25 Eylül 2021 Cumartesi

Sevgili Yoldaşlar

Rus sinemacı Andrey Konchalovskiy, 1962 yılında Rusya'da gerçekleşen Novocherkassk işçi katliamını siyah beyaz ve kare formatta çektiği filmle beyazperdeye aktarıyor. Tarihi Dram türündeki Rusya yapımı olan Sevgili Yoldaşlar filmi, 1 Ekim 2021 günü gösterime giriyor.

Dear Comrades
Sevgili Yoldaşlar (2020) Poster

77. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve Jüri Özel Ödülünü kazanan yapım aynı zamanda Rusya'dan 93. Akademi Ödüllerinin kısa listesine seçildi. "Dorogie tovarishchi / Dear Comrades" filminin başrolünde oynayan Yuliya Vysotskaya, komünist partiye üye olan ve şehir komitesinde çalışırken çıkan işçi olayları sırasında kızı kaybolan anne rolünü canlandırıyor.

Sevgili Yoldaşlar - Dear Comrades! (2020) Konusu:

Film, 1962 yılında gerçekleşen ve Kızıl Ordu askerlerinin ateş açarak 30 işçinin hayatını kaybetmesine neden olduğu işçi protestosunu ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Şehir Komitesi üyesi olan Lyuda, kızının da meydanda olduğunu ve kayıplara karıştığını fark ettiğinde abluka altındaki şehrin her yerinde, engellemelere rağmen onu aramaya başlar.

Sevgili Yoldaşlar (2020)

Vizyon Tarihi: 1 Ekim 2021

Diğer Adı: Dorogie tovarishchi, Dear Comrades! / Yönetmen: Andrey Konchalovskiy / Senaryo: Elena Kiseleva, Andrey Konchalovskiy / Görüntü Yönetmeni: Andrey Naydenov / Dağıtımcı: Başka Sinema / Rusya / 2020 / Süre: 121 dakika / Dram, Tarihi / tt10796286

Sevgili Yoldaşlar - Dear Comrades! (2020) Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Yuliya Vysotskaya ( Lyudmila 'Lyuda' Danilovna Semina rolünde )
Vladislav Komarov (Oleg Nikolaevich Loginov)
Andrey Gusev (Viktor)
Yuliya Burova (Svetka, Lyuda'nın kızı)
Sergei Erlish (Lyuda'nın Babası)
Alexander Maskelyne (Profesör Ovodov)

1 yorum:

  1. aa konchalovsky, bir dolu filmini izledim yaaa, oleeey, iyi haber :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön