9 Kasım 2017 Perşembe

Doğu Ekspresinde Cinayet (2017)

Doğu Ekspresinde Cinayet (2017)

10 Kasım 2017 günü vizyona girecek olan Doğu Ekspresinde Cinayet (2017) adlı filmin yönetmenliğini Kenneth Branagh üstleniyor. Yönetmen aynı zamanda filmde Dedektif Poirot karakterini canlandırıyor. Agatha Christie'nin 'Murder on the Orient Express' adlı romanından sinemaya uyarlanan filmin senaryosu Michael Green tarafından yazıldı. Michael Green son olarak 'Blade Runner 2049' filminin senaryosuna imza atmıştı.

Murder on the Orient Express (2017)
Doğu Ekspresinde Cinayet (2017) Poster

Filmin kadrosunda birçok yıldız oyuncu yer alıyor. Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penelope Cruz ve Willem Dafoe; doktor, avukat, misyoner, mürebbiye rollerinde karşımıza çıkacak bu yıldızlardan en çok tanınanları.

Daha önce çekilen bir film olan Doğu Ekspresinde Cinayet (2017) filminin konusu kısaca şöyle; Orient Ekspresi seyir halindeyken bir yolcu öldürülür. Cinayeti çözmek ünlü dedektif Hercule Poirot'a düşer.

Doğu Ekspresinde Cinayet (2017) Konusu

İstanbul ve Paris arasında sefer yapan ünlü Doğu Ekspresi'nde bir cinayet işlenir. 1930'lu yıllarda yapılan bu seferlerin yolcularından biri olan zengin Amerikalının ölümünü çözme görevi, yolcular arasında bulunan ünlü Belçikalı dedektif Hercule Poirot'a düşer. Çok sayıda cinayet zanlısının olması Poirot'un işini zorlaştırır. Trenin kar yüzünden durması, Poirot'a yerel yetkililer duruma el koymadan önce cinayeti çözmesi için ona birkaç saat zaman kazandırır.

Murder on the Orient Express (2017)
Doğu Ekspresinde Cinayet (2017) Johnny Depp ve Josh Gad
Vizyon Tarihi: 10 Kasım 2017

Orjinal Adı: Murder on the Orient Express / Yönetmen: Kenneth Branagh / Senaryo: Michael Green / Görüntü Yönetmeni: Haris Zambarloukos / Müzik: Patrick Doyle / Dağıtımcı: TME Films / ABD / 2017 / Süre: 114' / Dram, Suç, Gizem / tt3402236

Oyuncular

Daisy Ridley (Miss Mary Debenham rolünde), Johnny Depp (Edward Ratchett), Kenneth Branagh (Hercule Poirot), Josh Gad (Hector MacQueen), Penelope Cruz (Pilar Estravados), Michelle Pfeiffer (Caroline Hubbard), Olivia Colman (Hildegarde Schmidt), Willem Dafoe (Gerhard Hardman), Judi Dench (Prenses Dragomiroff), Lucy Boynton (Kontes Elena Andrenyi), Sergei Polunin (Kont Rudolph Andrenyi), Marwan Kenzari (Pierre Michel), Leslie Odom Jr. (Dr. Arbuthnot), Tom Bateman (Bouc), Derek Jacobi (Edward Henry Masterman), Manuel Garcia-Rulfo (Biniamino Marquez), Derek Jacobi (Edward Henry Masterman)

12 yorum:

  1. Ününü çok duydum bu eserin, filmini görmeyi çok isterim. Kostümler, tipler tam o yılların çok güzel yapmışlar. Emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye romanlar ilgi alanıma girmediği için Agatha C.'nin yazın dünyasına yabancıyım. Türkiye'ye gelip İstanbul'da kaldığını biliyorum. Şark Ekspresiyle yolculuk yaptığını da.
      Filmin hikayesinin İstanbul'da başlaması başlı başına heyecan verici bir olay. Zaten bizlerce ünlü olmasının sebebi de öncelikle bu nokta sanırım.
      Filmle ilgili bir çok fotoğrafa baktım. Trendeki ortam, insanlar çok şık. Keyifle izlenecek bir film olacağını düşünüyorum.
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. ay bunun eski versiyonunu izledim iyidi bunu da izleriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, film daha önce çekildi uzun yıllar önce bende izledim deeptone. Doğu Ekspresiyle ilgili araştırma yaparken farkettim ki birden fazla ödül almış. Oscar, BAFTA...
      74 yılı yapımı olan Murder on the Orient Express filmini tekrar izleyesim geldi.:)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. İlgi çekici bir film bence. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Heyecan- merak ikilemiyle bekliyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şefim, filmin fragmanı ve fotoğrafları çok hoşuma gitti. Fragman buram buram gizem tütüyordu. Johnny Depp faktöründen hiç bahsetmedik ama filme ayrı bir hava katmış gibi görünüyor. Hakikaten merak etmemek elde değil :)
      Teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. Kadro çok iyi. İzlenir bu film. Tanıtım için teşekkürler :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metascore biraz cimri davranmış filme karşı. Puanı görünce yaptıkları yorumları hiç okumak istemedim. Filmdeki yıldız oyuncuları eleştirileri düşünmeden keyfine vara vara izlemeli :)
      Ben teşekkür ediyorum Şuleciğim. :)

      Sil
  6. konuyu ezbere biliyorum kitabı defalarca okudum her versiyonunu seyrettim ama yine de yarın gidip göreceğim filmi :-)) hatta sabırsızlanıyorum bile şu an...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir fanatik :))
      Büyük ihtimalle filmi izledin ama yine de iyi seyirler dilemek istiyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön