, Jean-Pierre Sanchez, Georges Neri, Georges Fracass, Eric Fraticelli, Dominic Gould, Pauline Burlet, Simon Ferrante, Rosario Amedeo, Myriem Akeddiou
İmdb Puanı: 7.1
http://www.imdb.com/title/tt2935564/?ref_=nv_sr_1


Tek Aşkım - The One I Love (2014) 
Yönetmenliğini Charlie McDowell'in üstlendiği filmin senaryosunu Justin Lader yazdı. Komedi, Dram, Romantik türündeki ABD yapımı olan film 91 dakika sürüyor. Filmin müzikleri ise Danny Bensi ve Saunder Jurriaans'e ait.
Tek Aşkım - The One I Love (2014) Filminin Konusu:
Ethan (Mark Duplass) ve Sophie (Elisabeth Moss) bir süredir evli bir çifttir. Fakat hayatlarında çeşitli sorunlar vardır ve bunlar evliliklerini zora sokmuştur. Neredeyse bitmek üzere olan evliliklerini kurtarmak için çözüm bulmaya çalıştıkları bir dönemde evlilik terapistlerinin (Ted Danson) verdiği bir tavsiye üzerine hafta sonu tatiline çıkmaya karar verirler. Birbirlerine vakit ayırmaya karar veren ikili, doğanın içinde sakin bir kır evinde hafta sonlarını geçirecektir. Birbirlerine aşık olup olmadıklarını anlamaya çalışan çiftin yaptıkları tatil kaçamağı onları büyük bir çelişkiye sürükleyecektir.
Tek Aşkım - The One I Love (2014) Filminin Oyuncuları:
Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson, Kiana Cason, Kaitlyn Dodson, Lori Farrar,Marlee Matlin, Tim Peddicord, Ryan Pederson. Kadroya sesleriyle dahil olanlar: Brett Bietz, Sean O'Malley, Mary Steenburgen, Drew Langer, Jennifer Spriggs, Charlie McDowell, Mel Eslyn, Jeremy Mackie, Liz Lash
İmdb Puanı: 7.1
http://www.imdb.com/title/tt2756032/?ref_=fn_al_tt_1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön